KHL-pudotuspelit: Ak Bars tyylillä jatkoon, Salavatin suomalaiset kesälomille - Pulkkinen osui Lokomotiville

KHL / Kierrosraportti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ak Bars Kazan teki vakuuttavaa jälkeä ja tiputti Salavat Julajev Ufan jatkosta suoraan voitoin 4-0. Lokomotiv Jaroslavl tasoitti voitot TsSKA Moskovaa vastaan Eddie Pasqualen torjuessa ottelusarjan toisen nollapelinsä.

Ak Bars Kazan jatkoi vakuuttavia otteita KHL:n pudotuspeleissä ja marssi suoraan neljässä pelissä Salavat Julajev Ufan yli KHL:n itäisen konferenssin finaaleihin.

Vastaan joukkueelle asettuu joko Avangard Omsk tai Metallurg Magnitogorsk. Näiden välinen ottelusarja jatkuu huomenna ja sitä johtaa Avangard voitoin 2–1.

Lokomotiv Jaroslavlin ja TsSKA Moskovan välinen neljäs ottelu oli kotijoukkueen näytöstä. Teemu Pulkkinen teki Lokomotiville kevään viidennen maalinsa.

KHL:n pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona Moskovassa ja Magnitogorskissa.

(Juttua päivitetty kello 21.06)

Kärsivällisyys vieraiden valttina - Ak Bars jatkoon voitoin 4-0

Ak Bars Kazan puolusti neljännessä ottelussa kaksi erää kärsivällisesti ja iski toisen, ja kolmannen erän vaihteessa kolme tärkeää maalia.

Ak Bars Kazan otti pudotuspelien kahdeksannen voiton putkeen, kun joukkue kaatoi KHL:n pudotuspelien toisen kierroksen neljännessä ottelussa Salavat Julajev Ufan lukemin 3–2 ja jatkaa puhtaasti voitoin 4–0 KHL:n itäisen konferenssin finaaleihin.

Ak Bars karkasi ottelun toisessa erässä 2–0 -johtoon Dmitri Voronkovin ja Kirill Petrovin maaleilla. Kolmannen erän alussa Stanislav Galijev laukoi terävällä laukauksella vieraat kolmen maalin johtoon ja Juha Metsolan vaihtoon.

Peli näytti jo valuvan rauhassa loppuun kunnes Salavat Julajevin kapteeni Grigori Panin ajoi keskialueella Harri Pesosen pystyyn ja nosti tunteet tappiin.

Salavat heräsi Paninin taklauksesta ja nousi taisteluun mukaan. Ensin Teemu Hartikainen iski viitisen minuuttia ennen päätöstä kavennuksen maalin edustalta.

Minuuttia myöhemmin Markus Granlund ja Sakari Manninen syöttelivät Ak Barsin neliön läpi kiekon tyhjiin Aleksandr Kadeikinille, joka niittasi kotijoukkueen toisen maalin.

Salavat haki vimmatusti tasoitusmaalia vielä ottelun viimeiset minuutit onnistumatta siinä. Tämä tarkoitti sitä, että Tomi Lämsän valmentaman joukkueen kausi tuli päätökseen.

Eddie Pasquale nollasi TsSKA:n - Ottelusarjan voitot ovat tasan 2-2

Lokomotiv Jaroslavl otti tyylipuhtaan kotivoiton ottelusarjan neljännessä kamppailussa.

Lokomotiv Jaroslavl oli herra ja hidalko lähes täydessä Arena 2000:ssa TsSKA Moskovaa vastaan. Lokomotiv otti tylyn esityksen jälkeen voiton ja tasoitti ottelusarjan voitot 2–2.

Maalittoman avauserän jälkeen maalihanat aukesi toisen erän lopulla. Ensin Artjom Iljenko laukoi paluukiekon Lars Johanssonin silmien alta maaliin ja vei kotijoukkueen johtoon.

Maalia edelsi TsSKA:n Ivan Teleginin läpiajo, mutta Eddie Pasquale otti veteraanihyökkääjästä pidemmän korren.

Minuuttia Lokomotivin avausmaalia myöhemmin pääsi kotijoukkue ylivoimalle, kun TsSKA:n kokenut puolustaja Bogdan Kiselevitš passitettiin jäähyaitioon estämisestä.

Ylivoimaa kului ainoastaan 13 sekuntia, kun Teemu Pulkkinen teki puolustaja Denis Barantsevin laukaukseen liikkuvan maskin ja Johanssonin eteensä torjuman kiekon verkon perukoille.

Kolmannessa erässä Lokomotiv puolusti kurinalaisesti ja naulasi loppulukemat tyhjiin viimeisellä minuutilla. Jegor Korshkovin maaliin puolustaja Atte Ohtamaa saalisti syöttöpisteen.

Pasquale torjui kevään kolmannen ja ottelusarjan toisen nollapelin. Kanadalainen tarvitsi tähän 20 torjuntaa.