Zajac ja Clutterbuck: ”Olemme valmiita”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jos vaahteranlehtipaidat selvittivätkin alkulohkonsa voitokkaasti, oli viimeinen ottelu Sveitsiä vastaan todella tiukka. Seuraavat ottelut kertovat paljon tulevasta, kun vastustaja kovenee entisestään.

Näytöstyylillä Ranskan ja Valko-Venäjän kaatanut Kanada sai ensimmäistä kertaa näissä kisoissa tehdä täyden päivätyön, Sveitsin kanssa. Jos maata oli siunattu helpolla alkulohkolla, onnistui se kuitenkin tekemään viimeisessä ottelussa itselleen asiat hankalaksi. Sveitsi-ottelua ja tulevia koitoksia Jatkoajalle kommentoivat ketjukaverit Travis Zajac ja Cal Clutterbuck.

Zajac ja Clutterbuck ovat muodostaneet ns. tasaviisikko-ketjun Andrew Laddin kanssa koko kisojen ajan. Jos päävalmentaja Ken Hitchcockin mukaan ketjun suurin vastuualue on alivoimalla ja tasaviisikoin, on se kuitenkin onnistunut myös maalinteossa. Clutterbuck kehuukin ketjun kemiaa.

– Ketjumme toimii todella hyvin. Muut kaverit tekevät töitä todella paljon ja sitä itsekin yritän. On todella helppoa pelata heidän kanssaan ja yritän nauttia vain joka hetkestä juuri nyt.

Sveitsi-ottelu oli ensimmäinen todellinen voimankoitos Kanadalle, mutta Sveitsin vahvat otteet eivät tulleet yllätyksenä Travis Zajacille.

– Tänään oli vaikein pelimme. Sveitsi pelasi todella hyvin. Tiesimme että he osaavat pelata fyysisesti, luistella nopeasti ja liikuttaa kiekkoa hyvin. Teimme tänään todella hyvän päivätyön, kun onnistuimme tulemaan tasoihin. Vaikka menetimme johtomme lopussa, emme antaneet periksi ja siksi löysimme mahdollisuuden voittaa lopulta.

Ken Hitchcock painotti ottelu toista erää ja mainitsi sen olleen joukkueen paras erä tässä turnauksessa. Samoilla linjoilla liikkuu pommikoneenakin tunnettu Clutterbuck.

– Toinen erä oli meiltä todella hyvä tänään. Olimme hiukan hitaita ensimmäisessä erässä, tai tarkemmin aloitimme hitaasti. Kolmannessakin erässä pelasimme todella hyvin 15 minuuttia. He saivat lopulta sitten maalin aivan lopussa ja jouduimme jatkoajalle. Todellinen taistelu oli tänään. Meille ensimmäinen todella vaikea ottelu, mutta vastasimme hyvin huutoon joukkueena.

Ennen illan ottelua on vielä epäselvää tuleeko Kanadaa vastaan Ruotsin ja Yhdysvaltojen lisäksi Norja vai Itävalta, mutta Ruotsin ja Yhdysvaltojen vaarallisuuden tietää myös Zajac.

– USA ja Ruotsi ovat todella hyviä joukkueita. Yhdysvallat varsinkin on todella nuori ja nälkäinen joukkue. Heiltä löytyy roppakaupalla taitoa ja nopeutta. Ruotsi taas on aina vahva. Heillä on aina uskomaton kiekkokontrolli.

Jos ketjukaverit vaikuttavat olevan kentällä samalla aaltopituudella, niin siltä tuntuu myös mielipiteiden kanssa. Clutterbuck myötäilee Travis Zajacin lausuntoa.

– Ruotsia ja Yhdysvaltoja vastaan tulee samankaltaiset pelit kuin tänään. USAn joukkueesta tunnemme tietysti enemmän pelaajia ja Ruotsin riveissäkin tulee vastaan monta tuttua pelaajaa. Tiesimme jo turnauksen alussa, että nyt alkavat vasta todella pahat ottelut ja nyt emme saa enää mitään ilmaiseksi. Mutta tunnen että olemme valmiita siihen.

Itseluottamus ei ole koskaan ollut kanadalaisten heikkous, eikä nytkään. Totuus on myös se, että ensimmäinen koetinkivi joukkueen kasvulle ja pelitavalle tulee Yhdysvaltojen ja Ruotsin muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle