Jokerit kaatoi Avangardin ja sivusi peräkkäisten kotivoittojensa ennätystä

KHL / Kuvakooste
Jokerit latoi peräti seitsemän maalia Avangard Omskin verkkoon ja sivusi kahdeksannella peräkkäisellä kotivoitollaan joukkueen KHL-ajan ennätystä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Avangardin Aleksei Jemelinin maila pamahti Brian O'Neillin naamatauluun vain 11 sekunnin pelin jälkeen, ja Jokerit sai ensimmäisen ylivoimansa.
SKA:sta Avangardiin palannut Sergei Širokov pyöri Jokereiden kiusana vaihdosta toiseen.
Aleksei Jemelin sai vuorostaan Steve Mosesin mailan kasvoihinsa, ja vieraillekin tarjoutui mahdollisuus hakea avausosumaa ylivoimalla.
Jemelin ja O'Neill taistelivat kiekosta rinta rinnan.
Ilja Mikhejev tuuppasi Jesper Jensenin pää edellä laitaa päin.
Antti Pihlström tuuletti alustamaansa Jokereiden avausosumaa ensimmäisen erän loppuhetkillä.
Aleksei Jemelin kävi kuittaamassa Jokereiden avausosuman Brian O'Neillille vielä ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Kaksikosta muodostui ottelun aikana suoranainen taistelupari.
Avangard iski tasoituksen kun toinen erä oli ehtinyt vanhentua reilun minuutin verran. Maalin todettiin syntyneen epäselvän tilanteen seurauksena vasta osumaa seuraavan pelikatkon aikana suoritetun videotarkastuksen myötä.
Jokerit ei tästä lannistunut, vaan kuittasi takaiskun välittömästi.
Maalin iskenyt Steve Moses tarkisti tulostaululta, että peli ehti olla tasatilanteessa vain 46 sekuntia.
Jokerit laittoi seuraavaksi uuden vaihteen silmään. Avangardin maalilla pelannut Igor Bobkov pelattiin täysin ulos tilanteesta ja Viktor Lööv pääsi lakaisemaan kiekon tyhjään verkkoon.
Hartwall Arenan reilut 9200 katsojaa ottivat tilanteesta ilon irti.
Jokereiden maalilla pelannut Ryan Zapolski teki ottelun aikana muutaman paraatitorjunnan.
Mika Niemi kyyristyi aloitukseen David Desharnais'n kanssa.
Igor Bobkov pääsi vilkuilemaan selkänsä taakse toisen erän aikana vielä pariin otteeseen.
Sami Lepistö iski Jokereiden neljännen osuman.
...ja John Norman viidennen.
Viktor Lööv piti huolen että vieraat pysyivät poissa pahanteosta Jokereiden maalikarkeloiden aikana.
Ansel Galimov kolasi Brian O'Neillin toisen erän loppupuolella pelitilanteen ulkopuolella. Jokerileiri pääsi huokaisemaan kuitenkin helpotuksesta O'Neillin kyetessä jatkamaan peliä kolmannessa erässä.
Igor Bobkov sai tarpeekseen kahden erän jälkeen, ja Avangard vaihtoi maalilleen Oleg Shilinin.
Vieraat saivat pientä otetta pelistä ja pääsivät pelaamaan ylivoimalla Jokereiden johtaessa 6-3. Geoff Platt riisti kiekon alivoimalla Avangardin päädyssä...
...ja vei Shilinin täysin ulos tilanteesta iskien Jokereiden jo seitsemännen osuman.
Ottelun viimeisellä minuutilla Aleksei Jemelin vielä kolhimassa O'Neilliä, joka maksoi potut pottuina.
Molempien joukkueiden rientäessä omiensa apuun saatiin aikaan vielä pienimuotoinen torikokous.
Jesse Joensuu lähetti terveisensä vieraille tuoksinan päätteeksi.