BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Ympyrä sulkeutuu – Kim Hirschovits

LIIGA / Haastattelu
Kim Hirschovits on Bluesin kapteeni
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Bluesin ykkössentteri SM-liigassa alkavalla kaudella on Kim Hirschovits, 31. Hän on joukkueen tärkein pelaaja ja kantaa paidassaan "C"-tunnusta.

Matinkylästä kaikki lähti. Paikka on vaihtunut Tapiolaksi, mutta Kim Hirschovits edustaa todella pitkän tauon jälkeen espoolaista jääkiekkojoukkuetta.

- Ensimmäiset treenit mihin minut vietiin oli Matinkylän kuplassa, Jäähongan treenit. Olin siellä jonkun aikaa mukana ja siirryin sitten HIFK:hon maalivahdiksi, Hirschovits kertoo.

Eli ympyrä sulkeutuu?

- No tavallaan, tavallaan. Kyllähän ne ekat potkut ekassa joukkueessa otettiin Matinkylässä.

HIFK:ssa Hirschovits pelasi koko junnuputken loppuun ja oli 2000-luvun alun nuorennusleikkausprojektissa IFK:n edustukseen nousseita pelaajia.

Kasvattiseurassaan Hirschovits ei päässyt maistamaan glooriaa. Henkilökohtaisella tasolla hän saavutti pistepörssin voiton, mutta lähti juuri ennen HIFK:n mestaruusvuotta Ruotsiin. Välissä meni pari vuotta Jokereissa Doug Sheddenin luottomiehenä.

Nyt Hirschovits on Bluesin kapteeni. Mitä se merkitsee?

- No onhan se tietysti vastuullinen tehtävä ja hieno kunnia olla kapteeni. Meillä on kuitenkin paljon hyviä johtavia pelaajia, joista olisi kanssa voinut tulla kapteeni. Ei se muuta tekemisiäni. Olen samanlainen jätkä ja pyrin tekemään samoja juttuja kuin muutenkin. Olen oma itseni.

- Se on hieno kunnia, jota kannan ylpeänä.

Bluesin joukkue on totutusti SM-liigan nuorimmasta päästä, mutta joukkueeseen on hankittu myös paljon kokemusta. Hirschovits kuvaa ryhmää hyväksi miksaukseksi.

Hän toivoo, että Espoosta nousee uusia nimiä SM-liigafanien tietouteen.

- Kannustamme ja tuemme nuoria.

Espoolaisten materiaali on Petri Matikaisen ajoista kaventunut runsaasti. Seura ei pysty enää pyörittämään 30 pelaajan ryhmää, jossa rooliin suhteutettuna kalliit ja kokeneet pelaajat kilpailevat nelosketjun paikoista.

Materiaali on kapea eikä kestä paljoakaan loukkaantumisia.

- Jos vertaa muihin joukkueisiin, niin toisilla saattaa olla kuusi kentällistä jätkiä treeneissä. Meillä ei ole niin paljoa, mutta kaikki jätkät meillä ovat tärkeitä ja vastuullisissa tehtävissä.

Bluesia luotsaa Jyrki Aho, jonka harjoituksissa saa kuulla kunniansa, jos hommia ei hoida kunnolla. Hirschovits peräänkuuluttaa vaatimustason tärkeyttä.

- Vaatimustaso on todella korkealla, niin kuin tällä tasolla pitääkin olla, jos mitään haluaa saavuttaa. Jykä on erittäin vaativa ja työteliäs. Käymme paljon asioita läpi. Mutta vaikka hän on tiukka, niin osaa olla hyvässä hengessä pelaajien kanssa. Hänellä tuntuu olevan myös hyvä ihmistuntemus, kapteeni luonnehtii.

Mitä odotat itseltäsi?

- Tasapainoista pelaamista alusta kauden loppuun asti. Joukkueen johtamista, nuorten pelaajien tukemista. Odotan, että pystyn auttamaan kokonaisvaltaisella pelaamisella jokaisessa tilanteessa ja näyttämään esimerkkiä muille.

Entä Liigalta?

- Uskon, että Suomen jääkiekossa tullaan näkemään sitä mitä ollaan kaivattu. Paljon kiekollista taitoa on tulossa esiin. Just sitä mitä jääkiekko on: reagointia, taitoa, hienoja maaleja ja syöttöjä, hyvää liikettä. Sitä varmaan tullaan näkemään enemmän mitä pidemmälle mennään.

- Meillä on hyviä nuoria jätkiä ja valmentajia tulossa. Jokerit on hyvä esimerkki siitä, miten oikeasti kiekko on vallan väline ja sitä pelaamalla pystyy hallitsemaan peliä. Uskon, että SM-liigassa tullaan näkemään paljon enemmän sitä. Paljon väriä tulee tähän kauteen, mihin vaikuttaa tietysti Jokerien tilanne ja moni muukin tilanne. Sehän on vain hyvä tälle sarjalle, Hirschovits ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle