Halli - Jokerit

Helsingin Areena (Hartwall Arena)
Areenankuja 1, 00240 Helsinki.

Perustiedot

Kapasiteetti

N. 12 900 katsojaa, kaikki istumapaikkoja

Rakentamisvuosi

1997

Linkki katsomokarttaan

Lippujen hintajakauma

12,50 - 50,00 euroa.

Historia

Helsingin Areenan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1995 ja se valmistui kevään 1997 MM-kisojen päänäyttämöksi. MM-jääkiekkoa hallissa on pelattu myös vuosina 2003, 2012 ja 2013.

Hallissa on pelattu myös nuorten jääkiekon MM-kisoja vuosina 1998 ja 2015. Molemmista kisoista Suomi on napannut MM-kultaa.

NHL-joukkueita Areenalla on esiintynyt yhteensä kahdeksan. Toronto Maple Leafs pelasi harjoitusottelun Jokereita vastaan vuonna 2003, Pittsburgh Penguins puolestaan 2008.

Vuonna 2009 ohjelmassa olivat ensimmäistä kertaa NHL:n runkosarjaottelut, kun Chicago Blackhawks ja Florida Panthers kohtasivat Helsingissä kahdesti. Seuraavana vuonna vastaavan tapahtuman joukkueet olivat Carolina Hurricanes ja Minnesota Wild, vuonna 2011 puolestaan Anaheim Ducks ja Buffalo Sabres. Marraskuussa 2018 Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtaavat kahdessa NHL:n runkosarjan ottelussa.

Hallia on uusittu rakentamisen jälkeen useampaan otteeseen, ja lisäaitioiden myötä katsomokapasiteetti on pudonnut muutamalla sadalla. Hallin yhteyteen valmistui keväällä 2012 lisärakennus, jossa on toimistoja.

Kesällä 2011 Areenaan asennettiin joustokaukalo, jonka tarkoituksena on lisätä pelaajien turvallisuutta ja vähentää loukkaantumisriskiä taklaustilanteissa.

Monitoimiareenalla on esiintynyt vuosien saatossa kymmeniä maailmantähtiä. Lisäksi se isännöi vuosittain lukuisia muita tapahtumia, kuten keväällä 2007 Eurovision laulukilpailuja.

Harjoitushalli valmistui varsinaisen tapahtuma-areenan alapuolelle vuonna 1998. Jokerien A-juniorit pelaavat osan kotiotteluistaan harjoitushallissa.

Muut lajit

Areenalla on pelattu jääkiekon lisäksi koripalloa, lentopalloa ja salibandyä. Lisäksi siellä järjestetään säännöllisesti nyrkkeily- ja esteratsastustapahtumia. Myös taitoluistelu kuuluu luonnollisesti niin harjoitushallin kuin pääareenankin lajivalikoimaan.

Näin hallille

Vaikka hallia tavataan kutsua myös "Ilmalaksi", sijaitsee se itse asiassa Keski-Pasilassa, Hakamäentien ja Veturitien risteyksen kaakkoispuolella.

Arena sijaitsee vajaan kilometrin päässä Pasilan rautatieasemalta. Asemalta on hallille suora kävely-yhteys. Lähistöllä pysähtyvät lisäksi raitiovaunut 7A, 7B ja 9 sekä Helsingin seudun liikenteen bussit 22, 23, 58, 58B, 59, 69, 504, 505, 506 ja 518. Ottelutapahtumien jälkeen hallilta lähtee ylimääräisiä bussikuljetuksia linjanumeroilla 22B, 30, 58X ja 69

Areenan omaan parkkihalliin mahtuu 1550 autoa. Lisäksi tapahtumien aikana käytössä on läheisen Helsingin Messukeskuksen parkkialue. Pysäköinti on maksullista. Hartwall Arenan parkkihallin pääsymaksu on 10 euroa ja Messukeskukseen 12 euroa.

Reittiopas

Hallin antimia

Areenassa on lukuisia myyntipisteitä ja ravintoloita, jotka tarjoilevat erityyppisiä ruokia ja juomia. Erikoisuutena voinee pitää itämaisiin pikaruokiin erikoistunutta kioskia, joka avattiin syksyllä 2012. Sushia ei liene saatavilla mistään muusta suomalaisesta jäähallista.

Ottelun aikainen ohjelma

Katsomossa tunnelmasta huolehtii Jokerien fanikatsomo Eteläpääty, joka sijaitsee nimensä mukaisesti Arenan eteläpäädyssä, katsomoissa 102–105. Vierasjoukkueen fanit kerääntyvät yleensä vastapäätä, katsomoihin 113 ja 114. Pelikatkoilla näkyvyyttä kentälle häiritsee tanssityttöryhmä Jokerit Dance Team.

Amerikkalaistyylinen "pusukamera" yrittää usuttaa katsomosta bongattuja pareja suutelemaan toisiaan. Jollain pelikatkolla kamerat löytävät aina myös katsomosta mystisen "Hän on täällä tänään" -miehen.

Erityisryhmät

Pyörätuolipaikat sijaitsevat katsomon 113 takana. Niitä on 55.

Aitioita hallissa on yhteensä 93, joista vuokrattavia 7. Yksittäisten aitioiden kapasiteetti vaihtelee 10:n ja 70:n välillä.

KHL-otteluissa media katsomo on sijoitettu katsomoon 301.

Pelin jälkeen

Viiden minuutin junamatkan päässä sijaitsevat kaikki Helsingin keskustan ravintolat, baarit ja yökerhot.