KHL-pudotuspelit: Harri Pesoselle syöttöpiste - Eddie Pasquale nollasi TsSKA:n

KHL / Kierrosraportti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n pudotuspelien toinen kierros käynnistyi Moskovassa ja Kazanissa. Lokomotiv Jaroslavl kävi hakemassa voiton Moskovasta ja Ak Bars Kazan ryöpytti Tomi Lämsän valmentamaa Salavat Julajev Ufaa.

KHL:n pudotuspelien toinen kierros käynnistyi kahdella ottelulla, kun Lokomotiv Jaroslavl voitti TsSKA Moskovan ja Ak Bars Kazan nujersi Salavat Julajev Ufan.

Suomalaisista ainoastaan Ak Barsin laitahyökkääjä Harri Pesonen saalisti tehopisteitä syöttämällä joukkueensa avausmaalin. Juha Metsola vaihdettiin neljännen päästetyn maalin jälkeen pois Salavatin maalilta.

KHL:n pudotuspelit jatkuvat torstaina kahdella kamppailulla, kun läntisessä konferenssissa käynnistyy sarja SKA Pietarin ja Dinamo Moskovan välillä. Itäisessä konferenssissa Avangard Omsk ja Metallurg Magnitogorsk aloittavat oman ottelusarjansa.

Pasquale nollasi TsSKA:n - Lokomotiv johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Lokomotiv Jaroslavl pisti Moskovassa luukut kiinni ja voitti TsSKA Moskovan ottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa.

Lokomotiv Jaroslavl otti maukkaan voiton TsSKA Moskovasta Jegor Korshkovin ja Mihail Beljalevin maaleilla ottelusarjan ensimmäisestä ottelusta 4946 katsojan edessä.

Lokomotiv sai myös mieluisan uutisen otteluun tultaessa, kun ruotsalaissentteri Anton Lander palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.

Suomalaisista Teemu Pulkkinen ja Atte Ohtamaa eivät saalistaneet tehopisteitä. Pulkkinen pelasi ottelussa 14.24 ja Ohtamaa 19.04 minuuttia.

Eddie Pasquale torjui kevään kolmannen nollapelin. Tällä kertaa torjuntoja vaadittiin 25 kappaletta.

Tiukkaa vääntöä alusta loppuun

Ottelusarja käynnistyi odotetulla lailla. Kumpikin joukkue pelasi äärimmäisen kurinalaisesti avauserän eikä laadukkaita maalintekopaikkoja nähty ensimmäisen 20 minuuttisen aikana.

Toisessa erässä peli jatkui täysin samalla kaavalla, miten alkoikin. Ainut ero ensimmäiseen erään oli se, että toisessa erässä TsSKA pääsi kertaalleen ylivoimalle ja erän loppupuolella ottelussa pelattiin tasavajaalla.

Kotijoukkue sai erän puolivälissä yhden pidemmän pyörityksen, jonka jälkeen vieraiden päävalmentaja Andrei Skabelka käytti aikalisän ja rauhoitti joukkueensa pelaamista.

Kolmannessa erässä nähtiin ratkaisu pelille, kun erän puolivälissä Korshkov vei omalla yksilösuorituksellaan Lokomotivin johtoon laukoen Lars Johanssonin torjuman paluukiekon yläkulmaan. Loppulukemat tyhjiin niittasi Mihail Beljajev.

TsSKA onnistui luomaan ennen Beljalevin 2–0 -maalia pari hyvää maalintekopaikkaa Lokomotivin maalille, mutta kiekkoa kotijoukkue ei saanut toimitettua kanadalaismaalivahdin selän taakse.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Moskovassa.

Lumileopardit vahvempia ensimmäisessä osassa - Ak Bars johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Ak Bars Kazan onnistui maalinteossa laajalla rintamalla ja hoiti ensimmäisen ottelun nimiinsä tyylipuhtaasti.

Ak Bars Kazan oli tehokas ottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa ja nappasi selkeän voiton Salavat Julajev Ufasta. 6223 katsojaa seurasi ottelua Tatneft Arenalla.

