Seuraesittely - Jokerit

Helsingin Jokerit on suomalainen joukkue, joka on voittanut kuusi Suomen mestaruutta pelatessaan SM-liigaa aina kevääseen 2014 asti.

Kaudeksi 2014-15 Helsingin Jokerit siirtyi KHL-liigaan, jossa on seura on pelannut nyt seitsemän kauden ajan.

Jokerit on jokaisella KHL-kaudellaan selvinnyt sarjan pudotuspeleihin ja ollut läntisessä konferenssissa runkosarjassa parhaimmillaan toinen.

Pudotuspeleissä Jokerit on edennyt kahdesti konferenssin välieriin, eli toiselle kierrokselle.

Keväällä 2015 TsSKA Moskova tiputti Jokerit voitoin 4-1 ja keväällä 2018 oli TsSKA jälleen Jokereita parempi voitoin 4-2.

Koronan keskeyttämällä kaudella 2019-20 Jokerit kaatoi KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotiv Jaroslavlin voitoin 4-2 ja olisi kohdannut toisella kierroksella SKA Pietarin, mutta kausi päätettiin keskeyttää.

Kausi 2020-21 oli Jokereille todella vaikea. Runkosarjassa joukkue pelasi läpi otteluruuhkan ja koronakaranteenien sijoittuen KHL:n läntisen konferenssin viidenneksi. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Lokomotiv Jaroslavl kaatoi Jokerit suoraan otteluvoitoin 4-0.

Jokereiden päävalmentajina KHL-aikakaudella ovat toimineet Erkka Westerlund (2014-16), Jukka Jalonen (2016-18) ja Lauri Marjamäki, jonka neljän vuoden mittainen valmentajasopimus alkoi syksyllä 2018.

Jokerit tekee tällä hetkellä yhteistyötä Mestis-seura Kiekko-Vantaan kanssa. Parhaimmat Jokereiden KHL-miehistöön sopimattomat juniorit pelaavat Kiekko-Vantaan riveissä.