Seuraesittely - Minnesota

Luoteisessa divisioonassa pelaava Minnesota Wild on NHL:n nuorin organisaatio yhdessä Columbus Blue Jacketsin kanssa. Joukkueet liittyivät liigaan kaudeksi 2000-01, NHL:n laajennuttua 30:n joukkueen sarjaksi. North Starsin yleisömäärällisesti heikommista viimeisistä vuosista huolimatta, oli Minnesotassa kuitenkin selkeä paikka NHL-organisaatiolle. Tuon paikan saatuaan on Wild ollutkin yksi liigan parhaiten yleisöä keräävistä joukkueista.

Ensimmäiset kakis NHL-kauttaan Wild oli - kuten laajennusjoukkueilla on tapana - yksi liigan heikoimmista joukkueista. Organisaatio oli kuitenkin tehnyt fiksun päätöksen värvätessään valmentajakseen kokeneen Jacques Lemairen, jonka puolustusvoittoinen pelisysteemi alkoi tuottamaan tulosta jo joukkueen kolmannella NHL-kaudella.

Runkosarjassa Minnesota oli kauden 2002-03 päätteeksi kuudes, mutta pudotuspeleissä joukkue eteni vastoin kaikkia odotuksia aina konferenssifinaaleihin asti. Konferenssifinaaleissa joukkue kohtasi kuitenkin parempansa, Anaheim Ducksin päihitettyä joukkueen suoraan voitoin 4-0. Vaikka mestaruuteen asti joukkue ei tuolla kaudella yltänytkään, olivat seuran ajat heittopussina viimeistään tuon kevään jälkeen ohi. Kauden 2007-08 runkosarjassa joukkue voitti oman divisioonansa, joskin tuolloin pudotuspelit loppuivat joukkueen osalta ensimmäiselle kierrokselle.

Organisaation maali- (219) ja pistetilaston (437) kärkipaikkaa pitää hallussaan joukkueen ensimmäinen ykkösvaraus, nykyään New York Rangersia edustava Marian Gaborik. Syöttötilaston kärkipaikkaa (253) pitää hallussaan Mikko Koivu. Myös yhden kauden maali- ja piste-ennätyksiä pitää hallussaan Gaborik, joka kaudella 2007-08 iski 42 maalia, pisteiden kokonaissaldon ollessa kunnioitettava 83. Yhden kauden syöttöennätyksen haltija on Pierre-Marc Bouchard, joka tuolla samalla kaudella 2007-08 keräsi tililleen 50 syöttöpistettä. Kaikkia merkittäviä maalivahtien ennätyksiä pitää hallussaan Niklas Bäckström

Kauden 2012-13 alkaessa joukkuetta edustaa kolme suomalaista, kun Mikko Koivun ja Niklas Bäckströmin lisäksi joukkuetta edustaa organisaation ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2010, Mikael Granlund. Muut suomalaiset pelaajat jotka ovat Minnesota Wildia edustaneet, ovat Antti Laaksonen (2000-2004), Petteri Nummelin (2006-2008), Antti Miettinen (2008-2011), Tony Virta (2001-2002) ja Kai Nurminen (2000-2001). Organisaatio ei ole jäädyttänyt yhdenkään pelaajan numeroa, mutta numero 1 on "fanien numero". Wayne Gretzkyn numero 99 on jäädytetty koko NHL:n laajuisesti.

Minnesota Wildin omistaa Craig Leipoldin johtama sijoittajaryhmä. Joukkueen toimitusjohtajana toimii legendaarisen Cliff Fletcherin poika, kanadalainen Chuck Fletcher. Fletcheristä tuli Wildin toimitusjohtaja kun organisaation ensimmäinen toimitusjohtaja, Doug Risebrough sai lähteä seurasta kauden 2008-09 jälkeen. Joukkueen valmentaja on kanadalainen Mike Yeo. Mikko Koivu toimii joukkueen kapteenina.

Minnesota Wildin yhteistyöseuroina toimivat AHL:n Houston Aeros ja ECHL:n Orlando Solar Bears. Wild rullasi pitkään paikallaan keskikastin joukkueena, mutta muutaman onnistuneen varaustilaisuuden jälkeen organisaatio nosti profiiliaan. Heinäkuussa 2012 joukkue kuitenkin onnistui haalimaan itselleen samana päivänä markkinoiden kaksi kuuminta vapaata pelaajaa kun Zach Parise ja Ryan Suter allekirjoittivat identtiset 13 vuoden ja 98 miljoonan dollarin sopimukset. Kauteen 2012-13 Minnesota Wild lähtee suurin odotuksin, ja noita odotuksia on hyvä lähteä täyttämään Koivun, Parisen ja Suterin johdolla.