Halli - Ässät

Isomäki Areena
Metsämiehenkatu 21, 28500 Pori

PERUSTIEDOT

Kapasiteetti

6443 katsojaa, joista 4043 istumapaikkoja.

Rakentamisvuosi

1971

Linkki katsomokarttaan

Lippujen hintajakauma

Istumaan 18-27 €, seisomaan 5-19 €.

HISTORIA

Isomäki Areena (tunnetaan myös nimellä Isonmäen jäähalli) on vuonna 1971 valmistunut jäähalli, joka rakennettiin vuonna 1964 valmistuneen tekojään päälle.

Hallia on remontoitu useampaan kertaan, kuten vuosina 1986-1987, 1993, 1998 ja viimeksi vuosina 2015-2016.

Ensimmäinen ottelu hallissa pelattiin 10. lokakuuta vuonna 1971, jolloin yli 9000 katsojaa seurasi Ässien ja Lukon välistä paikallisottelua. Ottelu päättyi tasatulokseen 2-2.

Porissa on pelattu ratkaiseva finaaliottelu neljästi. Vuonna 1978 Ässät voitti kotikentällään huhtikuun toisena päivänä ratkaisevassa finaaliottelussa Tapparan 6-3 ja kirvesrinnat pääsivät puolestaan juhlimaan mestaruutta vuonna 1984 voitettuaan ratkaisevan kamppailun lukemin 4-3.

Viimeksi mestaruudesta on pelattu Porissa vuonna 2006, jolloin HPK voitti ratkaisevan finaaliottelun numeroin 4-1 ja vei sarjan nimiinsä voitoin 3-1.

Keväällä 2013 Ässät voitti Tapparan 3-2 ja koko finaalisajan 4-2.

MUUT LAJIT

Hallissa on pelattu SM-liigan finaaleja myös vuosina 1979 ja 1980. Lisäksi kaukalopallojoukkue Porin Kärpät on juhlinut Suomen mestaruutta Porin jäähallissa vuosina 2004 ja 2006.

Jäähallin ylivoimaisesti suurin käyttäjä on Porin Ässät ja Ässien juniorijoukkueet, mutta hallissa kotiottelunsa pelaa myös toinen porilainen jääkiekkojoukkue Karhu HT.

Aiemmin Isossamäessä on pelannut neljä Suomen mestaruutta voittanut kaukalopallojoukkue Porin Kärpät. Porin Taitoluistelu ry käyttää myös Isonmäen jäähallia ahkerasti.

TEKNISTÄ TIETOA

Hallin koko on muuttunut ajan saatossa seisomakatsomoiden muuttuessa istumakatsomoiksi. Vuoden 1978 finaaleissa Isonmäen jäähalliin ahtautui virallisten papereiden mukaan peräti 12000 ihmistä, mutta nykyään halliin mahtuu vain 6443 ihmistä. Näistä 4043 mahtuu istumapaikoille ja loput kaukalon laidalla sijaitsevaan isokokoiseen seisomakatsomoon.

Porin jäähallissa on SM-liigan pienin kaukalo, jonka mitat ovat 28 metriä x 58 metriä. Hallissa on nykyään myös mediakuutio, joka hankittiin kesällä 2010.

Valaistus on ottelutapahtumissa huippuluokkaa, sillä hallin LED-pohjaisen valaistuksen voimakkuus on keskimäärin 2000 luksia. Liigan ohjeistus vaatii vähintään 1200 luksin valaistusvoimakkuuden.

NÄIN HALLILLE

Ässien kotiareena sijaitsee Porin Urheilukeskuksen ytimessä Isossamäessä. Hallille pääsee autolla valtateitä pitkin niin Vaasan, Tampereen kuin Turunkin suunnalta.

Matka Kauppatorilta hallille on pituudeltaan 2,7 kilometriä ja sen kävelee puolessa tunnissa, jollei ehdi jäämään porilaisen kuskin yliajamaksi. Onneksi matkan varrelta löytyy kuitenkin Satakunnan keskussairaala.

Matka torilta hallille taittuu myös helposti autolla tai pyörällä, mutta ajallisesti kulkuvälineillä ei ole suurtakaan eroa.

Ässien viralliset jälkipelit pelataan Pub Winstonissa. Pub Winston ja Tullibaari järjestävätkin bussikyydin otteluun ja takaisin.

Julkista liikennettä suosivat joutuvat kuitenkin pettymään niin junarataliikenteen kuin Porin Linjojenkin tarjontaan, sillä aikataulut eivät kohtaa jääkiekkohaltijoiden kanssa.

