JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Yksi viidestä Antista

MESTIS / Haastattelu
Viime kaudella Kajaanin Hokissa pelasi peräti viisi Anttia. Yksi heistä oli nuori hyökkääjä Antti Kangasniemi, joka pelasi vahvan kauden ja sai kaulaansa toisen kultaisen mitalin muutaman kauden sisällä. Maineikkaan seuran kasvatin unelmana on kuitenkin mahdollisuus luistella ulkomaiden kaukaloissa.

22-vuotias Antti Kangasniemi on Tampereen Ilveksen kiekkokoulun kasvatti ja on koko uransa ajan pukenut päälleen kissapaidan. Seitsemän vanhasta lähtien jääkiekkoa pelannut Antti kertoo myös olleensa aktiivinen jalkapalloilija. Valinnan kahden lajin väliltä ratkaisi lopulta harjoitukset.

– Molemmissa lajeissa reenejä oli melkein joka päivä. Molemmat lajit oli mukavia pelata, mutta futisreenit oli huomattavasti puuduttavampia, joten futis sai jäädä, Antti tunnustaa.

Ilveksen kovan kiekkokoulun läpi käynyt Kangasniemi voitti muutama vuosi sitten A-nuorten kauan odotetun Suomenmestaruuden. Seuraavana vuonna hän mahtui vielä joukkueeseen yli-ikäisenä, mutta vuosi sitten oli edessä uuden joukkueen etsintä.

– Viime kesänä tuli tilanne, että junnuissa ei voinut enää pelata ja liigan ovet ei avautunut. Sitten oltiinkin tilanteessa, että tarvis löytää pelipaikka tulevalle kaudelle. Mestis tuli ekana mieleen ja rupesin ottaan seuroista selvää. Intti oli käytävä kesällä ja kuulin että Kajaanissa on hyvät mahdollisuudet pelata ja suorittaa armeija samalla. Sain tarjouksen eli en miettinyt kauaa lähtemistä, nuorukainen muistelee.

Kaksi erilaista kiekkokaupunkia

Tampere on kuuluisa kiekkokaupunki missä pelaa kaksi perinteikästä seuraa. Muutto pieneen Kajaaniin, missä kiekolla ei ole samanlaista roolia kuin Ilveksessä ei ollut Antille mikään kulttuurishokki.

– Kun kiekkobuumi iskee Kajaanissa, kuten viime kaudella kävi, nousee tunnelma peleissä ja koko kaupungissa aivan mahtavaksi. Kyllä ihan rauhassa on toistaiseksi saanut kaduilla kävellä, hän nauraa.

– Kajaani on leppoisa pieni paikka, missä kaikki on kivenheiton päässä. Viihdyin ihan mainiosti. Joukkueessa on hyvä henki kaudesta toiseen, mikä on yksi iso syy hyvään menestykseen, nuori mies juttelee.

– Kukaan ei varmasti odottanut joukkueelta vastaavaa täysosumaa. Henkilökohtaisesti kaudesta voi antaa kiitettävän arvosanan. Pääsin koko kauden pelaamaan kovien jätkien kanssa ja vastuuta tuli varmasti niin paljon kuin ansaitsi ja vähän enemmänkin. Tuntui että kehitystä tuli paljon ensimmäisen kerran moneen vuoteen, mihin vaikutti varmasti uusi ympäristö ja uusi kipinä lajiin, hyökkääjä innostuu kertomaan.

Aivan ruusuilla tanssimista ei mennyt kausi kuitenkaan ollut, sillä kesken kauden tulehtunut umpisuoli keskeytti harjoittelun kuukaudeksi.

– Toivottavasti ensi kauden saan harjoitella ja pelata terveenä, jotta kehitys jatkuisi edelleen, kuuluukin harras toive.

Ketjukaverit saavat kiitosta

Menneen kauden joukkueessa pelasi peräti viisi Anttia. Kangasniemi myöntääkin että se on harvinaisen paljon eikä ole törmännyt moiseen ennen. Hänen mukaansa sekaannuksilta säästyttiin kun kaikkia kutsuttiin lempinimillä.

Ketjukavereitaan nuori hyökkääjälupaus kiittelee vuolaasti.

– Alkukaudesta pelasin yhdessä Virtalan Markon ja Erkinjuntin kanssa, mutta kun Make loukkaantui syksyllä niin kenttä hajosi ja siinä vaihteli sen jälkeen äijiä. Loppukaudesta Nikoskelainen pelas Juntin ja mun kanssa. Yhteistyö toimi kaikkien kanssa ihan mallikkaasti. Meillä oli selvät sävelet miten pelataan.

– Harjoittelu on sujunut ihan leppoisissa merkeissä. Välillä pitää maistua vähän paskaltakin, jos meinaa kehittää vahvuuksia talvea varten ja se on tietysti tavoitteena. Pitää muistaa myös yläkerran lepuuttaminen, että jaksaa painaa pitkän kauden, Antti raottaa tulevaan kauteen valmistautumista.

Unelmana ulkomaat

Sen verran rauhaton nuori mies on, ettei vapaa-ajallakaan voi jouten olla vaan pelaamaan on päästävä. Kavereiden kanssa tuleekin sitten pelattua niin golfia, jalkapalloa kuin tennistä.

– Kouluun menoa olen kerennyt jo harkitteen, mutten vielä ole oikein innostunut mistään, mutta tulevaisuudessa varmasti. Kesän olen töissä. Tyttöystävää ei vielä ole, nuori pellavapää vinkkaa.

– Olen hieman ujo, mutta varmasti lähes kaikki persoonat tulee toimeen mun kanssa. Läpän taso on välillä aika luokatonta, mutta hauskaa on aina ainaski itellä. Olen motivoitunut asioihin, mitkä mua kiinnostaa kuten musiikki ja urheilu, mutta jos asia ei kiinnosta pätkääkään, niin siitä ei varmaan tule mitään, Antti Kangasniemi kuvailee itseään.

– Huonot puolet kiekkoilijana on ehdottomasti laukaus ja liike kokoon nähden. Hyvät puolet taas pelinluku, kaksinkamppailut ja kiekollinen peli, kuuluu jäätävä arvio.

Mistä nuori mies unelmoi kiekon saralla?

– Koettaa tehdä kaikki mahdollisimman hyvin, että joskus voisi pelata kiekkoa ammatikseen, koska se on vielä tavoitteena. Ulkomailla olisi kiva käydä kattoon vähän erilaista meininkiä, jos mahdollisuus joskus tulee, hyökkääjä miettii.

Mistä muusta nuori mies unelmoi?

- Sanotaanko että unelmoida voi vaikka mistä, mutta jos terveenä pysyy mahdollisimman vanhaksi niin eiköhän jotain unelmia toteudukin, kuuluu ympäripyöreä vastaus.

Viimeinen kysymys osoittautui nuorelle Hokin hyökkääjälle vaikeaksi. Pienen pohtimisen jälkeen Antti Kangasniemi kertoo, missä hän on viiden vuoden päästä.

– Pelaan ulkomailla just sillon kun siellä olisi tarkoitus joskus käydä, nuorukainen virnistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Ilves-kasvatti Kangasniemen ura pakettiin
LIIGA | MESTIS | 8.6.2018 15:06
Artikkeli
JHT-Hokki: Viime kauden Mestis-karsijat vastakkain
Suomi-sarja | 21.2.2018 12:30