Halli - Los Angeles

Staples Center

Los Angeles Kingsin kotihallina toimivaa Staples Centeriä aloitttiin rakentamaan 1998. Halli on nimetty yhden pääsponsorin, Staples Inc.in, mukaan, ja se avattiin 13.10.1999. Sen rakentamisesta koituneet kustannukset olivat yhteensä 375 dollaria. Omistajana toimivat L.A. Arena Company sekä Anschutz Entertainment Group, jonka osaomistaja Philip Anschutz omistaa myös osan Kingsistä. Ensimmäinen hallissa pelattu jääkiekko-ottelu oli 20.10.1999 NHL:n runkosarjaottelu Kings – Boston Bruins, joka päättyi 2-2- tasapeliin. Hallia on remontoitu kesällä 2010, jolloin mm. pukuhuoneet uusittiin täysin. Hallin ulkopuolelle on pystytetty hiljalleen viisi patsasta, joista nimekkäimpinä Wayne Gretzkyn sekä Lakers-tähti Magic Johnsonin.

Kingsin kotihalli toimii myös monissa muissa tarkoituksissa, sillä se on peräti neljän seuran kotiareena. Hallissa kotiottelunsa pelaavat niin NBA-joukkueet Los Angeles Lakers ja Los Angeles Clippers kuin WNBA-joukkue Los Angeles Sparkskin, ja se toimii motocross-, skeittaus- sekä BMX-pyöräilykilpailuiden näyttämönä. Aikaisemmin se toimi myös AFL-joukkue Los Angeles Avengersin sekä NBA D-Leaguen Los Angeles D-Fendersien kotihallina; nyttemmin Avengersia ei enää ole olemassa, ja D-Fenders on siirtynyt toiseen halliin. Hallissa järjestetään jatkuvasti myös paljon konsertteja. Kaiken kaikkiaan kyseessä on paljon käytetty areena, jossa järjestetään vuosittain yli 250 tapahtumaa, joihin osallistuu yli neljä miljoonaa katsojaa.

Vuoden 2010 NHL Entry Draft pidettiin Staplesissa, samoin vuoden 2002 All-Stars- peli. Jääkiekon osalta ikimuistoisin hetki lienee yksi tuoreimmista; vuoden 2012 Stanley Cup-finaaleja pelattiin Staples Centerin jäällä, huipentuen kuudenteen peliin jossa Kings oli New Jersey Devilsiä parempi lukemin 6-1, näin ollen voittaen mestaruuden. Hallissa on kuitenkin pelattu peräti seitsemän kertaa NBA:n finaaleja Lakersien menestyksen myötä, sekä kolme kertaa WNBA:n finaaleja. NBA:n All Stars- pelit 2004 ja 2011 on myös pelattu täällä. Kevät 2012 oli hallille ainutlaatuinen, sillä ensimmäistä kertaa historiansa aikana siellä pelattiin kolmia pudotuspelejä samaan aikaan, niin Kingsin, Lakersien kuin Clipperisienkin päästyä pudotuspeleihin.

Päälajiensa ulkopuolelta Staples Centerissä on järjestetty niin UFC:ta, WWE:ta, taitoluistelukilpailuita kuin tennistäkin. Ei-urheilullisia tapahtumia edustavat mm. Grammy-juhlat, Michael Jacksonin muistotilaisuus 7.7.2009 sekä lukuisat tähtiartistien konsertit, joista mainittakoon mm. Bruce Springstreen, Usher, Beyoncé, Mariah Carey, Pink, Taylor Swift, Paul McCartney, Britney Spears, Katy Perry, Kanye West sekä John Mayer.

Kapasiteetti
- Jääkiekko 18 118
- Konsertit 20 000

Osoite: 1111 S.Figueroa Street, Los Angeles, California, 90015

Google maps: https://maps.google.fi/maps?q=34%C2%...07123&t=m&z=16