Viikonloppupeleissä hallille kannattaa saapua viimeistään puolta tuntia ennen ottelun alkua, jos aikoo jonottaa lippunsa. Seisomakatsomo täyttyy melko helposti keskeltä, joten parhaat paikat viedään nopeasti.

Reittiopas

HALLIN ANTIMIA

Isossamäessä yleisölle maistuu makkara, ja myyntipisteitä löytyykin enemmän kuin sormia käsissä riittää. Kauppansa tekevät myös lihapiirakat, nakit, kananugetit, sipsit ja popcorn. Hintapolitiikan puolesta Isossamäessä on Liigan halvimmasta päästä olevat kioskihinnat.

Kuluvalla kaudella Ässien otteluiden erätauoilla pääsee nyt myös normaalin tarjonnan lisäksi nauttimaan pitsasta. Jos jano yllättää, eikä perinteinen limonadi riitä, voi katsoja löytää itsensä myös yhdestä ellei useammastakin hallin anniskelualueista.

26. joulukuuta 2015 avattiin halliin toisen kerroksen kulmaukseen Sporttibaari.

Suurin anniskelualue löytyy Isonmäen hallin toisesta kerroksesta. Saluuna-pubissa katsoja voi rentoutua muiden kannattajien kanssa ja nähdä samalla televisioista jääkiekkokierroksen tilanteita muilta paikkakunnilta. Joskus Saluunassa yleisöä ilahduttavat myös erinäiset musisoijat.

Tupakointia suosiville halli tarjoaa myös muutaman uloskäynnin, jonka läpi kuljettuaan voi rentouttaa hermojaan hetkeksi.

Jos pieni tai isompi punainen lippu unohtuu vahingossa kiireessä kotiin, eikä parkkipaikan saatuaan enää viitsi kurvailla samaa reittiä takaisin, patapaitojen fanituotemyymälän löytää heti sisäänkäynnin kupeesta sekä seisomakatsomon lähettyviltä.

OTTELUN AIKAINEN OHJELMA

Ässien kannatustoiminnan kulmakivi on Pataljoona-ryhmä. Viihdevastaavana toimii myös Julle Kallio, jonka show on vuorossa ennen ottelua ja Liigan mainoskatkoilla, toisinaan myös ravintolan puolella ottelun jälkeen.

Ottelun erätauoilla yleisöä viihdyttää Ässien omien juniorien rangaistuslaukauskisa sekä Porin Taitoluistelijoiden esitykset. Joskus yleisö on yrittänyt myös osua frisbeellä keskiympyrään.

Ässien hallissa soi useimmiten rock. Kotijoukkue saapuukin kentälle sumun, cheerleaderien ja Emerson, Lake & Powellin Touch and Go –biisin saattelemina.

ERITYISRYHMÄT

Otteluiden aikainen pysäköinti hoituu Isonmäen jäähallin ympärillä olevilla parkkialueilla, jotka ovat maksuttomia. Yleisömääriltään runsaslukuisissa otteluissa myös lähellä sijaitsevan Hesburgerin pysäköintitila tulee täyteen.

Isonmäen jäähallissa on yhteensä 14 aitiota. Valittavina ovat joko 12 tai 24 henkilön tilat. Invakatsomo sijaitsee D-katsomon alapuolella ja sisäänkäynti halliin tapahtuu jäähallin D-päädystä. Inva-WC:t taas sijaitsevat seisomakatsomon takana.

Pressikatsomo ja Jatkoajan toimittajat löytyvät B1-osasta katsomoa.

PELIN JÄLKEEN

Ottelun päätyttyä nälkäisimmät voivat hakea mahantäytettä reilun puolen kilometrin päässä sijaitsevasta Hesburgerista. Suosittu ateriointikohde on myös kilometrin etäisyydellä sijaitseva Tiilimäen Neste, jota myös tuttavallisemmin Kespaksi kutsutaan.

Ottelun jälkeen seuraa löytyy keskustan Pub Winstonista sekä Tullibaarista. Pub Winston on Porin ainoa varsinainen urheilubaari ja sieltä löytyy varmasti jääkiekkotietoisia ihmisiä.

Jokaisen ottelun jälkeen viralliset jälkipelit pelaillaan seisomakatsomon takana sijaitsevassa Bar Yläkulmassa. Ohjelmassa on yleensä paitahuutokauppaa, pelaajahaastatteluita ja livemusiikkia.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Tuttu kasvo Ässien peleissä on Harri Snellman, tuttavallisemmin Halli-Harri. Halli-Harrin voi bongata takuuvarmasti jokaisesta Ässien kotipelistä.