Halli - Hokki

Kajaanin jäähalli
Kuntokatu 5, 87100 KAJAANI

Perustiedot

Kapasiteetti

1591

Rakentamisvuosi

1989

Lippujen hinnat

8-17 euroa. Seisomapaikat 12e/8e. Istumapaikat 17 e (A-katsomo) ja 12 e (B- ja C-katsomo)

Historia

Kajaanin jäähalli valmistui vuonna 1989 Kajaanin Hokin II-divisionaajoukkueen kotipyhätöksi. Viimeisin remontti tehtiin kesällä 2008, jolloin nykyisten pelaaja-aitioiden taakse rakennettiin uudet pukutilat.

Kaukalo uusittiin kesällä 2011, jolloin kaukalo sai nykyiset mittasuhteensa. Samassa yhteydessä katsomon keskikohdan piippuhyllylle rakennettiin myös kuvaamista varten tarkoitettu aitio.

Muut lajit

Jääkiekon lisäksi hallissa harjoittelevat Kajaanin Elon taitoluistelijat. Hallin käyttöaste on yhden jäähallin Kajaanissa varsin korkea.

Näin hallille

Kajaanin jäähalli sijaitsee Vimpelinlaaksossa, noin kilometrin etäisyydellä keskustasta. Julkinen liikenne ylettää muutaman sadan metrin päähän hallilta. Asioikseen pidemmän matkan päästä jääkiekkoa seuraamaan pyrkivä kävelee juna- tai bussiasemalta hallille nopeasti.

Parkkitilaa jäähallilla on runsaasti - ainakin mikäli on valmis kävelemään satakunta metriä ammattikorkeakoulun vieressä sijaitsevalta hiekkakentältä. Jäähallin pihaan ei ole asiaa omalla autolla, sillä pihan on käynti vain luvan kanssa ja tätä lupaa kysellään hanakasti.

Hallin antimia

Hallilta on saatavilla perinteistä kisamakkaraa, hodareita sekä lihapiirakkaa. Kainuulaiset perinneherkut eivät ole ainakaan vielä eksyneet valikoimaan. Pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä sijaitsee B-oikeuksilla varustettu pub Jäähyboxi.

Ottelun aikainen ohjelma

Ottelutapahtumaan on panostettu pari viime kauden aikana alati enemmän, mutta leipää ja sirkushuveja ei ole tarjolla vieläkään. Ajoittain erätauolla jään valtaavat paikalliset taitoluistelujuniorit.

Tiesitkö, että...

* Kajaanin jäähallin yleisöennätys on vuodelta 2007. Yleisöennätys saavutettiin Sportia vastaan 1.3. pelatussa puolivälieräottelussa, jolloin paikan päällä oli 1577 silmäparia.

* Olli-Pekka Hakkaraisen privaatti-istuimena aikoinaan toiminut sohva köllöttelee edelleen toimistoaition yläpuolella portaikon alapäässä. Liekö Hakkaraisen haamu kummittelee edelleen, sillä sohvan pehmeyttä uskaltaa kokeilemaan ani harva.

* Suomen Jääkiekkoilijat ry rankkasi vuonna 2011 tehdyssä kyselyssä Kajaanin jäähallin pukuhuonetilat Mestiksen parhaiksi. Myös pukukoppirauha ennen ottelun alkua sarjan parhaaksi.

* Kajaanin kaupungin Liikunnan olosuhdestrategia 2010-2025 -dokumentissa esitetään rakennettavaksi harjoitusjäähalli vuosina 2014-2015.