KHL-pudotuspelit: Joonas Kemppaiselle neljän pisteen iltapuhde - Severstal antoi kyytiä Dinamolle

KHL / Kierrosraportti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n pudotuspeleissä nähtiin torstain ottelukierroksella kaksi yllätystä, kun Barys Nur-Sultan ja Severstal Tšerepovets tasoittivat ottelusarjansa.

Torstain kierroksella nähtiin paljon onnistumisia suomalaisten osalta. Joonas Nättinen osui Severstalin voitossa ja Joonas Kemppainen oli neljässä SKA:n kuudesta maalista mukana.

Darren Dietzistä jatkoeräsankari - Ottelusarjan voitot ovat tasan 1-1

Barys Nur-Sultan hoiti ottelusarjan toisen ottelun nimiinsä ensimmäisessä jatkoerässä ja tasoitti ottelusarjan voitot. Sarja jatkuu Kazakstanissa lauantaina.

Barys Nur-Sultan otti taisteluvoiton Metallurg Magnitogorskista. Voiton ratkaisi joukkueen kapteeni Darren Dietz, jonka lämäri ensimmäisen jatkoerän alussa painui ohi 21 kertaa ottelussa torjuneen Juho Olkinuoran. Vieraiden maalilla Joni Ortio torjui ottelussa myös 21 kertaa.

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä. Barys onnistui avausmaalinteossa erän puolivälissä ylivoimalla, kun Kirill Panjukov laukoi ottelusarjan toisen maalinsa ohi Olkinuoran.

Toinen erä oli Metallurgilta ensimmäisen ottelun tavoin vahva. Kotijoukkue onnistui tekemään vain yhden maali, kun Andrej Nestrasil onnistui tasoittamaan pelin ylivoimalla Sergei Mozjakinin syötöstä. Nestrasil laukoi kiekon Ortion jalkojenvälistä verkon perukoille.

Tasoitusmaalia edelsi Ortion huono purkukiekko, jonka Mozjakin katkoi siniviivalla ja syötti tämän jälkeen Nestrasilin maalintekoon.

Kolmas erä oli todella tasainen, eikä kummallakaan joukkueella ollut isompia maalintekopaikkoja. Ottelu ratkesi lopulta ensimmäisessä jatkoerässä, kun Dietzin veto siniviivasta helähti maaliin.

Barysin suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi nautti vastuusta pelaten ottelussa 19.20 minuuttia.

Ketov SKA:n sankari - SKA johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0

SKA Pietari oli vaikeuksissa Dinamon kanssa, mutta onnistui kääntämään pelin nimiinsä.

SKA Pietarin kapteeni Evgeni Ketov toimi joukkueensa tähtenä. Ketov iski ottelussa tehot 2+2 ja johdatti joukkonsa voittoon.

Joonas Kemppainen onnistui toisessa ottelussa perättäin maalinteossa ja syötti sivussa kolme maalia. Aleksandr Samonov torjui kotijoukkueen maalilla 30 kertaa.

Dinamo Minskiltä Shane Prince ja Brennan Menell iskivät tehot 1+1.

Ottelun avauserässä nähtiin huikeat kuusi maalia. SKA karkasi jo 3–0 -johtoon, mutta Dinamo nousi erässä vielä maalin päähän. Kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen maalinteossa ennen ensimmäistä erätaukoa ja siirtyi 4–2 -johdossa tauolle.

Toisessa erässä Dinamo pääsi pyörittämään kahden mielen ylivoimaa, mutta ei onnistunut iskemään kaventavaa osumaa. Ottelun vauhti tasaantui huomattavasti ensimmäisestä erästä.

Kolmannessa erässä Dinamo nousi Ivan Usovin alivoimamaalilla maalin päähän ja puolustaja Menellin ylivoimamaalilla tasoihin.

SKA ei tästä lannistunut vaan nousi kolmannen erän lopulla Anton Burdasovin ylivoimamaalilla johtoon ja Vasili Podkolzin sinetöi loppulukemat tyhjiin.

