Halli - HIFK

Helsingin jäähalli
Nordenskiöldinkatu 11-13, 00250 Helsinki.

PERUSTIEDOT

Kapasiteetti

8 200 katsojaa, kaikki istumapaikkoja.

Rakentamisvuosi

1966

Lippujen hintajakauma

16,50€–43,50 €.

HISTORIA
Helsingin jäähalli avattiin 1. lokakuuta 1966, jolloin siitä tuli Suomen toinen jäähalli. Tampereelle oli vuotta aiemmin kohonnut Hakametsän jäähalli. Jaakko Kontion ja Kauko Räikeen suunnitteleman hallin oli alunperin tarkoitus isännöidä vuoden 1965 jääkiekon MM-kisoja, mutta aikataulujen venymisen vuoksi kisat järjestettiin Tampereen jäähallissa.

HIFK on käyttänyt Nordenskiöldinkadulla sijaitsevaa hallia kotiluolalanaan sen avajaisista lähtien. Jääkiekkoilun lisäksi halli on vuosien saatossa tarjonnut puitteet lukuisille upeille musiikkikonserteille ja messuille. Maineikkaimpia esiintyjiä jäähallissa ovat olleet mm. The Who, Guns N´Roses sekä Dire Straits.

Helsingin jäähalli on vuosien saatossa isännöinyt lukuisia jääkiekon arvokisoja. Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut on järjestetty hallissa kahdesti vuosina 1982 ja 1991. Nuorten MM-kisojen isäntänä se on toiminut vuosina 1980, 1985, 1990, sekä 2004.

Helsingin toinen liigajoukkue Jokerit käytti Helsingin jäähallia kotihallinaan aina vuoteen 1997 asti, jolloin se siirtyi pelaamaan Hartwall Areenaan. Myös HIFK:n oli aluksi tarkoitus siirtyä pelaamaan Pasilan uuteen areenaan, mutta päätyi lopulta monen sattuman kautta jäämään vanhaan halliinsa. 

MUUT LAJIT

Hallissa on pelattu vuosien saatossa jääkiekon lisäksi myös salibandya ja koripalloa sekä järjestetty nyrkkeilytapahtumia. Viime vuosien aikana "Nordiksesta" on tullut Suomen koripallomaajoukkueen kotihalli. Myös Skeittauksen SM-kilpailut on järjestetty hallissa useaan otteeseen.

NÄIN HALLILLE
Halli sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla Helsingin Töölössä Nordenskiöldinkadulla, josta juontaa sen yleisesti käytössä oleva lempinimi "Nordis".  Hallille pääsee erittäin vaivattomasti muun muassa raitiovaunulinjoilla 7A sekä 3T. Idästä päin tultaessa bussi numero 58 tuo melkein hallin eteen. 

Reittiopas

HALLIN ANTIMIA
Vaikka Helsingin jäähalli on maamme toiseksi vanhin, on sen tarjonta ravintoloiden suhteen nykyaikaista. Hallista löytyy lukuisia eri ruokaa ja juomaa tarjoavia ravintoloita. Viimeisin iso remontti halliin tehtiin kesällä 2012, jolloin halliin avattiin myös uusia ravintoloita.

OTTELUN AIKAINEN OHJELMA
Nordiksen tunnelmaa on kehuttu monen pelaajan suulla maan parhaaksi. Se pitää toki osittain paikkaansa, mutta vaatii toteutuakseen lauantai-illan ja täyden hallin. HIFK:n faniryhmä huolehtii tunnelmasta ja saa silloin tällöin taustatukea myös muulta katsomolta. Big Red Cats Cheerleaders viihdyttää katsojia ottelujen aikana.

ERITYISRYHMÄT
Helsingin jäähallissa on 19 aitiota: 
10 hengen aitiot (5 kpl)
15-17 hengen aitiot (13 kpl)
26 katsojan kaupunginaitio (1 kpl)

PELIN JÄLKEEN
HIFK-fanien kokoontumispaikka ottelujen jälkeen on Apollo Live Club, mutta epävirallisia löytyy paljon hallin lähistöltä.