Ylivoima-pyssy Plastino: "Ainakin laukaussuunnat ovat kohdallaan"

LIIGA / Haastattelu
Plastino on Tapparan ykkösylivoiman ainoa puolustaja.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja Lukon puolivälieräsarja lähti käyntiin kahdella eriskummallisella ottelulla. Kolmannessa ottelussa puntit tasoittuivat, kun Tappara otti niukan 1-0-kotivoiton. Kristian Kuuselan ylivoimamaaliin kakkossyötön tarjoillut Nick Plastino syväluotasi alkaneen ottelusarjan.

Tapparan ja Lukon kolmas kohtaaminen päättyi kotijoukkue Tapparan 1-0-voittoon. Maalin viimeisteli Kristian Kuusela. Vahvasti kirvesrintojen takalinjoilla esiintynyt Nick Plastino tarjoili maaliin kakkossyötön.

Tomi Karhunen oli fantastinen. Oikea muuri. Pelasimme muutenkin puolustuksellisesti hyvän pelin, emmekä antaneet heille liikaa paikkoja. Keskialueella tuli liikaa kiekonmenetyksiä, analysoi Plastino tuoreeltaan matsin päätyttyä.

Ottelusarja alkoi todella oudoissa merkeissä, sillä kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät kotijoukkueille numeroin 3-0 ja 5-0. Plastinokin kummasteli tapahtumia.

− Noita tuloksia on todella vaikea selittää. Ensimmäisessä erässä ei ollut kovin paljon intensiteettiä ja saimme porukastamme tarvittavan irti. Toisessa ottelussa Lukko vain dominoi alusta alkaen. He olivat valmiita pelaamaan.

Jääkiekossa sattuu ja tapahtuu

Tiistai-illan kamppailu tarjosi muutaman epätyypillisen tilanteen. Peli keskeytyi toisessa erässä pitkäksi aikaa, kun päätypleksi hajosi. Joukkueet suuntasivat pukukoppeihin tauon ajaksi.

− Yritimme vain pysyä rentoina ja pitää jalat lämpiminä. Tulimme koppiin ja käyttäydyimme, kuin kyseessä olisi ollut erätauko, selvensi Plastino.

Saman erän loppuun Plastino joutui ketjunsa kanssa tilanteeseen, jossa monella jääkiekkoilijalla saattaa alkaa jalka painaa.

− Pitkiä kiekkoa tuli todella monta peräkkäin. Siinä täytyy vain pysyä puolustuspäässä eikä saa ottaa ylimääräisiä riskejä. Itselläni oli muutama tilaisuus nousta yli punaviivan ja lyödä kiekko päätyyn, mutten tehnyt sitä. Ne olivat "aivopierujani" tänään, Plastino pahoitteli.

Plastino täydentää erikoista ylivoimaketjua

Erikoistilanteet tunnetusti korostuvat kevään tärkeiden pelien tullessa ajankohtaisiksi. Tappara tehtaili illan ainokaisen Lukon Juho Tommilan istuessa jäähyllä.

− Kiekko oli Kuuselalla ja minä yritin vain päästä vapaaksi, koska tiesin hänen löytävän mailani. Patrik Laine oli sitten vapaana laukomaan suoraan syötöstäni. Lopulta Kuusela onnistui viimeistelemään Laineen laukauksen irtokiekosta, näki Plastino.

Usein näyttää siltä, että Laine toimii aina Tapparan ylivoimakuvioiden päättäjänä, mutta Plastinon mukaan muutkin saavat ratkaista.

− Ymmärrän, että se välillä näyttää siltä. Toki yritämme pelata hänelle kiekkoa, koska hänellä on niin käsittämätön laukaus.

Tapparan ykkösylivoimassa on yksi ominaisuus, mitä ei monen liigajoukkueen sikermissä näe.

− Meillä on neljä oikealta ampuvaa pelaajaa ylivoimaketjussamme, joten kaikilla on laukaussuunta kohdallaan.

Kanadalais-italialaisen matka Norjasta Suomeen

Plastino, jolla on sekä Italian että Kanadan kansalaisuudet, pelasi viime kaudella Stavangerissa Norjan pääsarjassa. Runkosarjan 42 otteluun syntyi 40 tehopistettä ja pudotuspeleissäkin 15 otteluun 9 pistettä. Syyt sille ovat miehen itsensä mukaan selvät.

− Tottakai Norjassa taitotaso on Suomen liigaa rutkasti alhaisempi. Silti sanoisin, että tilannenopeus on se suurin juttu, joka vaikuttaa ylivoimapeliin.

− Norjan liigassa saattoi näyttää siltä, että pelaajalla on paljon enemmän aikaa kiekon kanssa kuin mitä Suomessa. Suomessa on tehtävä nopeampia ratkaisuja, tiesi Plastino.

Tapparaan tultuaan Plastino on paukuttanut runkosarjan 55 otteluun 22 tehopistettä ja toistaiseksi kolmeen pudotuspeliotteluun on syntynyt yksi syöttöpiste. Tapparan numero 28 on sitä mieltä, että lisää voisi olla tulossa kotijoukkueiden tekemien maalien sävyttämässä sarjassa.

− On ollut todella outo sarjan aloitus. Kumpikaan joukkue ei ole tehnyt vierasmaalia. Ei ole väliä teenkö minä vai tekeekö joukkuekaverini, mutta siitä lähdetään, että me olemme se joukkue joka sen tekee, puolustaja päätti.