Ylpeä KooKoo-kapteeni Green: "Voitamme pelejä, koska uskallamme tehdä niin"

LIIGA / Haastattelu
KooKoon kapteeni Green teki Tapparaa vastaan tehot 1+1.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tappara taipui KooKoolle vauhdikkaassa kiekkomittelössä Hakametsässä. Valotaululle nakutettiin peräti yhdeksän maalin verran merkintöjä. Peräti kuudesta niistä vastasi vierasjoukkue. KooKoo-kapteeni Josh Green perkasi kiihkeän illan satoa.

KooKoo kävi saalistamassa Tapparasta muhevan 6−3-voiton Hakametsästä. Entinen Tappara-hyökkääjä Josh Green merkkautti itselleen tehot 1+1.

Vaikka Greenillä on urallaan takana kaksi kautta kirvesrinnoissa, ei Tampereella pelaaminen ole yhtään sen helpompaa.

− Tämä on paha paikka pelata. Meillä on ollut täällä vaikeaa aiemmin. Tarvitsimme näitä pisteitä erittäin kipeästi, tuumasi Green.

Tappara on tällä hetkellä kiistatta yksi Liigan vahvimpia joukkueita. KooKoo sen sijaan kamppailee elämästään pudotuspeliviivan tuntumassa. Greenin keskittyminen ei ollut niinkään vastustajajoukkueessa vaan siinä, että KooKoo kipuaa sarjataulukossa ylöspäin.

− Ei ole väliä, ketä vastaan pelaamme. Tarvitsemme vain pisteitä. Näistä voitoista saamme kuitenkin itseluottamusta. Tiedämme pystyvämme voittamaan kenet tahansa.

Harva joukkue on onnistunut tekemään Tapparaa vastaan vieraskentällä kuutta maalia kuluvalla kaudella. Green löysi muutamia syitä joukkueensa menestykseen keskiviikkoillan koitoksessa.

− Pysyimme kärsivällisinä ja pelasimme hyvin puolustuksen kautta. Pysyimme myös hyvin poissa jäähyaitiosta ja maltoimme odottaa tilaisuuksiamme.

KooKoo iski kolme ylivoimamaalia ja yhden alivoimamaalin Teemu Lassilan selän taakse.

− Ylivoimamme oli tänään hyvää. Sen avulla oikeastaan voitimme pelin, mutta koko joukkueen suoritus oli tänään myös erinomainen.

Ei tulosta ilman kipua

Ottelussa nähtiin painavia taklauksia ja muutama keskikokoista suurempi käsirysykin. Kokenut keskushyökkääjä kertoi joukkueensa olevan parhaimmillaan kiihkeiden hetkien tuoksinassa.

− Pelaamme parhaillamme tällaisissa fyysisissä kamppailuissa. Emme silloin vain juoksentele ympäri kenttää yrittäen taklata vastustajia, vaan pelaamme alueittain fiksusti. 

KooKoon pelityyliin kuuluu mustelmien ottaminen, eikä Greenin mukaan oikotietä onneen ole. Iskuja on kestettävä joka puolella kaukaloa.

− Molempien maalien edustoille on mentävä, vaikka tiedämme siellä olevan luvassa poikittaista mailaa ja huitomista. Voitamme pelejä, koska uskallamme tehdä niin, Green niittasi.

Green edusti Tapparaa kausina 2013-14 ja 2014-15 voittaen molemmilla kausilla hopeamitalin. Vanha kotikaupunki ja jäähalli herättävät yhä lämpimiä muistoja, vaikka menestys onkin Greeniä Hakametsässä viimeisten kausien aikana kiertänytkin.

− Tänne on aina kiva palata. Olen menestynyt täällä ja organisaatio sekä kannattajat ovat kohdelleet minua aina hyvin. Valitettavasti emme olleet voittaneet täällä ennen tätä iltaa, joten tämä tuntui todella hyvältä, päätti kouvolalaisten kapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle