Halli - Kiekko-Pojat

Mehtimäen jäähalli
Kuntopolku 6 80110 Joensuu

Perustiedot

Kapasiteetti

Istumapaikkoja 2500, seisomapaikkoja 2300. 4 kpl aitioita, kapasiteetti 8-23 henkilöä/aitio.

Rakentamisvuosi

1981-1982.

Linkki katsomokarttaan

Lippujen hintajakauma

12-18 euroa, erityisryhmille (opiskelijat, työttömät, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet ja eläkeläiset) 2 euron alennus. Yli 70-vuotiaat ilmaiseksi.

Mehtimäen jäähalli on Joensuun kaupungin omistama ja hallinnoima jääpyhättö, joka toimii Jokipoikien kotihallina.

Historia

Mehtimäen jäähallin on suunnitellut kreikkalaissyntyinen arkkitehti Georgios Fasoulas. Hallin rakennustyöt aloitettiin vuonna 1981 ja se valmistui vuonna 1982. Mehtimäen jäähallin alkuperäinen kapasiteetti oli 5040 henkeä. Rakennustyön kokonaiskustannukset olivat 20 miljoonaa silloista markkaa.

Jäähallin valmistuminen sai aikaan Joensuussa aikamoisen kiekkobuumin. Aiemmin Joensuun Kiekko-Pojat oli pelannut ottelunsa tekojääradalla, joka sijaitsi nykyisen Joensuu Areenan paikalla. Liiganoususta haaveilleen JoKP:n katsojakeskiarvot olivat iloisella 80-luvulla korkeita, ja jäähallille tultiin näkymään ja näkemään. Joensuulaisen jääkiekon riemukas vuosikymmen saikin sinettinsä vuonna 1989, jolloin Kiekko-Pojat nousi SM-liigaan pudottaen Porin Ässät huikean karsintasarjan päätteeksi viidennessä ottelussa. Tuossa ottelussa syntyi myös Jokipoikien kaikkien aikojen yleisöennätys. Väkeä ilmoitettiin olevan paikalla maksimimäärä eli 5040 henkeä, mutta paikalla olleiden mukaan todellinen yleisömäärä oli lähemmäs kuuden tuhannen paikkeilla.

Seuraavia suurempia juhlia Mehtimäellä saatiin odottaa yli kaksi vuosikymmentä. Vuonna 2010 mestaruushuuma palasi Joensuuhun toden teolla, kun Jokipojat voitti kotihallissaan Mestiksen mestaruuden suoraan kolmella voitolla silloisesta D Teamista.

Jäähallin yhteyteen rakennettiin 2000-luvun alussa harjoitushalli, joka valmistui vuonna 2002. Harjoitushallin rakentamisen yhteydessä päähallin katsojakapasiteettia pienennettiin hieman poistamalla "lauteet", eli liikuteltavat seisomakatsomot harjoitushallin vastaiselta seinältä. Muista remonteista huomattavimpia ovat ravintola Ärjyluolan rakentaminen (2008) ja aitioiden rakentaminen (2010).

Muut lajit

Mehtimäen jäähallissa majaansa pitävät Jokipoikien lisäksi Joensuun Katajan taitoluistelijat sekä 2. divisioonaa pelaava Joensuun Kiekkokopla. Joensuun Katajan koripallojoukkue on pelannut viime vuosina jäähallissa finaaliotteluita.

Näin hallille

Mehtimäen jäähalli sijaitsee Joensuun ruutukaavan länsireunalla, Mehtimäen urheilualueen sydämessä. Torilta hallille on noin 1,5 kilometrin matka, joka taittuu helpoiten kävellen, pyöräillen tai autolla. Paikallisliikenteen linja-autoilla hallille ei pääse, mutta urheilubaari Bar Play järjestää kuljetuksen torin laidalta hallille noin puolta tuntia ennen ottelua.

Otteluiden aikainen pysäköinti hoituu joko maksutta läheisen ruutukaava-alueen katujen varsilla tai vieressä sijaitsevassa Hallitien pysäköintitalossa. Iltapysäköinti parkkihallissa on verrattain edullista ja kustantaa noin euron ottelun ajalta.

Normaaleissa Mestiksen runkosarjaotteluissa ruuhkia hallilla ei juurikaan ole, joten saapuminen noin 15 minuuttia ennen ottelun alkua riittää. Liput voi kuitenkin hankkia etukäteen lippupisteen sivuilta, http://www.lippu.fi/tickets.html?fun...la&erid=730910

Hallin antimia

Joensuun jäähallin tarjonta on perinteistä jäähalliruokaa. Nälkään tarjolla on makkaraa, hot dogeja ja vastaavaa. Janonsa voi sammuttaa 250-paikkaisessa Pub Ärjyluolassa, jossa on A-oikeudet. Kutsuvieraita kestitsee Hockey Klubi, jossa tarjolla on ruokaa ja juomaa.

Jokipoikien fanituotemyymälä sijaitsee hallin pääkäytävällä. Valikoima vaihtelee kausittain.

Ottelujen aikainen ohjelma

Otteluissa tunnelmaa luo kenttätapahtumien lisäksi tanssiryhmä Cheer Up Dance Team, jonka kymmenhenkinen porukka heiluttaa huiskiaan perinteisen jäähallimusiikin tahtiin.

Katsomossa meteliä pitää faniryhmä Susirajan Punamustat, jonka kotipesä on jäähallin pohjoispäädyn seisomakatsomossa.

Erätaukokilpailuja on harvakseltaan. Jokipojat järjestää yleensä kerran kauteen erikoistapahtuman, jolloin ottelutapahtumalle on ohjelmalliset jatkot joko harjoitushallissa tai vieressä sijaitsevassa Joensuu Areenassa.

Erityisryhmät

Invapaikat sijaitsevat hallin vieressä, ja invataksilla voi ajaa suoraan pääovien eteen. Hallin pääkäytävän eteläpäädyssä on hissi, jolla pyörätuolilla liikkuvat pääsevät katsomoon. Hissin lähistöltä löytyy inva-WC:t.

Mehtimäen jäähallin pressikatsomo on C-katsomonosan huipulla keskellä hallia.

Ottelun jälkeen

Ottelun jälkeen lähin paikka jälkipeleille löytyy pub-pizzeria Gaudesta, joka sijaitsee ruutukaavan reunalla hallia vastapäätä. Gaudesta löytyy a-oikeudet ja maukkaiksi kehutut pannupizzat.

Varsinaisia urheilubaareja Joensuussa on kaksi. Perinteikäs Jet Set Bar sijaitsee Kauppakadulla. Torin laidalla sijaitsevassa Bar Playssa tarjolla on juotavan lisäksi myös pubiruokaa yön pikkutunneille saakka.

Muuta huomioitavaa/tiesitkö tätä?

Mehtimäen ilmoitettu yleisöennätys on keväältä 2002, jolloin salibandyfinaali Josba - Oilers veti 5580 katsojaa.

Suunnitelmat jäähallin remontoimiseksi ovat olemassa, ja optimistisimmat arviot remontin aloitusajankohdalle ajoittuvat vuoteen 2014. Remontin yhteydessä jäähallia laajennettaisiin sen molemmista päädyistä ja toiselta pitkältä sivulta 8-10 metriä. Remontin myötä jäähallin kapasiteetti nousisi noin tuhannella hengellä, ja palvelut parantuisivat huomattavasti.