Halli - Lukko

Äijänsuo (Rauman jäähalli)
Nortamonkatu 23, 26100 Rauma

Perustiedot

Kapasiteetti

5400 katsojapaikkaa, 3386 istuma- ja 2014 seisomapaikkaa, 25 aitiota

Rakentamisvuosi

1970, remontoitu 1992 ja 2005 sekä laajennettu 2006

Kaukalo

59m x 29m

Linkki katsomokarttaan

Lippujen hintajakauma

Seisomapaikat 6-16 euroa, istumapaikat 15-36 euroa.

Historia

Vuonna 1961 valmistunut tekojäärata muuttui jäähalliksi vuonna 1970, kun tekojäärata katettiin. Jäähalli on Suomen kolmanneksi vanhin.

Äijänsuon urheilukeskuksessa on myös toinen jäähalli, kesälajien talviharjoitushalli sekä jalkapallokenttä.

Äijänsuon ykköshallia on peruskorjattu kahteen kertaan sekä tehty yksi mittava laajennus, joka valmistui vuonna 2006.

Seuraavat uudistukset ovat vuorossa lähitulevaisuudessa, kun jäädytyslaitteisto ja kaukalon pohjalaatta uusitaan, sekä kaukalo uudistetaan ns. turvakaukaloksi. Pohjoispuolen katsomoremontin ajankohta on alustavasti ajateltu tehtävän kesällä 2016.

Muut lajit

Jääkiekkoilijat miehittävät valtaosin jäähallin kapasiteetin. Mukaan mahtuvat kuitenkin myös taitoluistelijat sekä ringetten pelaajat.

Näin hallille

Äijänsuo sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Matkaa torille tulee 1,3km. Liikenneyhteyksien kannalta jäähalli on hyvässä paikassa. Parkkipaikkoja löytyy eripuolilta urheilukeskusta. Urheilukeskuksen virallisella parkkipaikalla järjestysmiehet ohjaavat toimintaa. Invapysäköinti löytyy aivan hallin pääoven välittömästä läheisyydestä.

Hallin antimia

Jäähallissa toimii lounasravintola Foster's, ja seurusteluravintola Fox Grill&Bar sekä pelien yhteydessä lukuisat muut anniskelu- ja myyntipisteet. Ravintola Foster´s toimii myös pelien ulkopuolella ruokapaikkana.

Lisäksi hallista löytyvät kokous- ja juhlapalvelut. Myöskin messut ja näyttelyt on mahdollista järjestää jäähallissa.

Jäähallista löytyy myös astiastovuokraus jopa 1000 hengen yhteisölle.

Ottelun aikainen ohjelma

Ensimmäinen erätauko on pyhitetty laukauskilpailuun, jonka suorittaja arvotaan katsojien keskuudesta. Toisella erätauolla lähialueen nuoret esittävät ohjelmanumeroitaan.

Kannattajien puolelta Raumam Boja -yhdistys johtaa kannustamista seisomakatsomosta käsin. Naiskauneutta halliin tuo Heartbeat Dancers -tanssiryhmä.

Otteluiden jälkeen pelaajahaastattelujen pitopaikkana toimii Fox Grill&Bar.

Erityisryhmät

Invakatsomo sijaitsee D-katsomon kulmassa toisessa kerroksessa. Kyseiseen paikkaan pääsee kätevästi hissillä.

Ottelun toimitsijat ja media työskentelevät jäähyaitioiden takana olevassa vaatimattomassa tilassa, jossa kylmyys ja vetoisuus ovat jokapäiväinen riesa. Lisäksi vieressä oleva seisomakatsomo rajoittaa näkyvyyttä Nortamonkadun puoleiseen päätyyn.

Muuta huomioitavaa

Jäähallissa on raumalaisen kiekkoilun perinnetila, josta löytyy monenlaista materiaalia vuosikymmenten takaa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.