BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Yllättäjäjoukkueen suurin yllättäjä

MESTIS / Haastattelu
Vehviläisen debyyttikausi on ollut todellinen menestys.
Kuva © Timo Savela
Kolmannella sijalla joulutaukoa viettävä JYP-Akatemia on ollut Mestiksen alkukauden positiivisin yllättäjä. Vielä suurempana yllätyksenä voidaan pitää vasta 17-vuotiaan Veini Vehviläisen murtautumista sarjan kuumimpien maalivahtien joukkoon.

Ennen Mestiksen runkosarjan alkamista JYP-Akatemian maalivahtitilanne näytti vakuuttavalta. Viime kaudella hurrikaaniryhmään liittynyt Dennis Saikkonen oli torjunut itsensä jyväskyläläisten sydämiin ja taustatukea antanut Juhana Aho oli osoittanut kuuluvansa mestistasolle.

Tähän päälle kun lisättiin, että JYPissä kakkosmaalivahtina torjuva Sami Rajaniemi hakee tasaisin väliajoin pelituntumaa Akatemian riveistä, niin harva uskoi hurrikaaninuttujen maalinsuulla riittävän tilaa enää muille. 17-vuotias Veini Vehviläinen oli tästä kuitenkin täysin toista mieltä.

− Päätähtäimeni oli selvästi Mestiksessä tälle kaudelle. Ajattelin, että jos saan vastuuta ja näyttöpaikkoja, niin kyllä se varmasti lähtee siitä kulkemaan, pohti Vehviläinen kauden lähtökohtia.

Ikäluokkansa maajoukkueitakin edustanut maalivahti sai harjoituskaudella lopulta tarvittavat näytönpaikat, eikä valmennusjohdon ole tarvinnut sen jälkeen katua nuorukaiselle annettua vastuuta. Vähintään kolmanneksen joukkueensa runkosarjaotteluista torjuneista maalivahdeista Vehviläinen löytyy nimittäin joulutauolle siirryttäessä torjuntaprosentein mitattuna listan kärjestä.

− En kuitenkaan hirveästi ajatellut ennen kauden alkua, miten Mestiksessä voisi mennä, mutta kyllähän se on nyt ihan kulkenut, pohti nuorukainen todella vaatimattomaan sävyyn alkukauden otteitaan.

Syyskaudella 14 pelatusta ottelusta torjuntaprosentin 93,41 kirjauttanut Vehviläinen on sopeutunut ensimmäiseen aikuisten tasolla pelattuun kauteensa todella kivuttomasti. Marraskuussa Mestiksen kuukauden tulokkaaksi valitun maalivahdin mielestä siirtymisellä junnupeleistä aikuisten sarjaan on maalivahdin kannalta myös etunsa.

− Peli on paljon tarkempaa kuin junnuissa. Kun on tarkkana, eikä höntyile hirveästi niin pelaaminen on aika helppoa.

Vanhemmat vastustajat hätää kärsimässä

Ennen kauden alkua Akatemian uskottiin taistelevan tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. Jyväskyläläiset ovat laittaneet kuitenkin luun kurkkuun kaikille epäilijöillensä, sillä joulutauolle siirryttäessä hurrikaanimiehistö majailee sarjan kolmannella sijalla 23 pisteen erolla yhdeksänteen sijaan.

Jyväskyläläiset ovat onnistuneet kauden mittaan pelaamaan kaukalossa hyvällä itseluottamuksella, jota menestys on ruokkinut entisestään. Hurrikaaninuttujen veräjänvartija näkee, että joukkue on onnistunut kääntämään nuoruuden voimavaraksi, johon vastustajien on vaikea vastata.

− Pukukopissa on erinomainen henki. Joukkue on täynnä nuoria jätkiä, niin he jaksavat luistella ja ovat hyvässä kunnossa.

− Vähän vanhempia pelaajia kun tulee vastaan, niin energisyys ja liike kentällä on meillä aika iso ase, jatkoi Vehviläinen.

Urheilullisuudellaan ja eleettömillä otteillaan jyväskyläläisyleisön vakuuttaneesta nuorukaisesta uumoillaan JYPin seuraavaa tähtimaalivahtia. Lupauksen keskittyminen on kohdistettu kevään varaustilaisuuden ja maajoukkuekuvioiden sijaan kuitenkin vielä tiivisti joukkueensa kevätkauteen.

− Kyllä meidän tavoitteet varmasti pudotuspeleissä ovat. Mahdollisimman pitkälle yritetään tietenkin päästä, pyöritteli Vehviläinen salaperäisen hymyn kera.

» Lähetä palautetta toimitukselle