Halli - Sport

Vaasa Arena (Kuparisaaren jäähalli)
Rinnakkaistie 1, 65350 Vaasa

 

Perustiedot

 

Kapasiteetti

 

Istumapaikkoja 1971, seisomapaikkoja 2377. 8 kpl aitioita, joissa yhteensä 100 paikkaa. Kapasiteetti yhteensä 4448 paikkaa.

 

Rakentamisvuosi

 

1971

 

Linkki katsomokarttaan

 

Lippujen hintajakauma

 

9-22 euroa, erityisryhmille (eläkeläiset, opiskelijat, lapset) 2 euron alennus seisomapaikasta sekä halvimmasta istumapaikasta. S-etukortilla alennus kyseisistä paikoista on 3€. Alle 7-vuotiaat vanhemman seurassa ilmaiseksi.

 

Vaasa Arenan omistaa Kuntayhtymä Vaasanseudun urheiluhallit ja se toimii Vaasan Sportin kotihallina.

 

Historia

 

Vaasaan 1971 rakennettu jäähalli oli tuolloin neljäs jäähalli Suomessa. Se rakennettiin entisen tekojääradan paikalle ikään kuin katokseksi. Jäähallin alkuperäiseksi kapasiteetiksi tuli 4300 katsojaa.

 

Sport oli mukana perustamassa vuonna 1975 silloin uutta SM-liigaa. Tuolloin hallissa tehtiin ensimmäistä kertaa isompaa historiaa, kun Raimo Brax viimeisteli HIFK:n verkkoon SM-liigahistorian ensimmäisen maalin. Kyseisen ottelun Sport kuitenkin hävisi lukemin 3-5. Kausi meni kokonaisuudessaan muutenkin penkin alle ja Sport tipahti takaisin silloiseen I-divisioonaan. Jäähallin liigahistoria jäi siis yhden kauden mittaiseksi.

 

Seuraavat vuosikymmennet hallissa kirmattiin lähinnä I-divisioonaa, mutta II-divisioonaakin hallissa ehdittiin nähdä viiden kauden ajan, kunnes Sport taas nousi takaisin I-divisioonaan kaudeksi 1997-1998.

 

Seuraavia isompia juhlia Kuparisaaressa saatiin odottaa aina vuoteen 2009 asti, kun Sport onnistui nappaamaan ensimmäisen Mestis-mestaruutensa. Tuolloin myös SM-liiga jälleen avattiin. Sport hävisi Ässiä vastaan vasta ottelussa numero seitsemän, ja näin ollen liiga jäi haaveeksi. Jokaisessa ottelussa Vaasa Arena oli ääriään myöten täynnä.

 

Hallin suurin korjausoperaatio oli vuonna 1999, kun vanha halli saneerattiin ja kylkeen rakennettiin kahden kaukalon verran harjoitusjäitä. Hallille suoritettiin myös peruskorjauksia vuonna 1980. Ennen liigakarsintoja vuonna 2009 lisättiin istumapaikkoja, jolloin hallin kapasiteetti nousi 4448 paikkaan. Vuonna 2012 halliin tehtiin putkistoremontti ja vuonna 1971 rakennettu putkisto pääsi viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

 

Muut lajit

 

Harjoitushallin toiseen jäähän on tehty curling-ratoja. Curlingin lisäksi jäitä käyttävät esimerkiksi taitoluistelijat ja kaukalopalloilijat. Jäähallin yhteydessä on myös kuntosali.

 

Näin hallille

 

Vaasa Arena sijaitsee Suvilahdessa moottoritien vieressä. Keskustasta hallille on noin kaksi kilometriä. Helpoiten hallille pääsee "matsibussilla", joka lähtee Gerbyn S-Marketin edustalta 65 minuuttia ennen pelin alkua pysähtyen myös O'malley'ssa ja välissä sijaitsevilla pysäkeillä (mikäli tarvetta). Hinta on 1-3€. (lisätietoa: http://www.vaasansport.fi/linja-auto-kotiotteluihin/ )

 

Hallin kupeessa on maksullinen parkkialue. Parkkeerauksen hinta pelin ajaksi on 2€. Hallia ympäröivällä alueella on melko niukasti parkkitilaa ja näin ollen tienreunat ovat melko täynnä autoja lähiympäristössä. Suositeltavaa olisi tulla ajoissa etenkin pudotuspeleihin, mikäli mielii saada hyvän paikan ja välttää pelin jälkeisen ruuhkatilanteen. (Ajo-ohjeet: https://maps.google.fi/maps?f=q&sour...8&z=14&iwloc=A )

 

Lähialueelta pääsee myös helposti pyörällä ja kävellen.

 

Hallin antimia

 

Hallin tiloista löytyy lounasravintola ja kabinetti seurojen toimitilojen lisäksi. Kilpa-arenan käytävillä sijaitsee kahdeksan kioskia. Aikuisen janon sammutukseen sopivat Olvi fanpub ja Mot Sundom sijaitsevat B-päädyn seisomakatsomon kupeessa. A- ja D-päädyn kulmasta löytyy myös myyntipiste laajennetuin oikeuksin.

 

Ottelun aikainen ohjelma

 

Vaasan Sportin pelien aikana tunnelmasta huolehtii Red Army -kannattajayhdistys. Sportin kotipelien tunnelmaa luonnehditaan monelta taholta jopa Suomen parhaaksi. "Isojen pelien" kohdalla laulu voi alkaa jo pitkälti ennen peliä, kuitenkin viimeistään vierasjoukkueelle tehtävä tervetulotoivotus aloittaa shown.

 

Ottelun aikana järjestetään harvakseen erilaisia kilpailuja, esimerkiksi kiekon lyöntiä mahdollisimman lähelle keskiympyrää. Voittajalle on tietenkin luvassa aina jonkinlainen palkinto.

 

Erityisryhmät

Invasisäänkäynti tapahtuu jäähallin A1-oven kautta. Aulasta pääsee hissillä toiseen kerrokseen. Invapaikat sijaitsevat A-käytävän päässä olevassa kulmauksessa.

Pressikatsomo sijaitsee C-katsomon keskellä.

Pelin jälkeen

Bussilla pääsee Sportin pelien jälkeen takaisin Vaasan keskustaan, josta voi jatkaa vaikkapa paikallisiin anniskeluliikkeisiin keskustelemaan kiekosta. Happy Barrel tai O'Malleys ovat hyviä valintoja.

Muuta huomioitavaa

Vaasa Arenaa kotijäänään käyttävät Vaasan Sportin lisäksi muun muassa Komu HT (II div.), Red Ducks Team (II div.) ja Red Ducks (Suomi-sarja).