Severstal murskasi Dinamon - Ottelusarjan voitot ovat tasan 1-1

Dinamo Moskovan ja Severstal Tšerepovetsin välisessä ottelusarjassa avattiin maalihanat.

Severstal Tšerepovets antoi shokkihoitoa Dinamo Moskovalle murskaamalla suuren suosikin selkein 5–2 -lukemin. Severstalilta Nikita Guslistov ja Shawn Lalonde iskivät tehot 1+1. Joonas Nättinen avasi myös maalihanat kevään pudotuspeleissä. Vladislav Podiapolski torjui vieraiden maalilla 31 kertaa voiton eteen.

Severstal sai otteluun haluamansa alun, kun joukkue iski ottelusarjan ensimmäisen maalinsa nuoren Guslistovin toimesta.

Toinen erä oli yllättävän maalirikas. Dinamo nousi ensin tasoihin, kun Vadim Šipatšjov ohitti Podiapolskin, mutta Severstal karkasi kahden maalin johtoon erän puolivälin jälkeen Aleksandr Petuninin ja Lalonden maaleilla.

Dinamo sai kaivatun kavennusmaalin erän lopun ylivoimalla, kun 10 sekuntia ennen taukoa Dmitri Kagarlitski ohitti Podiapolskin maalin lähietäisyydeltä.

Ottelussa reilut 13 minuuttia peliaikaa saanut Nättinen iski Severstalille erittäin tärkeän 4–2 -maalin kolmannen erän alkuun ja Vladislav Kodola löi viimeisen naulan Dinamon arkkuun erän puolivälissä niitaten loppulukemat 5–2.

Hartleyn miehistö nousi takaa ohi - Avangard johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0

Avangard Omsk oli kahdesti tappioasemassa ottelusarjan toisessa ottelussa, mutta käänsi pelin voitoksi vielä varsinaisen peliajan kuluessa.

Avangard Omsk nousi kuin nousikin voittoon torstain ottelussa, vaikka Avtomobolist Jekaterinburg ison haasteen tarjosi. Avangardin miehistöstä Sergei Toltšinski iski ottelussa tehot 1+1 ja oli syöttämässä Ilja Kovaltšukin iskemää voittomaalia kolmannen erän alussa.

Ensimmäisessä ottelussa nollat kotijoukkueen maalilla pelannut Igor Bobkov torjui ottelussa 23 kertaa.

Avtomobolist aloitti ottelussa maalinteon avauserän yhdeksännellä minuutilla Vjatšeslav Litovšenkon maalilla, mutta Avangard nousi vielä ennen ensimmäistä erätaukoa johtoon Pavel Dedunovin ja Kirill Semjonovin osumilla.

Toisessa erässä Avtomobilist karkasi jälleen johtoon. Pavel Kulikov tasoitti ottelun erän puolivälissä ja kolme minuuttia myöhemmin Gregorij Belousov iski ylivoimalla vieraat edelle.

Kolmannen erän alussa Toltšinski iski maalin lähietäisyydeltä suoraan Corban Knightin syötöstä kiekon ohi Jakub Kovarin tasoittaen ylivoimalla pelin. Vajaat kaksi minuuttia tasoitusmaalin jälkeen Toltšinski oli syöttämässä Kovaltšukin iskemää voittomaalia.

Kuutisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua Avtomobilist nousi tasoihin, mutta Bob Hartley haastoi maalia edeltäneen tilanteen paitsiona. Haaste onnistui ja maali pyyhittiin tulostaululta.

Viimeisien minuuttien aikana Avtomobilist ei saanut käytännössä yhtään vaarallista maalintakopaikkaa ja Avangardin johto kesti loppusummeriin asti.

Kotijoukkueen suomalaispuolustajista Ville Pokka pelasi ottelussa 22.34 minuuttia ja Oliwer Kaski 21.07. Puolustajille ei merkitty tehomerkintöjä ottelussa.