KHL-pudotuspelit: Markus Granlund tehoili Salavatin voitossa - Ak Bars ja TsSKA puhtaalla pelillä jatkoon

KHL / Kierrosraportti
Markus Granlund, Salavat Julajev Ufa ottelussa Jokerit - Ufa, 2/12/2020, Hartwall Arena, Helsinki, Suomi. Photo: Joonas Kämäräinen
Kuva © Joonas Kämäräinen
Salavat Julajev Ufa nollasi toista kertaa putkeen Traktorin ja siirtyi ottelusarjassa 3−1-johtoon. TsSKA Moskova ja Ak Bars Kazan hoitelivat neljässä pelissä vastustajansa marssien KHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle.

KHL:n pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta on kolme jatkoonmenijää selvillä. Lokomotiv Jaroslavl, Ak Bars Kazan ja TsSKA Moskova jatkavat pelejään toiselle kierrokselle.

Suomalaiset Salavatin sankareina − Salavat johtaa ottelusarjaa voitoin 3−1

Suomalaiset olivat jälleen kerran pääosassa, kun Salavat Julajev Ufa otti ottelusarjan kolmannen voittonsa.

Salavat Julajev Ufa otti ottelusarjan kolmannen voittonsa ja vei ratkaisun kotikentälleen torstaiksi. Traktor Tšeljabinsk ei onnistunut voittamaan kumpaakaan kotiotteluaan saatika tekemään maalia Juha Metsolalle, joka torjui toisen nollapelin putkeen 21 torjunnalla.

Salavatin maaleista vastasi koko suomalainen ykköskenttä, kun kaikki kolme hyökkääjää Sakari Manninen, Markus Granlund ja Teemu Hartikainen onnistuivat maalinteossa. Granlund oli kaikissa maaleissa mukana syöttäen Hartikaisen ja Mannisen osumat.

Hartikainen aloitti ottelussa maalinteon toisen erän puolivälin jälkeen. Granlund vei vieraat kolmannen erän puolivälissä Salavatin alivoiman jälkeen 2–0-johtoon ja Manninen viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Leipsic johdatti TsSKA:n voittoon − TsSKA jatkoon voitoin 4−0

TsSKA Moskova voitti myös neljännen pelin Spartakia vastaan Moskovan paikallisessa ja jatkaa toiselle pudotuspelikierrokselle puhtaalla pelillä.

TsSKA Moskova oli vahvempi neljännessä ottelussa ja kaatoi Spartak Moskovan tylysti voitoin 4–0.

Jori Lehterän edustama Spartak sai otteluun vahvan alun, kun Martin Bakos vei kotijoukkueen suomalaisen syötöstä 1–0-johtoon, mutta toisesta erästä alkaen peli oli vieraiden näpeissä.

Anton Slepyšev iski pelin tasoihin ja kolmannessa erässä Brendan Leipsic vei vieraat johtoon ajassa 53.08. Loppulukemat naulasi Ivan Telegin tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Mikäli SKA Pietari ja Dinamo Moskova hoitavat omat sarjansa, niin TsSKA saa toisella kierroksella vastaansa Lokomotiv Jaroslavlin.

Nigel Dawes tehoili − Ak Bars jatkoon voitoin 4−0

Ak Bars Kazan nujersi suosikkina Torpedon ja marssi suoraan neljässä pelissä toiselle kierrokselle.

Harri Pesosen edustama ja Dmitri Kvartalnovin valmentama Ak Bars Kazan voitti myös neljännen pelin Torpedoa vastaan selvittäen tiensä puhtaalla pelillä toiselle kierrokselle.

Neljännessä pelissä Ak Barsin kanadalaishyökkääjä Nigel Dawes iski tehot 1+1. Andrei Pedan, Viktor Tihonov ja Stanislav Galijev vastasivat joukkueen muista maaleista.

Torpedon ainokaisen ohi 39 kertaa torjuneen Timur Biljalovin teki NHL-laina Ivan Tšehovitš.

Ak Bars Kazanin vastus KHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle on vielä kiven alla ja selviää loppuviikon aikana.