KHL-pudotuspelit: Kaski maalasi Avangardille - Olkinuora ja Ortio vaihdettiin maaliin

KHL / Kierrosraportti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

KHL:n pudotuspelit käynnistyivät tiistaina. Metallurg Magnitogorsk, SKA Pietari, Dinamo Moskova ja Avangard Omsk nappasivat ensimmäisistä peleistä voitot nimiinsä.

KHL:n pudotuspelien neljä muuta ottelusarjaa alkaa keskiviikkona.

Ortio maaliin - Metallurg johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Metallurg Magnitogorsk nousi vaikean alun jälkeen hienoon voittoon.

Metallurg Magnitogorsk nousi värikkäiden vaiheiden jälkeen voittoon Barys Nur-Sultanista. Kotijoukkueen voiton takuumiehinä häärivät hyökkääjä Nikolai Goldobin ja puolustaja Jegor Jakovlev, jotka iskivät tehot 2+1 mieheen. Barysista Kirill Panjukov oli mukana joukkueensa kolmessa ensimmäisessä maalissa iskien ensimmäisen ja syöttäen kaksi seuraavaa.

Juho Olkinuora vaihdettiin Metallurgin maalille ensimmäisen erän lopussa, kun Barys karkasi 3–1 -johtoon. Vahvan toisen erän myötä Metallurg johti ottelua kahden erän jälkeen ja siirtyi vajaat 10 minuuttia ennen loppua 6–4 -johtoon Jakovlevin illan toisella osumalla. Tämä riitti Barysin maalilla aloittaneelle Henrik Karlssonille, jonka tilalle vaihdettiin Joni Ortio.

Ortio pelasi ottelun loppuun ja joutui antautumaan heti ensimmäiselle laukaukselle, kun Nikolai Prohorkin niittasi taululle voittolukemat 7–4.

Joonas Kemppainen onnistui pudotuspeliavauksessa - SKA johtaa sarjaa voitoin 1-0

SKA Pietari käänsi tappioaseman voitoksi vahvan toisen erän ansiosta.

SKA Pietari juhli voittoa pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa. Vaikean alun jälkeen vahva toinen erä tähtihyökkääjä Andrei Kuzmenkon johdolla käänsi ottelun kulun ja SKA marssi selkeään voittoon. Kuzmenko iski ottelussa kaksi maalia.

Dinamo Minsk siirtyi ottelun alkuvaiheilla johtoon, kun Pavel Varfolomejev ohitti Aleksandr Samonovin vastahyökkäyksen päätteeksi. Ottelun toisessa erässä Kuzmenko osui kahdesti ja Vasili Podkolzin kertaalleen. Tämä käänsi pelin 3–1 -lukemiin SKA:lle.

Päätöserässä Dinamo nousi maalin päähän erän puolivälissä, kun Kirill Voronin ohitti lähietäisyydeltä Samonovin. Joonas Kemppainen päästi kuitenkin SKA:n piinasta iskemällä maalin edustalta kiekon vajaat kaksi minuuttia ennen loppua ohi Dominic Furchin.

Dinamo niukkaan voittoon - Dinamo johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Dinamo Moskovan ja Severstal Tšerepovetsin välinen ottelusarja käynnistyi odotetun tiukalla väännöllä.

Dinamo Moskova oli pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa Severstal Tšerepovetsia vahvempi Dmitri Jaskinin iskemällä maalilla ottelun toisessa erässä.

Kummankin joukkueen maalivahdit esittivät huippuotteita. Kotijoukkueen Aleksandr Jerjomenko torjui ottelussa 27 kertaa ja Vladislav Podiapolski 35 laukausta.

Kumpikin joukkue sai ottelussa lukuisia mahdollisuuksia erikoistilanteista, mutta ylivoimamaalit jäivät tekemättä. Severstal ja Dinamo ottivat ottelussa kuusi kahden minuutin jäähyä.

Igor Bobkov nollasi Avtomobilistin - Avangard johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Avangard Omsk oli totutun vahva pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa. Oliwer Kaski osui kotijoukkueelle ottelussa.

Avangard Omsk otti tyylipuhtaan voiton Avtomobilist Jekaterinburgista.

Bob Hartleyn valmentama joukkue oli läpi ottelun askeleen vieraitaan edellä, mutta Jakub Kovar teki todella monta ilmiömäistä torjuntaa vieraiden maalilla.

Sergei Toltšinski iski kotijoukkueen avauserässä johtoon rystyllä. Ottelun toinen erä oli maaliton ja silloin kotijoukkueen maalilla Igor Bobkov esitti monta upeaa torjuntaa pitäen joukkueensa johdossa.

Kolmannen erän alussa Avangard iski kaksi ylivoimamaalia. Ensin Oliwer Kasken viivaveto painui ohi maskissa olleen Kovarin ja heti perään Kirill Semjonov iski 3–0 -lukemat taululle.

Kolmannen erän lopulla Avtomobilist haki kiivaasti kavennusmaalia, mutta oikeastaan Avangard kävi lähempänä lisämaalin tekoa.