KHL-pudotuspelit: Traktor jyrähti käyntiin Ufassa - Kahdessa ottelussa jatkoeriin

KHL / Kierrosraportti
Vjatšeslav Osnovin, Traktor ottelussa Jokerit - Traktor, 16/11/2020, Hartwall Arena, Helsinki, Suomi. Photo: Joonas Kämäräinen
Kuva © Joonas Kämäräinen
KHL:n pudotuspelit jatkui keskiviikkona neljällä ottelulla ja näin kaikki pudotuspelisarjat on saatu tämän kevään osalta käyntiin.

KHL:n pudotuspelien toisena pelipäivänä voitot menivät Lokomotiv Jaroslavlille, Traktor Tšeljabinskille, TsSKA Moskovalle ja Ak Bars Kazanille. Ottelukierros oli todella vähäinen maalien puolesta, sillä neljässä ottelussa nähtiin yhteensä yhdeksän maalia.

KHL:n pudotuspelit jatkuvat torstaina tiistaina alkaneilla sarjoilla.

Traktor kaasutti Salavatilta karkuun - Traktor johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Traktor Tšeljabinsk vastasi KHL:n pudotuspelien ensimmäisestä yllätyksestä kaatamalla Salavat Julajev Ufan ensimmäisessä ottelussa.

Traktor Tšeljabinsk sai vahvan alun pudotuspeleihin 3–1 -voitolla suosikkina sarjaan lähteneestä Salavat Julajev Ufasta. Vjatšeslav Osnovin iski ottelussa kaksi maalia ja Ivan Fedotov torjui 38 laukausta vieraiden maalilla.

Ottelu käynnistyi todella värikkäästi, sillä heti ensimmäiseen viiteen minuuttiin nähtiin kaksi maalia. Vitali Kravtšov vei neljän peliminuutin jälkeen vieraat johtoon, mutta minuuttia myöhemmin Salavatin neloskentän Vladislav Kartajev tasoitti pelin.

Osnovin iski illan ensimmäisellä ottelun puolivälissä vieraat johtoon Daniil Iljinin syötöstä ja sinetöi loppulukemat kolmannen erän alussa Tomas Hykan passista.

Maksim Shalunov TsSKA:n sankari - TsSKA johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Moskovassa nähtiin maaliton varsinainen peliaika, mutta ratkaisu löytyi ensimmäisessä jatkoerässä.

TsSKA Moskova ja Spartak Moskova tarjosivat todella tasaisen sekä viihdyttävän ottelun, vaikka maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ainuttakaan.

Spartak aloitti pelin vahvasti, mutta TsSKA kesti kovimman paineen.

Kolmannen erän lopulla Spartak sai loistavan mahdollisuuden ylivoimalla, mutta Lars Johansson piti maalinsa koskemattomana.

Lopulta ratkaisu nähtiin ajassa 68.51, kun Maksim Shalunov iski Konstantin Okulovin syötöstä kiekon ohi 27 kertaa kiekon torjuneen Julius Hudacekin

Kotijoukkueen maalilla Johansson torjui nollapelin eteen 20 kertaa.

Murphysta jatkoeräsankari - Ak Bars johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Kazanissa pelattiin kolmen muun ottelun tavoin tiukka vääntö, jossa ratkaisu haettiin jatkoerästä.

Ak Bars Kazan otti kuin ottikin pudotuspelien ensimmäisestä pelistään voiton Torpedo Nižni Novgorista.

Ak Bars sai vahvan alun otteluun, kun Artem Galimov laukoi kiekon ohi Andrei Tikhomirovin vain reilun neljän peliminuutin jälkeen.

Kotijoukkue sai loistavan mahdollisuuden lisämaalien tekoon erän lopulla ja toisen erän alussa, kun vieraiden luottopuolustaja Mihail Orlov lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta maaleja ei nähty.

Torpedo sai lukuisia mahdollisuuksia ottelussa nousta tasoihin ja lopulta siinä onnistuikin kolmannen erän puolivälissä, kun puolustajien pistepörssin runkosarjassa voittanut Chris Wideman iski ylivoimalla pelin tasoihin ajassa 50.12.

Ottelussa edettiin lopulta jatkoerään. Torpedo otti jatkoerän ensimmäiseen kymppiin kaksi rangaistusta, josta jälkimmäinen kostautui, kun puolustaja Trevor Murphyn laukaus siniviivasta painui ohi 50 torjuntaa tehneen Tikhomirovin.

Murphy saalisti ottelussa tehot 1+1, kun hän syötti Galimovin iskemän avausmaalin.

Ak Barsin ruotsalainen ykkösmaalivahti Adam Reideborn torjui 29 kertaa voiton eteen.