Yksi nimi – kaksi pelaajaa

LIIGA / Haastattelu
Suomalaisessa jääkiekkoilussa on viime vuosina nähty samannimisiä pelaajia kaukalossa samaan aikaan, mutta aikaisemmin pelaajat ovat olleet vastakkain. Hyvänä esimerkkinä käyvät Mikko Lehtoset ja Jarkko Immoset.

Puolustaja.

Espoossa tehtiin kuitenkin liigahistoriaa, kun kaksi samannimistä pelaajaa pelasi samassa joukkueessa. JYPin pelaajalistassa numerot 3 ja 21 kuuluvat Antti Jaatiselle. Erikoista kaksikossa on se, että myös toiset nimet ovat samat.

Numerolla 3 pelaa lauantaina 24 vuotta täyttänyt puolustaja. Mäntyharjulla syntynyt ja Jukureissa juniorina pelannut pelaaja tuli Jyväskylään kesällä 2004 ja pelasi neljä kautta A-junioreissa ennen nousuaan miesten tasolle. Sekin aika on kulunut osin Mestiksessä D Teamin ja tällä kaudella nimenvaihdoksen jälkeen JYP-Akatemian riveissä.

Numero 21 on 25-vuotias hyökkääjä. joka syntyi Mikkelissä, mutta muutti vanhempiensa mukana jo 1½-vuotiaana Tampereelle. Tapparan kasvatti kiersi Mestistä niin Jokipojissa, Hokissa kuin Sportissa, voittaen vaasalaisten riveissä kaksi Mestis-mestaruutta. Tämä kausi alkoi JYP-Akatemiassa, ja Espoon peli oli miehelle ensimmäinen SM-liigassa.

Pelipaidoissa puolustajan selässä luki aikaisempien kausien tapaan Jaatinen, hyökkääjän saadessa pidemmän version A.P.Jaatinen

Pelaajat ovat olleet tuttuja toisilleen nuorisomaajoukkueissa.

– Silloin istuttiin lentokoneessa vierekkäin, hyökkääjä toteaa.


Hyökkääjä.

– Maajoukkueposti saattoi tulla väärään osoitteeseen, puolustaja muistelee.

Joukkueen sisällä hyökkääjä tuntee lempinimen Jorma, ja puolustajaa kutsutaan Askoksi.

Sekaannuksia ei heidän mukaansa ole muuten tullut, paitsi että hyökkääjä-Jaatisen mukaan kuvat ovat joskus menneet sekaisin. Niin myös medialle jaettavassa kokoonpanossa, jossa molempien kohdalla oli nimenomaan hyökkääjä-Jaatisen kuva. Sama oli tilanne myös liigan sivulla.

JYPin alkukausi on ollut tuskainen, ja päävalmentajakin ehti vaihtua.

– Kausi ei todellakaan ole lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla. Suunta on kuitenkin ylöspäin, numero 21 arvioi.

– Se vaatii paljon töitä, numero 3 jatkaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat molemmilla aika lailla samat.

– Tavoite on pelata mahdollisimman paljon liigaa, hyökkääjätulokas arvioi.

– Loppukaudesta on aina tullut enemmän vastuuta ylhäällä, kuuluu puolustajan kommentti.

» Lähetä palautetta toimitukselle