Zoltan Hetenyi - ECHL:sta haastamaan Metsolaa

LIIGA / Haastattelu
Zoltan Hetenyi siirtyy Tapparan maalille.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Zoltan Hetenyi on nähnyt paljon unkarilaiseksi maalivahdiksi. Viime kauden Pohjois-Amerikassa torjunut Hetenyi palaa Suomeen, tällä kertaa Tapparan paitaan.

Pitkänhuiskea Zoltan Hetenyi saapui Suomeen ensi kerran kaudella 2011-2012, jolloin unkarilaisvahti torjui 7 ottelun verran Jokereissa Eero Kilpeläisen kakkosvahtina. Samalla kaudella tilille kertyi otteluita myös Mestiksessä Kiekko-Vantaan paidassa.

Viime kaudeksi Hetenyi siirtyi testaamaan siipiään Pohjois-Amerikkaan ja ECHL:n.

- On upeaa, että saan olla täällä! Näin Tapparan pelaavan finaaleissa Ässiä vastaan ja olen todella onnellinen, että pääsen perinteikkääseen ja organisoituun seuraan.

- Lisäksi Tampere on hieno kiekkokaupunki ja seura on menestyvä.

Tapparan menestyksessä Hetenyin silmät kahlitsi tietysti kollega Juha Metsolan hienot otteet.

- Playoffeissa seurasin jo Juha Metsolaa ja hän pelasi upeasti. Kun sain tietää siirrostani Tapparaan, lähetin heti Tapparan maalivahtivalmentajalle onnitteluni Metsolan esityksistä.

- Minulla on mielestäni hyvä työmoraali ja teen omatoimisesti todella paljon töitä. Ja haluan haastaa Juhaa todella kovasti ja on joukkueelle hyväksi, että on kilpailua. Lisäksi tämä haastaa minua kehittymään, kun pääsen haastamaan loistavaa maalivahtia. Kilpailu kuuluu jääkiekkoon, toteaa Hetenyi roolistaan.

Liian julmaksi joukkuetoveriksi Hetenyi ei kuitenkaan heittäydy.

- Haluan tulla hyvin juttuun kaikkien kanssa sekä joukkueessa että Tapparan fanien keskuudessa. Haluan, että valmentaja voi luottaa minuun ja että teen työtä ja myös käytän mahdollisuuteni. Se on kuitenkin työtäni.

Pohjois-Amerikan kaukalot jäivät taa viime kauden jälkeen ja Hetenyi palasi Suomeen. Aiemmalla Suomen vierailullaan Jokerit-fanit ihastuivat unkarilaiseen silminnähden.

- Pohjois-Amerikassa kaukalo on pienempi ja olin ensimmäisissä peleissä heikoilla siellä. Sitten kuitenkin paransin peliäni ja saavutin reissullani paljon. Opin siellä paljon ja aion hyödyntää oppejani täällä. Onhan Suomi maalivahtien maa ja Suomella on useita legendavahteja NHL:ssä.

- Olen erittäin ylpeä, miten Jokerien fanit kohtelivat minua. Olin vain oma itseni, enkä näytellyt mitään faneja aliarvioivaa tähteä. Olen avoin kaikille ihmisille ja siten sekä ihmiset että fanit pitävät sinusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle