Halli - Edmonton

Rexall Place

Edmonton Oilersin kotiareenana toimiva Rexall Place on NHL:n kolmanneksi vanhin jäähalli. Ainoastaan New York Rangersin kotiareena Madison Square Garden ja New York Islandersin kotihalli Nassau Veterans Memorial Coliseum on otettu käyttöön ennen Oilersin kotihallia. Oilersin lisäksi hallissa pelaa WHL-seura Edmonton Oil Kings sekä lacrosse-joukkue Edmonton Rush.

Marraskuussa 1974 avattu Rexall Place oli alkuperäiseltä nimeltään Northlands Coliseum. Hallin avaamisvuonna Oilers pelasi vielä WHA:ssa, mutta siirtyi NHL:ään muutama vuosi myöhemmin. Hallin oikeudet kuuluvat edelleen Northlands-organisaatiolle, joka on toiminut areenan omistajana alusta asti. Areena toimi Northlands Coliseumina vuoteen 1994 asti, kunnes sen nimi muutettiin Edmonton Coliseumiksi. Neljä vuotta myöhemmin areenan nimi muuttui Skyreach Centreksi. Lopulta vuonna 2003 paikallinen lääkeyhtiö Rexall osti oikeudet areenan nimeen, ja hallin nimi muuttui muotoon Rexall Place. Nimen oikeudet omistava Rexall on Oilersin omistajan Katz Groupin tytäryhtiö.

Rexall Place on historiansa aikana nähnyt monta historiallista tapahtumaa. Ikimuistettavimpia ovat tietysti Edmonton Oilersin Stanley Cup-mestaruudet vuosina 1984. 1985, 1987 ja 1988. Myös vuoden 1989 NHL:n tähdistöottelu pelattiin silloisessa Northlands Coliseumissa. Samana vuonna Wayne Gretzky rikkoi Gordie Howen kaikkien aikojen piste-ennätyksen juuri tässä hallissa. WHA:n legendaarinen tähdistöottelusarja Moskovan Dinamoa vastaan vuonna 1979, jossa Gretzky ja Howe pelasivat samassa ketjussa, tapahtui myös tällä areenalla. Areenalla pelattiin myös vuoden 1984 Kanada Cupin toinen finaaliottelu, jossa kohtasivat Kanada ja Ruotsi. sekä joitakin vuoden 1981 Kanada Cupin otteluita. Hallissa on pelattu kahdet nuorten MM-kisat vuosina 1995 ja 2012. Lisäksi areena isännöi Kansainyhteisön kisoja vuonna 1978 sekä Universiadeja vuonna 1983. Muista tapahtumista mainittakoon WWE:n Backlash-vapaapainitapahtuma vuodelta 2004 sekä CHL:n Top Prospects-ottelu vuonna 2008. Areenalla järjestetään vuosittainen Canadian Finals Rodeo-tapahtuma sekä kristillinen YC Alberta-konferenssi.

Areenalla on taltioitu myös lukuisia konsertteja. Joitakin areenalla vierailleita artisteja ovat muiden muassa Yes, Nickelback, Our Lady Peace ja Metallica.

Rexall Place vetää jääkiekko-otteluihin 16 839 katsojaa. Konsertteihin mahtuu noin 12 000 ihmistä katsomaan. Se on kapasiteetiltaan NHL:n kolmanneksi pienin jäähalli.

Kapasiteetti:
16839 (jääkiekko)
12000 (konsertit)

Osoite: 7424 118 Avenue, Edmonton, Alberta T5B 4M9

Google Maps