Kotijoukkueelta maalinteossa onnistuivat Patrice Cormiere, Dmitri Voronkov, Nigel Dawes ja Mihail Glukhov. Puolustajat Albert Jarullin ja Andrei Pedan viettivät kahden tehopisteen iltaa. Harri Pesonen syötti ottelun ensimmäisen maalin.

Timur Biljalov torjui kotijoukkueen maalilla 29 kertaa voiton eteen.

Salavatilta maalinteossa onnistui neloskentän Vladislav Kartajev toisen erän alussa.

Juha Metsola vaihdettiin vieraiden maalilta pois Dawesin 4–1 -maalin jälkeen. Salavatin suomalaishyökkääjät kellottivat kaikki yli 20 minuutin peliajat otteluun.

Kotijoukkueelta vahva alku otteluun

Ak Bars tuli otteluun vahvemmin ja pääsi pyörittämään useita pitkiä hyökkäyksiä Salavatin puolustusalueelle.

Kotijoukkue onnistui iskemään avausmaalin erän puolivälissä ylivoimalla, kun Jarullinin veto painui Cormierin ohjauksesta ohi Metsolan. Pesoselle myös syöttöpiste ylivoimamaaliin.

Ylivoimamaalia edelsi tilanne, jossa Salavat oli alivoimalla lähellä maalintekoa, mutta 2vs1 -hyökkäyksestä Pjotr Khokhrjakovin veto päätyi Biljalovin olkapäähän.

Ensimmäisen erän lopulla Ak Barsin neloskenttä Columbus Blue Jacketsin varaamaan Voronkovin johdolla pelasi todella näyttävän vaihdon Salavatin suomalaiskenttää vastaan, mutta maali jäi puuttumaan hyökkäysalueen paineen päätteeksi.

Neljän maalin toinen erä

Toisessa erässä maalihanat aukesi todenteolla. Heti erän alussa Jarullin oli järjestelemässä jälleen maalia, kun puolustajan lämäri päätyi Glukhovin ohjauksesta Metsolan selän taakse.

Salavat vastasi heti maalin jälkeisestä vaihdosta ja kavensi ottelun. Kartajev iski maalin takakulmalta puolustaja Jevgeni Lisovetsin laukauksesta tulleen paluukiekon ohi Biljalovin.

Heti kavennusmaalin jälkeen vieraille tarjoutui loistava mahdollisuus tasoitukseen ylivoimalla, kun suomalaishyökkääjä Pesonen passitettiin kampituksesta kakkoselle.

Salavatin ylivoimasta puuttui kovin yritys ja ylivoiman viimeisillä sekunneilla kotijoukkueen Voronkov sai palkinnon kovalle yritykselleen iskien alivoimalla kiekon Metsolan kämmin jälkeen vanhan aikaisella maaliin.

Ak Bars siirtyi vielä ennen ottelun puoliväliä kolmen maalin johtoon, kun Dawes laukoi kiekon suorasta hyökkäyksestä takakulmaan ohi Metsolan. Tämä riitti suomalaismaalivahdille, joka lähti omatoimisesti vaihtoon ja Daniil Tarasov tuli maalille.

Erän loppupuolella Salavatille tarjoutui muutama hyvä maalintekopaikka, mutta kotijoukkueen tiivis puolustusmuuri oli tilanteen tasalla selvittäen nämä helposti.

Päätöserä oli silkkaa pelailua

Kolmannessa erässä tunne laski huomattavasti kahdesta ensimmäisestä erästä ja kumpikin joukkue kulutteli tylsästi kelloa pois.

Vierasjoukkue yritti erän puolivälin jälkeen toki 6vs4 -ylivoimalla ilman maalivahtia hakea kavennusta, mutta kiekkoa Salavatin ykköskenttä ei millään saanut Biljalovin ohi.

Kolmannen erän lopulla Ak Bars pelasi vielä ylivoiman ja yksi laukaus päätyi tolppaan, mutta sen lähemmäksi kotijoukkue ei maalintekoa enää päässyt.

Ottelusarja jatkuu Kazanissa perjantaina.