KHL-pudotuspelit: Harri Pesonen syötti Ak Barsin voittomaalin - TsSKA voittoon jatkoerässä

KHL / Kierrosraportti
Anton Slepyšev, TsSKA ottelussa Jokerit - TsSKA, 14/10/2020, Hartwall Arena, Helsinki, Suomi. Photo: Joonas Kämäräinen
Kuva © Joonas Kämäräinen
Ak Bars Kazan kaatoi Salavat Julajev Ufan ja siirtyi ottelusarjassa jo 3-0 -johtoon. Näin KHL:n itäisen konferenssin finaalipaikka on enää yhden voiton päässä. TsSKA Moskova siirtyi omassa ottelusarjassaan johtoon, kun joukkue haki Jaroslavlista vierasvoiton.

Ak Bars Kazanin Harri Pesonen oli pelipäällä, kun hyökkääjä pelasi vahvan ottelun ja syötti joukkueensa voittomaalin toisessa erässä.

Salavat Julajev Ufan suomalaiset ovat pelanneet nyt yhdeksän erää Ak Barsia vastaan iskemättä ainuttakaan pistettä.

TsSKA Moskova otti kotietunsa takaisin voittamalla ensimmäisen Jaroslavlissa pelatun ottelun ensimmäisessä jatkoerässä.

Maanantaina pudotuspelit jatkuvat kahdella ottelulla, kun Dinamo Moskova kohtaa SKA:n kotijäällään ja Metallurg Magnitogorsk hakee kotijäällään ottelusarjan toista voittoaan Avangard Omskista.

Salavatille niukka tappio - Ak Bars johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0

Ak Bars Kazan otti jo kevään seitsemännen voittonsa putkeen.

Ak Bars Kazan oli jälleen Salavat Julajev Ufaa vahvempi. Dmitri Kvartalnovin ryhmä haki ensimmäisestä vierasottelusta niukan voiton ja sai ottelusarjaan kolme ottelupalloa itselleen. Ufa Arenalla ottelua seurasi reilut 8000 katsojaa.

Ak Barsin maaleista ottelussa vastasi avauserässä Kirill Petrov ja toisessa erässä Mihail Glukhov Harri Pesosen loistavasta syötöstä.

Salavatin ainokaisen iski toisen erän alussa Dmitri Kugrišev maalin edustalta.

Ottelun loppuhetkillä Geoff Plattin käsittelyssä loukkaantunut Timur Biljalov torjui Ak Barsin maalilla 15 kertaa. Juha Metsola venyi Salavatin maalilla 17 kertaa kiekon tielle.

Salavatin suomalaishyökkääjät ovat pelanneet läpi ottelusarjan tehoilla 0+0. Tässäkin pelissä hyökkääjät olivat peliaikakunkkuja, sillä Teemu Hartikainen pelasi kolmanneksi eniten ja sai peliaikaa yhteensä 21.40 minuuttia.

Toronto Maple Leafsin ykköskierroksen varaus Rodion Amirov sai vastuuta vasta kolmannessa erässä pelaten neljä vaihtoa.

Anton Slepišev vieraiden sankari - TsSKA johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1

TsSKA Moskova pelasi väkevän vieraskamppailun ja voitti Lokomotiv Jaroslavlin ottelusarjan kolmannessa pelissä.

TsSKA Moskovan sankariksi nousi huippulaituri Anton Slepišev, joka laukoi kiekon maalin takakulmalta ohi jälleen erinomaisesti torjuneen Eddie Pasqualen.

Ottelun varsinaisen peliajan maaleista vastasi kotijoukkueelta 18-vuotias Pavel Tjutnev uransa ensimmäisellä KHL-maalilla ja TsSKA:lta pudotuspelien ensimmäisensä iskenyt Konstantin Okulov.

Ottelun avauserässä nähtiin ikävä tilanne, kun Mario Kempe taklasi Lokomotivin puolustaja Nikita Tšerepanovia selästä päin laitaa. Puolustaja ei tilanteessa loukkaantunut vaan pelasi koko loppupelin.

Ruotsalaishyökkääjä sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen, mutta kotijoukkue ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa hyödyksi.

Lars Johansson torjui vieraiden maalilla jälleen vakuuttavasti ottaen 27 koppia.

Lokomotivin suomalaisista hyökkääjä Teemu Pulkkinen ja puolustaja Atte Ohtamaa eivät saalistaneet pisteitä. Pulkkiselle kertyi peliaikaa reilut 15 minuuttia ja Ohtamaalle vajaat 20 minuuttia.