Halli - Peliitat

Heinolan Jäähalli (Versowood Areena)
Urheilukatu 2, 18100 Heinola

Perustiedot

Kapasiteetti

Katsomopaikkoja 2975, joista 1500 on istuma ja 1475 seisomapaikkaa. Mestis-otteluissa käytössä aitio.

Rakentamisvuosi

1983-1984

Lippujen hintajakauma

Lippujen hinnat runkosarjassa kaudella 2012-2013:
Aikuiset: 13 €
Erikoishintaiset (opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet) : 9 €
Lapset (alle 15v.): 7 €
Lapset (alle 7v.): ilmaiseksi
Liput tilattavissa Lippupisteen kautta. Etukäteen saatavissa lisäksi Peliittojen toimistolta (Kauppakatu 16, 2krs) tai Maken Kalastuksesta (Kauppakatu 8)

Historia

Halli valmistui vuonna 1984 pitkän poliittisen kädenväännön jälkeen. Hallille oli Heinolassa tarvetta Peliittojen pelatessa I-divisioonaa. Hallin perustamisvuonna perustettiin myös Heinolan Kiekko, jonka historia nivoutui yhteen Peliittojen kanssa vuonna 2011.
Halli palvelee kaupungin kaikkia jääkiekkojoukkueita ja jääurheiluseuroja. Hallia käyttää mm. III-divisioonassa pelaava Tinatuopit, HeKin juniorijoukkueet, Heinolan Ringette ja taitoluisteluseura Isku. Heinolassa sijaitsevalta Vierumäen Urheiluopistolta löytyy lisäksi jäähalli, jossa pelaa Heinolan ja Lahden pelaajista pääosin koostuva Vierumäen A-juniorijoukkue.

Hallin vihkiäisotteluna pelattiin maaottelu Suomen ja Ruotsin välillä. Ottelu veti katsomon täyteen, kuten myös 1993 pelatussa Suomen ja Kanadan Olympiajoukkueen välisessä maaottelussa. Lisäksi hallissa on järjestetty alle 18-vuotiaiden MM-kisat keväällä 2001.
Betonikuorisen hallin katsomo on kokonaan yhdellä sivulla. Hallissa ei ole ollut suurempia peruskorjauksia. Aulatilat remontoitiin Mestis-kelpoisiksi ennen vuotta 2010. 2000-luvun alkupuolella kaukaloon saatiin koko kaukalon kattavat laitapleksit. Jää uusittiin 2006. 2011 uusittiin osa muovisista istuimista pehmustettuihin tuoleihin.

Hallin katossa roikkuu vierekkäin Marko Nymanin ja Vesa Wellingin pelipaidat. Kaksikko teki pitkän uran Peliitoissa ja Heinolan Kiekossa. Kaksikko pelasi pitkään samassa kentällisessä ja on edelleen Heinolan tunnetuin tutkapari. Lisäksi hallin kattoa komistaa HeKin Suomi-sarjan mestaruusviiri kaudelta 2005-2006.

Näin hallille

Hallille pääseminen on helppoa. Jäähalli sijaitsee Heinolaa halkovan vanhan vitostien varrella. Moottoritieltä saavuttaessa pohjoisen suunnasta noustaan ”Heinola P” –rampista ylös ja jatketaan matkaa Heinolaa kohti. Etelästä tullessa noustaan ”Heinola E” – rampista ja jatketaan Heinolaa kohti. Molemmista suunnista tullessa halli tulee vastaan Heinolan ”öljymäellä” Shellin ja Nesteen huoltoasemien vieressä. Jäähalli sijaitsee myös hyvin lähellä Heinolan bussipysäkkiä, josta on matkaa hallille noin 300-metriä. Otteluiden aikainen pysäköinti onnistuu kätevästi jäähallin pihan laajalla parkkipaikalla.

Hallin antimia

Aulasta löytyy peruskattavat kioskivalikoimat. Pihan grillissä tarjolla lisäksi makkaraa. Hallin päädystä löytyy olutpub ja toisesta päädystä tavallinen anniskelualue. Pubin yhteydestä löytyy myös VIP-tilat (Heinola-aitio). Hallilla kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisiin lihapiirakoihin, jotka ovat olleet monen hallissa vierailleen mieleen.
Olutpub on kokenut kasvojen kohotuksen ja Hartwallin juomat ovat vaihtuneet Olvin merkkeihin. Iso Sandelsin tuoppi lohkeaa vitosella ja pieni Olvi kolmella eurolla. Lämpimästä pubitilasta on mahdollisuus seurata lasin läpi myös peliä.
Hienomman illan viettoa varten on mahdollista varata itselleen Heinola-aitio, jonka vuokra on 500€. Pakettiin kuuluu sisäänpääsy 20-hengelle, sekä Peliittojen valmentajan, joukkueenjohtajan tms. seuran edustajan alustuksen otteluun. Ruoka- ja juomapalvelut laskutetaan erikseen tilauksien mukaan. Ruokaa on mahdollista valita arkisesta kinkkukiusauksesta yrttiseen härkäpataan. Ruoat aitioon toimittaa paikallinen Ravintola Kesti.

Ottelun aikainen ohjelma

Kotijoukkueen faniryhmä tunnetaan nimellä Vitosketju, jota myös rumpuryhmäksi kutsutaan. Ryhmän jäsenet ovat pääosin keskittyneet pubin puoleisen päädyn puupenkeille. Vierasjoukkueen faneilla on valinnanvaraa sijoittumisen suhteen, mutta vierasryhmät ovat lähes poikkeuksetta ottaneet haltuunsa toisen päädyn seisomakatsomon.

Erityisryhmät

Invapaikat löytyvät läheltä hallia ja invataksilla mahdollisuus ajaa lähelle ulko-ovia. Hallin invapaikat löytyvät aulojen aukkojen laidalta.

Jos haluaa tehdä toimittajan työnsä rauhassa, on se mahdollisuus tehdä katsomon yläosasto löytyvässä toimitsijakopissa. Jatkoajan toimittajat voit bongata hallin istumapaikoilta.

Ottelun jälkeen

Pelin jälkipuinteja voi lähteä selvittämään Heinolan keskustaan, joka on kävelymatkan päässä hallilta. Kiekkohenkisin paikka lienee torin kulmalta löytyvä Bar Bulmer. Myös Kauppakadulta löytyvä ravintola Tukkijätkä on hyvä valinta.
Bongaa nämä

Urheiluopiston läheisyys tuo paikalle silloin tällöin vierailevia tuttuja kiekkopersoonia. Heinolassa asuva Erkka Westerlund on nähty mm. repimässä lipun kantoja HeKin peleissä.