Halli - Washington

Verizon Center

Vuosina 1974 Capital Centressä pelannut Washington Capitals muutti vuonna 1997 nykyiseen kotiareenaansa Verizon Centerin. Kyseinen areena on monitoimihalli Washington D.C.:ssä, ja se tunnettiin nimella MCI Center. Lempinimi "Phone Booth" tulee areenan vanhan nimen antaneesta telealan yrityksestä MCI:sta. Fyysisesti Verizon Center sijaitsee Washingtonin Chinatownin tuntumassa, Gallery Place -nimisen metroaseman kupeessa.

Capitalsin historia Verizon Centerissä lähti liikkeelle ikimuistoiseksi, kun joukkue selvisi hallinsa ensimmäisellä kaudella Stanley Cupin finaaliin Detroit Red Wingsiä vastaan keväällä 1998. Ilo jäi vajaaksi Capitalsin hävitessä finaalit 4-0, ja se on toistaiseksi joukkueen ainoa finaaliesiintyminen.

Merkittäviä rajapyykkejä hallissa ovat ylittäneet esimerkiksi Peter Bondra, joka vuonna 2003 ohitti Mike Gartnerin kaikkien aikojen parhaana Capitals-pistemiehenä.

Muita areenaa kotinaan pitäviä joukkueita ovat NBA:n Washington Wizards, WNBA:n Washington Mystics ja Georgetownin yliopiston miesten koripallojoukkue. Lisäksi rakennus toimii pitopaikkana Washington International Horse Show:lle. Aiemmin myös Washington Power -niminen lacrosse-joukkue ehti pitää kotiaan Verizon Centerissä.

Merkittäviä tapahtumia areenalla ovat olleet NBA:n tähdistöottelu vuonna 2001, sekä WNBA:n tähdistöottelu vuosina 2002 ja 2007. Myös NCAA:n finaali pelattiin Verizon Centerissä vuonna 2009. Kesäkuun 11. päivä 2005 Mike Tyson nyrkkeili viimeisen ottelunsa juuri tässä paikassa.

Kapasiteetti:
- 20 282 (koripallo)
- 18 506 (jääkiekko)

Osoite: 601 F Street Northwest Washington, D.C. 20004-1603

Kotisivut/

Google Maps