Halli - SaiPa

Kisapuisto (Kisapuiston jäähalli)
Kisakatu 9, 53200 Lappeenranta

Perustiedot

Kapasiteetti

4820 (2808 istumaan, 2000 seisomaan, 12 pyörätuolipaikkaa ja 9 aitiota)

Rakentamisvuosi

1972

Kaukalon koko

60x28,5m

Linkki katsomokarttaan

Lippujen hintajakauma

Seisomapaikkaliput: 7- 13 euroa, istumapaikkaliput: 11- 25 euroa.

Historia

Vuonna 1963 valmistunut tekojäärata muotoutui jäähalliksi vuonna 1972, kun tekojäärata katettiin. Parkkarilan kaupunginosaan kuuluva Kisapuiston urheilukeskus sisältää lisäksi kaksi muuta jäähallia.

Vanha harjoitushalli sai seurakseen vuonna 2010 valmistuneen kaksikaukaloisen UK-areenan, koska varsinaisen tapahtumajäähallin ja harjoitushallin käyttöaste oli liian korkea.

Lappeenrannan kaupungin omistamassa Kisapuistossa suoritettiin remonttia vuosina 1997-1998, sekä peruskorjaus vuonna 2004, jolloin hallia myös laajennettiin. Valaistus, äänentoisto ja tulostaulut uusittiin, yleisötiloja parannettiin ja rakennettiin yhdeksän aitiota. Halliin tuli myös uusi väestönsuoja.

Muut lajit

Kisapuiston jäähalli palvelee SaiPan junioripelaajia, Lappeenrannan taitoluistelijoita js kaukalopallojoukkue RB-93:a, joka pelaa kotiottelunsa Kisapuistossa. Kisapuistossa on myös jäähallin vieressä sijaitseva tekojäärata, jossa Bandyliigan Veiterä pelaa kotiottelunsa.

Näin hallille

Kisapuisto sijaitsee Parkkarilan kaupunginosassa, jonne matkaa keskustasta on hieman yli kolme kilometriä. Liikenneyhteydet jäähallille ovat kunnossa, sillä perille pääsee lähes suoraa reittiä autolla Valtakatua pitkin.

Omilla autoilla peleihin tuleville on tarjolla iso, ilmainen ja järjestysmiesten toimesta ohjattu parkkipaikka.

SaiPan järjestämät kaksi bussilinjaa keräävät katsojia kaupungin alueelta ennen ottelua. Myös Imatralta on mahdollisuus päästä pelipäivinä otteluihin tilauskuljetusten avulla, jolloin edestakaisen kuljetuksen hinta on 10 euroa.

Linkki bussin reittiin: http://www.saipa.fi/page.php?id=34

Hallin antimia

Sputnik pub on a-oikeuksin varustettu ruoka- ja juomaravintola hallin seisomakatsomon puoleisessa päässä. Sputnik pub palvelee myös lounasravintolana otteluiden ulkopuolella.

Hallin toisessa päässä sijaitsee baari nimeltä Karjala corner. Cornerissa kuulet pelien jälkeiset lehdistötilaisuudet (screeniltä) ja pelaajahaastattelut livenä. Myös Karjala cornerilla on a-oikeudet.

Lisäksi ympäri hallia löytyy monia anniskelualueita ja myyntikioskeja. Testaa vaikka paikallinen erikoisuus vety, eli lihapiirakka kinkulla, munalla ja mausteilla.

Ottelun aikainen ohjelma

Ensimmäisellä erätauolla ammutaan voittomaalikilpailu, jossa osallistujina ovat SaiPan eri-ikäiset juniorit. Toisella erätauolla mitellään legendaarinen kiekkokilpailu, jossa halukkaat voivat ostaa kiekon ja kilpailla keskenään siitä, kuka saa kiekon lähimmäksi keskiympyrän aloituspistettä.

Lisäksi molempien erätaukojen alkajaisiksi nähdään pelaajahaastattelu, jota voi seurata hallin videotauluilta.

Seisomakatsomon päädyssä joukkueen kannustusta johtaa SaiPan virallinen faniryhmä Willimiehet. Naiskauneudesta pitävät huolen SaiPan tanssitytöt, Kisapuiston Kissat.

Erityisryhmät

Invalidipaikat sijaitsevat D1- ja D2-katsomoiden ylätasanteilla. Lehdistöpaikat sijaitsevat C7-katsomon kahdella ylimmällä rivillä.

Pelin jälkeen

Jälkipelejä pidetään kaupungin keskustassa sijaitsevassa ravintola Birrassa. Ohjelmassa mm. pelaajahaastatteluja radioääni Eero Taurun vetäminä.