Halli - Blues

Espoon Areena (Barona Areena)
Urheilupuistontie 3, 02200 Espoo

Perustiedot

Kapasiteetti

7017 (ennen kauden alkua ilmoitettu luku, nykyisellään hieman pienempi uuden lehdistökatsomon takia)

Rakentamisvuosi

1999

Linkki katsomokarttaan

Lippujen hintajakauma

15-35 euroa, HIFK- ja Jokerit-otteluissa +5 euroa.

Historia

Barona Areena on pitkän halliprojektin jälkeen tammikuuksi 1999 Bluesille valmistunut monitoimiareena. Aiemmin espoolaisjoukkue pelasi Matinkylän jäähallissa. Puhekieleen areenasta on vakiintunut lähinnä sponsorinimi "Barona", aiemman sponsorin LänsiAuton alaisuudessa areenan lempinimiä olivat mm. Länskäri ja Länkkäri.

Historian ensimmäinen ottelu areenalla pelattin 28.1.1999, kun Helsingin IFK haki 3-1-voiton. Areenan historian ensimmäisen maalin ampui silloin vieraita edustanut Jere Karalahti, joka pelasi myös Bluesissa myöhemmin.

Suomen mestaruus ratkesi areenalla ensimmäistä kertaa 18. huhtikuuta 2011, kun HIFK voitti Bluesin maalein 4-2 ja otteluvoitoin 4-0. SM-finaaleista hallissa on päästy nauttimaan myös keväällä 2008.

Areena on arkkitehtitoimisto Matti Savolainen OY:n suunnittelema, ja rakennusprojektista vastasi Rakennuttajatoimisto OMC Oy.

Areenan kapasiteetti on ajan saatossa elänyt jonkin verran. Muutosta on aiheuttanut esimerkiksi kaudeksi 2005-2006 tehty kaukalonlaajennus, sekä katsomon 212 muuttaminen seisomakatsomoksi.

Bluesin otteluiden lisäksi jääkiekkotapahtumia hallissa ovat olleet naisten MM-kisat vuonna 1999, kaksi Riian Dinamon KHL-kotiottelua vuonna 2008 sekä viisi Suomen maajoukkueen ottelua.

Muut lajit

SM-liigan lisäksi hallissa on pelattu mm. Korisliigaa (Honka) ja Salibandyliigaa (Oilers).

Näin hallille

Tapiolassa sijaitsevaan Areenaan pääsee Helsingistä parhaiten busseilla 109 ja 105. Liikennejärjestelyt ovat perinteisesti olleet haastavat, ja ison yleisömäärän otteluita seuraa usein hidas liikenne. Apua toivotaan rakenteilla olevasta länsimetrosta, jonka yksi pysäkki tulee olemaan areenan läheisyydessä.

Otteluihin järjestetään Espoossa ilmaisia bussikuljetuksia neljästä eri suunnasta: Leppävaarasta, Espoon Keskuksesta, Espoonlahdesta ja kauppakeskus Isosta Omenasta.

Areenan pysäköinti on maksullista.

Reittiopas

Hallin antimia

Hallissa on kolme ravintolaa, joista on näkyvyys areenalle. Yksi ravintoloista on varattu VIP-vieraille, ja yksi sijaitsee Club-katsomossa. Lisäksi areenassa on lukuisia myyntipisteitä, jotka tarjoavat pikaruokaa, muun muassa Hesburger.

Erikoisuutena toisessa kerroksessa sijaitseva Kariniemen kioski tarjoaa vastustajan paikkakunnan mukaan vaihtuvaa ruokaa: esimerkiksi tamperelaisseuroja vastaan mustamakkaraa, Ässien vierailulla porilaista ja KalPan peleissä muikkua.

Ottelun aikainen ohjelma

Bluesin fanikatsomo sijaitsee katsomoissa 101, 102 ja 207, joista kulmakatsomossa olevat fanit seisovat.

Ennen ottelua tarjolla on jonkun kokoonpanon ulkopuolella olevan Blues-pelaajan haastattelu. Erätauoilla esiintyvät espoolaiset kiekkojuniorit, ensimmäisellä tauolla ohjelmassa on vuonna 2004 syntyneiden rankkarikisa ja toisella tauolla vuonna 2002 syntyneet pelaavat noin kolmen minuutin ottelun.

Erityisryhmät

Lehdistökatsomo siirtyi tämän kauden aikana katsomoon 212, josta on lyhyt matka pukukoppikäytävälle.

Aitioita hallissa on 52, joista pienimmässä tilaa on 10 ja suurimmassa 40 hengelle.

Pelin jälkeen

Runkosarjapeleissä valmentajien lehdistötilaisuus on nähtävissä Areenan mediakuutiolla. Ravintolatiloissa haastatteluun tuodaan myös Blues-pelaajia. Tilaisuudet juontaa Bluesin kuuluttaja Aki Eurola.

Ilmaisbussien avulla pääsee esimerkiksi Espoon kauppakeskuksissa sijaitseviin illanviettopaikkoihin. Blues Fan Clubin virallisena paikkana toimii nykyään Davisto Olarissa.