Ylimääräinen ottelu ei Hietasta haittaa - ykkösylivoima varasti Ruotsia vastaan kaiken ylivoima-ajan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juuso Hietanen pelaa Suomen kakkosylivoimaketjussa, joka jäi tänään kokonaan ilman vastuuta.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ruotsin kova paineistus ei Juuso Hietasen mukaan tullut Leijonille yllätyksenä, vaikka avauserä olikin sinikeltaisten juhlaa. Suoran puolivälieräpaikan kariutuminen ei häntä haitannut.

Leijonien haaveet suorasta puolivälieräpaikasta kaatuivat tylysti, kun Ruotsi oli parempi lukemin 3-1. Suomi joutuu näin ollen hakemaan vauhtia neljännesvälieristä, jossa vastaan asettuu isäntämaa Etelä-Korea.

Kokeneen puolustajan Juuso Hietasen mukaan Suomea ei haittaa, että matkalla olympiakultaan on nyt yksi ottelu enemmän, kuin jos joukkue olisi voittanut Ruotsin.

- Eipä sillä nyt niin väliä ole, kun ei tässä muutenkaan niin paljon pelejä ole pelattu. Kyllä me jaksamme pelata ja nyt mennään näin.

Leijonista vakuuteltiin ottelun alla, että Ruotsin kova paine ja aktiivisuus on tiedossa. Kentällä tilanne näytti kuitenkin toiselta.

Ruotsi vyörytti avauserässä pitkiä hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen Suomen päätyyn. Ensimmäiset 15 minuuttia ottelusta mentiin täysin sinikeltaisten komennossa, ennen kuin Suomi sai omaa peliään kunnolla kasaan.

- Jossain kohtaa aloimme pääsemään paremmin sieltä paineen alta pois. Silloin sitten olisi pitänyt pystyä vielä hyökkäämään paremmin ja pysymään kiekossa Ruotsin alueella, niin olisimme saaneet pidempiä hyökkäyksiä.

Alun jälkeen ottelusta muodostui kuitenkin kohtalaisen tasainen vääntö, jossa kumpikaan ei saanut juurikaan maalipaikkoja. Myös Hietanen oli tyytyväinen, miten vähille paikoille Leijonat onnistui Ruotsin jättämään.

Suomeen omaan peliin Hietaselta löytyi selkeä parannuskohde

- Olisi pitänyt pystyä luomaan parempia maalintekopaikkoja, mutta Ruotsi kyllä puolusti niin hyvin, että emme saaneet yhtään mitään ilmaiseksi. Silti olisi pitänyt pystyä tekemään enemmän kuin yksi maali.

Ylivoimavastuuta jäi saamatta

Oma erikoisuutensa pelissä oli, että kaikki Suomen ylivoimat pelasi käytännössä Eeli Tolvasen ja Sami Lepistön johtama ykkösylivoima.

Kakkosylivoima, jossa myös Hietanen pelaa, ei ole onnistunut turnauksessa vielä kertaakaan maalinteossa eikä saanut tänään enää edes mahdollisuutta.

- En nyt tiedä oliko se sovittu juttu, mutta toisaalta se (Tolvasen ylivoimaviisikko) on ainakin ollut tehokas. Vähän tilanteen mukaan näissä aina mennään, Hietanen pohdiskeli.

Vaikka maaleja ei ole kentälliselle siunaantunut, näki Hietanen kuitenkin, että muutamia hyviä paikkoja hekin olivat pystyneet luomaan.

- Täytyy olla valmiina aina kun vaan pääsemme ylivoimaa pelaamaan, hän totesi.

Molemmat Suomen ylivoimaketjuista ovat pelanneet niin sanotulla takakolmiolla. Omassa ketjussaan Hietanen on takakolmion pohjalla Miro Heiskasen pelatessa kolmion vasempana siipenä.

- Aika paljon olen ennekin pelannut tällä paikalla. Molemmin päin olemme kuitenkin sitä kokeilleet sen mukaan, miten alivoima pelaa, Hietanen totesi hänen ja Heiskasen ylivoimarooleista.

» Lähetä palautetta toimitukselle