Jokerien kolmen ottelun vieraskiertue käynnistyy Avangard Omskin vieraana

KHL / Ennakko
Puolustaja Ville Pokka ei ole ollut loukkaantumisen vuoksi Avangard-kokoonpanossa 11.9. Magnitogorsk-vierasottelun jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Joukkueiden aiemmat 12 keskinäistä kohtaamista ovat kääntyneet otteluvoitoin 7-5 ensi kauden loppuun asti poikkeuksellisesti kotiottelunsa Moskovassa pelaavalle Avangard Omskille.

Jokerit palasi viime viikolla koronaviruskaranteenin jälkeen kaukaloon ja pelasi kaksi kotiottelua isännöidessään Sibir Novosibirskia ja TsSKA Moskovaa. Otteluista kertyi yksi voitto ja yksi tappio. Molemmissa otteluissa helsinkiläisryhmä pelasi vahvasti, mutta kahden viikon pelaamattomuus näkyi. Näin ollen jälkimmäisessä ottelussa moskovalaisrykmentti TsSKA vei pisteet mukaansa Moskovaan.

Karanteenin aikana helsinkiläisjoukkue vahvistui seurassa jo aiemmilla kausilla pelanneella sekä kapteenina toimineella Peter Reginillä. Regin ei kuitenkaan karanteeninsa vuoksi ole vielä liittynyt joukkueen kokoonpanoon.

Loukkaantumisen vuoksi helsinkiläisiltä on ottelusta sivussa Aleksi Halme, jonka paluuta kaukaloon odotetaan marraskuun alussa.

Avangard aloittanut kauden vahvasti 

Tälläkin kaudella tapahtuvista poikkeusjärjestelyistä huolimatta kotijoukkue on aloittanut tämän kauden vahvasti. 

Kanadalainen päävalmentaja Bob Hartley on onnistunut luomaan joukkueeseen voittamisen kulttuurin, sillä laadukkasti kiekkoa pelaava joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla vasta yhden ottelun alkukauden 11:stä pelaamastaan ottelusta. Hartleyn luotsaaman joukkueen ottelut ovat päättyneet muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta vain yhden maalin erolla. 

Avangardissa pelaa tällä kaudella kaksi suomalaispuolustajaa, Oliwer Kaski ja Ville Pokka. Loukkaantumisten vuoksi seuralta on sivussa Pokan lisäksi hyökkääjä Nikita Komarov ja puolustaja Maksim Tšudinov

Jokerien kokoonpano illan ottelussa: 

Nicklas Jensen – Jordan Schroeder – Brian O'Neill 
Henrik Haapala – Saku Mäenalanen – Eeli Tolvanen
Veli-Matti Savinainen – John Norman – Iiro Pakarinen
Jesse Joensuu  – Antti Pihlström – Marko Anttila 

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Viktor Lööv – David Sklenicka
Niklas Friman – Alex Grant

Anders Lindbäck (Janis Kalnins)

Seuraa Heitä

Brian O'Neill #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Jatkaako yhdysvaltaishyökkääjä pistetehtailuaan?

Oliwer Kaski #7 | Avangard

Puolustaja

Kaski on vakiinnuttanut viime otteluissa paikkansa joukkueen toisesta puolustajaparista.

» Lähetä palautetta toimitukselle