KHL-pudotuspelit: Linden Vey ratkaisi tiukan kamppailun SKA:lle - Severstalin Joonas Nättinen loukkaantui

KHL / Kierrosraportti
Kuva © Joonas Kämäräinen
Lauantaina KHL:ssä kaikki ottelut olivat niukkoja maalin pelejä ja kaksi ottelua venyi aina jatkoeriin asti.

Suomalaiset eivät tehopisteillä juhlineet lauantain kierroksella.

Joonas Nättinen joutui jättämään ottelun Dinamo Moskovaa vastaan kesken ensimmäisessä erässä ylävartalovamman takia.

Olkinuora vieraiden sankari - Metallurg johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1

Juho Olkinuora oli muurina Metallurgin maalilla, kun joukkue haki niukan vierasvoiton Kazakstanin maaperältä.

Metallurg Magnitogorsk nousi tappioasemasta voittoon lauantain KHL-kierroksella ja siirtyi 2–1 -sarjajohtoon.

Metallurgilta Nikolai Goldobin iski ottelusarjan kolmannen maalinsa ja puolustaja Jegor Martinov iski kevään ensimmäisen osumansa.

Barysin ottelun ainoan maalin iski alivoimalla läpiajosta ruotsalaishyökkääjä Jakob Lilja, jonka terävä laukaus painui takakulmaan.

Juho Olkinuora torjui vieraiden maalilla 28 kertaa ja Joni Ortio venyi kotijoukkueen maalilla kiekon tielle 29 kertaa.

Suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi pelasi totutun vahvan pelin Barysin kolmosparissa Jesse Blackerin rinnalla. Lintuniemelle kertyi yhteensä 19 minuuttia peliaikaa.

Avtomobilist nousi voittoon viime hetken maalilla - Avangard johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1

Avtomobilist otti ansaitun voiton ottelusarjan kolmannessa pelissä ja piti sarjan tiukkana.

Avtomobilist Jekaterinburg onnistui ottamaan ottelusarjan ensimmäisen voittonsa kotipelissään Avangard Omskista.

Kotijoukkueelta maalinteossa onnistui Stanislav Botšarov sekä Gregorij Belousov. Jakub Kovar joutui torjumaan voiton eteen huimat 37 kertaa.

Avangardin ainokaisen iski ylivoimalla Aleksandr Hohlatšov toisessa erässä. Igor Bobkov torjui vieraiden maalilla 25 kertaa.

Avtomobilist siirtyi toisessa erässä ensin alivoimalla johtoon, mutta Avangard kuittasi pelin tasoihin heti perään ylivoimaosumalla.

Kolmannessa erässä näytti pitkään siltä, että ottelussa mennään jatkoeriin, mutta ajassa 58.52 Botšarovin roiskaisu maalille muutti suuntaa Belousovin mailasta ja painui ohi voimattoman Bobkovin, joten ottelulle saatiin ratkaisu varsinaisen peliajan puitteissa.

Suomalaispelaajista Ville Pokka ja Oliwer Kaski eivät saalistaneet tehopisteitä. Pokalle peliaikaa kertyi 21.44 ja Kaskelle 19.48.

Tarasovista vieraiden sankari - Dinamo johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1

Dinamo Moskova venytti ottelun ensimmäiseen jatkoerään, jonka loppupuolella syntyi ottelun ratkaisu.

Severstal Tšerepovetsin ja Dinamo Moskovan välinen ottelusarja jatkui odotetun tiukkana myös Severstalin kotikaukalossa. Ottelu venyi aina ensimmäisen jatkoerän viimeisille minuuteille asti ennen kuin Dinamon Daniil Tarasov ratkaisi pelin maalin edustalta.

Suomalaisista Joonas Nättinen joutui jättämään pelin ensimmäisen erän jälkeen kesken ylävartalovamman takia. Nättinen sai taklaustilanteessa iskun olkapäähänsä.

Maalipaikat olivat kummallakin joukkueella tiukassa, mutta hattua voi nostaa kummallekin maalivahdille, sillä Vladislav Podiapolski ja Ivan Botšarov tekivät useita isoja torjuntoja pelin aikana. Podiapolski torjui kotijoukkueen maalilla jopa 41 kertaa ja Botšarov nappasi vieraiden maalilla 26 laukausta.

Varsinaisen peliajan maalit nähtiin päätöserässä. Ajassa 47.40 Jacob Berglund vei kotijoukkueen maalinedustalta johtoon Jegor Morozovin ja Adam Liskan syötöistä.

Dinamon kiri yskähteli, mutta joukkue sai iskettyä kaipaamansa tasoitusmaalin aivan viime sekunneilla, kun Dmitri Kagarlitski ohitti loistavasti pelanneen Podiapolskin vain kolme sekuntia ennen päätössummeria.

Linden Vey ratkaisi vieraille - SKA johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0

SKA nousi vaikeuksien kautta voittoon Minskissä ja siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon ottelusarjassa.

SKA Pietari otti kuin ottikin vierasvoiton Dinamo Minskistä ja tiukensi otettaan jatkopaikan suhteen. SKA:n ratkaisijaksi nousi kanadalaishyökkääjä Linden Vey, joka iski ensimmäisen jatkoerän lopulla 5vs3 -ylivoiman päätteeksi voittomaalin ohi loistavasti torjuneen Dominic Furchin.

Minskissä ottelusarja jatkui vaiherikkaana. SKA karkasi ottelussa jo kahden maalin johtoon ennen ottelun puoliväliä, kun Emil Galimov laukoi kiekon ohi Furchin.

Dinamo ei tappioasemasta lannistunut. 21-vuotias keskushyökkääjä Aleksei Protas kavensi pelin ajassa 33.46 ja Pavel Varfolomejev tasoitti pelin erän lopulla ylivoimalla, kun vieraiden Ivan Morozov lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Dinamolle siunaantui lähes neljä minuuttia ylivoima-aikaa kolmannen erän alkuun, mutta joukkue ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa hyödyksi.

Ylivoiman jälkeen Dinamon ensimmäisen maalin tehnyt Protas passitettiin jäähylle ja SKA siirtyi Igor Ožiganovin ylivoimamaalilla uudestaan johtoon.

Dinamo vei ottelun vielä jatkoerään, kun kokenut valkovenäläispuolustaja Ilja Šinkevitš tasoitti pelin reilut neljä minuuttia ennen summeria.