KHL-pudotuspelit: Teemu Hartikaisesta Salavatin sankari - Ak Bars ja TsSKA menivät menojaan

KHL / Kierrosraportti
Teemu Hartikainen, Salavat Julajev Ufa ottelussa Jokerit - Ufa, 2/12/2020, Hartwall Arena, Helsinki, Suomi. Photo: Joonas Kämäräinen
Kuva © Joonas Kämäräinen
Suomalaiset vastasivat huutoon Ufassa. Teemu Hartikainen iski kaksi maalia ja johdatti joukkueensa kotivoittoon.

KHL-kierroksella avattiin maalihanat todenteolla. Kierroksella tehtiin yhteensä 21 maalia ja suomalaisetkin tehoilivat.

Hartikaisesta jatkoeräsankari - Ottelusarjan voitot ovat tasan 1-1

Salavat Julajev Ufa tasoitti voitot Traktoria vastaan KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa.

Salavat Julajev Ufa otti vaikeuksien kautta voiton nimiinsä ja tasoitti otteluvoitot. Salavatin suurimpana sankarina hääri Teemu Hartikainen, joka iski kaksi maalia ja vastasi ensimmäisessä jatkoerässä voittomaalista.

Juha Metsola torjui kotijoukkueen maalilla 30 kertaa.

Salavatin ja Traktorin ottelu alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. Vitali Kravtšov iski vieraat avauserässä johtoon, kuten teki myös keskiviikkona.

Toinen erä oli täysin Salavatin. Sitä edesauttoi lukuisat ylivoimat, mutta Traktor oli pahasti jumissa kotijoukkueen kanssa. Andrei Kadeikin iski pelin jo tasoihin, mutta maali hylättiin potkuna. Heti hylkäyksen jälkeen Hartikainen sai kiekon ja naulasi terävällä rannelaukauksella kiekon ohi Ivan Fedotovin.

Salavat sai ansaitun johtomaalin erän lopulla, kun Danil Bashkirov pisti yhden miehen näytöksen pystyyn hyökkäysalueelle, laukoi kiekon maalille, jonka Vladislav Kartajev ohjasi ohi Fedotovin.

Kolmannessa erässä Salavatia leimasi passiivisuus. Joukkue sai saanut luotua edes ylivoimalla kunnon maalintekopaikkaa ja tämä johti siihen, että Traktor alkoi saada hallintaa itselleen. Vieraiden paine tuotti lopulta tulosta vajaa kolme minuuttia ennen päätöstä, kun Nick Bailen sutaisi kiekon maalin lähietäisyydeltä ohi Metsolan.

Jatkoerä oli todella vauhdikas ja maalintekopaikkoja oli molemmissa päissä. Lopulta ratkaisu nähtiin ensimmäisen jatkoerän puolivälissä, kun Markus Granlund syötti kiekon takakulmalle, josta Hartikainen ohjasi kiekon tyhjiin.

TsSKA löysi maalijyvän - TsSKA johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0

TsSKA Moskova otti tiukan niskalenkin Spartak Moskovasta.

TsSKA Moskova otti selvän voiton Spartak Moskovasta. TsSKA:n tehomiehenä hääri Konstantin Okulov, joka syötti kaksi joukkueensa viidestä maalista. Spartakin Jori Lehterä syötti joukkueensa ainokaisen toisessa erässä.

Lars Johansson torjui kotijoukkueen maalilla 17 kertaa.

TsSKA aloitti ottelun hyvin ja hallitsi pääosin kenttätapahtumia. Heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa kotijoukkue teki maalin, mutta tämä maali hylättiin valmentajan haaston myötä.

Ottelusarjan ensimmäiset varsinaisen peliajan maalit nähtiin toisessa erässä. TsSKA siirtyi ottelussa johtoon Andrei Loktionovin ylivoimamaalilla.

Spartak nousi puolustaja Dmitri Visnevskin maalilla tasoihin reilu kolme minuuttia ennen erän päätöstä, mutta TsSKA onnistui vielä erän loppuun maalinteossa, kun ruotsalaispuolustaja Klas Dahlbeck ohitti Julius Hudacekin.

Kolmannessa erässä kotijoukkue meni menojaan iskien kolme maalia. Maalinteossa onnistuivat Maksim Šalunov, Brendan Leipsic ja Maksim Mamin.

Pesonen syötti kaksi maalia - Ak Bars johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0

Ak Bars Kazan löysi maalijyvän ottelusarjan toisessa kamppailussa.

Ensimmäisessä ottelussa vain kahdesti maalinteossa onnistunut Ak Bars Kazan näytti Torpedo Nižni Novgorodille kaapin perjantai-illan taistossa. Kotijoukkueelta Viktor Tihonov ja Daniil Zuraljov iskivät tehot 1+1. Harri Pesonen syötti kaksi maalia.

Ak Bars aloitti ottelun todella vahvasti ja takoi kolme maalia ottelun ensimmäiseen erään. Tihonov aloitti maalinteon reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Laitahyökkääjän laukaus painui takayläkulmaan suorasta hyökkäyksestä.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Stephane Da Costa vei kotijoukkueen jo 2–0 -johtoon ja erän lopulla Patrice Cormier laukoi 3–0 taukolukemat maalin edustalta. Maaliin syötön sai myös suomalaishyökkääjä Pesonen.

Toiseen erään Torpedo vaihtoi maalille Pjotr Košetkovin. Toisessa erässä vihellettiin viisi kahden minuutin jäähyä, mutta ylivoimilla joukkueet eivät maalinteossa onnistuneet.

Erässä nähtiin kuitenkin yksi maali, kun puolustaja Zuraljov iski kotijoukkueen neljännen maalin. Pesonen saalisti syöttöpisteen tähänkin maaliin.

Kolmannessa erässä Ak Bars piti Torpedon poissa pahimmilta maalipaikoilta, mutta siitä huolimatta Ivan Tšehovitš vei Timur Biljalovin nollapelin vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria.