KHL-pudotuspelit: Juhliiko Ville Pokan ja Oliwer Kasken Avangard Omsk seurahistorian ensimmäistä Gagarin Cupia?

KHL / Ennakko
Avangard on voiton päässä seurahistorian ensimmäisestä Gagarin Cupista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Hallitseva mestari TsSKA on ollut kahdessa edellisessä KHL-finaalisarjan ottelussa hyvin heikohko, se on antanut Avangard Omskille voiton avaimet. Sarjan kuudes näytös tarjoaa kiekkoviihdettä keskiviikko-iltaan, mestaruus on nyt katkolla Avangardille.

TsSKA pelasi viidennessä finaaliottelussa ilman tähtihyökkääjä Maksim Šalunovia, joka oli pelikiellossa kyseisessä ottelussa. Šalunov palannee avainrooliin keskiviikkona ja helpottaa samalla moskovalaisryhmän hyökkäyspään ongelmia. TsSKA on kuitenkin kuudennessa ottelussa pakkovoiton edessä. Avangardin voittaessa illan ottelun KHL saa uuden mestarin. 

Ilja Kovaltšukin tähdittämä omskilaisryhmä on syöttänyt TsSKAlle heidän omaa lääkettään ja on ansaitusti ottelusarjan johdossa. Joukkue on pelannut hyökkäyspainotteista peliä ja moskovalaiset ovat joutuneet heille erikoiseen puolustustaktiikkaan tyytymään. Aiemmissa ottelusarjoissa TsSKAlla ei ole ollut mitään hätää, mutta Avangard on pistänyt meritoituneen joukkueen ongelmiin. 

Viides finaali oli Avangardilta suvereenia näytöstä ja kuudenteen finaaliin Ville Pokka sekä Oliwer Kaski ryhmineen pystyy lähtemään paineettomassa tilassa. Tässäkin ottelussa kliseisesti avausmaalin merkitys on hyvin suuri, sillä ainoastaan sarjan kahdessa ottelussa viidestä on avausmaalia tehnyt joukkue ei ole voittanut ottelua.  

Avangardille tuleva mestaruus olisi seurahistorian ensimmäinen Gagarin Cup, mutta hallitseva mestari TsSKA tuskin luopuu asemastaan helpolla. Tänäkin keväänä KHLn pudotuspeleissä on pelattu upeaa kiekkoa, eikä tämä pari ole poikkeus. Kummaltakin joukkueelta löytyy taituruutta, joten upea kiekkonäytös on jälleen edessä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle