Seuraesittely - Carolina

Carolina Hurricanes on itäisessä konferensissa, kaakkoisessa divisioonassa pelaava joukkue. Hurricanesin juuret löytyvät vuodelta 1971, jolloin seura perustettiin nimellä New England Whalers.

New England Whalers pelasi 70-luvun NHL:n kanssa kilpailleessa WHA-sarjassa ja voitti sarjan mestaruuden heti kolmannella kaudellaan 1973-1974. Vuoteen 1974 saakka Whalers pelasi Bostonissa, muttei lopulta mahtunut samaan kaupunkiin Boston Bruinsin kanssa. Niinpä silloiset omistajat päättivät siirtää seuran syksyllä 1974 Hartfordiin.

Vuonna 1979 WHA ja NHL yhdistyivät. Yhtenä ehtona Whalersin liittymiselle NHL:ään seuran täytyi jättää New England pois nimestään. Niinpä nimi vaihtui Hartford Whalersiksi. Olosuhteet eivät olleet tulokkaalle kuitenkaan parhaat mahdolliset, sillä Hartford oli NHL:n pienin markkina-alue ja Whalers kahden suurseuran, Boston Bruinsin ja New York Rangersin, puristuksessa.

80-luvun puolivälissä Whalersilla oli pari kohtalaista kautta, muttei merkittävää menestystä.90-luku toi mukanaan suuria mullistuksia, muttei menestystä. Ensin Whalers myi suuren kohun saattelemana lähes kaikkia seuraennätyksiä hallussa pitäneen Ron Francisin Pittsburg Penguinsiin. Vuonna 1997 pari vuotta aiemmin seuraan tulleet uudet omistajat siirsivät päinvastaisista lupauksista huolimatta Whalersin Pohjois-Carolinan osavaltion pääkaupunkiin Raleighiin ja seuran nimi muuttui Carolina Hurricaneksi. Vuotta myöhemmin Hurricanesiin palasi pitkäaikainen Whalers kapteeni Francis.

Ensimmäiset vuodet Pohjois-Carolinassa olivat menestyksen ja yleisön mielenkiinnon osalta vaisuja, mutta kaudella 2001-2002 Hurricanes yllätti etenemällä Stanley Cup -finaaleihin. Pokaaliin saakka rahkeet eivät vielä tuolloin riittäneet, mutta kaudella 2005-2006 Hurricanes voitti vihdoin himoitun Stanley Cupin.

Seurassa on esiintynyt vuosien saatossa myös muutamia suomalaisia pelaajia. Aikanaan Hartford Whalersin riveissä pelasivat Risto Siltanen (1982-1986) ja Sami Kapanen 1997-2003, joka siirtyi seuran mukana Pohjois-Carolinaan. Myös Oskar Osalalle on merkitty yksi ottelu Hurricanesin riveissä. Nykyään Hurricanesia edustaa suomalaisista Jussi Jokinen, Joni Pitkänen sekä Tuomu Ruutu.

Joukkue on jäädyttänyt viisi numeroa. Glen Wesley (#2), Gordie Howe (#9), Ron Francis (#10) ja Rod Brind'Amour(#17). Steve Chiasson numeroa 3 ei ole virallisesti jäädytetty, mutta sitä ei kuitenkaan käytetä. Seurahistorian paras pistemies on Ron Francis 1175 pisteellään. Francis pitää hallussaan myös maali- ja syöttötilaston piikkipaikkoja.

Tällä hetkellä joukkueen valmentajana toimii Kirk Muller, joka korvasi kesken viime kauden potkut saaneen Paul Mauricen. Toimitusjohtaja on Jim Rutherford ja kapteenina kanadalainen Eric Staal.