Ykkösketjun Lehkonen ei kantanut murhetta nihkeästä alusta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Artturi Lehkonen oli hyvällä tuulella pelin jälkeen.
Kuva © Leo Runsas, leo.runsas@jatkoaika.com
Suomen nuorten maajoukkueen MM-kisajoukkueen ykkösketjun toisella laidalla viilettää KalPan hyökkääjä Artturi Lehkonen. Nuori kuopiolainen myönsi avausottelun jälkeen, että ensimmäisen pelin voitto oli tärkeä ja totesi, että uskoo Pikkuleijonien mahdollisuuksiin turnauksessa.

Suomen MM-turnaus alkoi 5-1-voitolla Norjasta. Pelissä näkyi paikoittain selvästi Suomen pieni turnauksen alkujännitys ja toisaalta myös se, että vastassa oli ennalta selkeästi heikompi vastustaja.

Suomen ykkösketju vastasi kolmesta joukkueen viidestä maalista. Ketjun laitahyökkääjä Artturi Lehkonen myönsi pelin jälkeen, että ensimmäisen ottelun tärkeys oli selvästi havaittavissa.

− Tärkeä matsi oli kyllä ja se näkyi. Nämä pelit on pakko voittaa, että päästään tärkeämpiin peleihin. Tämä oli tärkeä voitto.

Suomi hallitsi ottelua käytännössä koko 60 minuutin ajan, jopa alivoimaa pelatessaan. Maalinteko oli kuitenkin paikoittain melko vaikeaa ja avausmaalikin nähtiin vasta aivan ensimmäisen erän lopussa. Asialla oli juuri Lehkonen, joka pääsi lapioimaan Saku Mäenalasen laukauksen irtokiekon sisään.

− Vähän alkoi tuskaa tulla siinä, että milloin me sen ensimmäisen maalin teemme, vai emmekö tee sitä ollenkaan. Kyllähän se vapautti meidän peliä.

Omasta maalistaan kuopiolaishyökkääjä vitsaili, että pienenä miehenä hän pääsi kuin varkain tilanteeseen.

− Kyllä se tietenkin vapauttaa, kun ensimmäisen maalin tekee. Maalinedustan pienin mies kun olin, niin kukaan ei varmaan edes huomannut minua. Yritin vain huitoa sinne päin ja nyt sattui menemään.

Pelissä vihellettiin yhteensä 11 kaksiminuuttista, joista Suomi otti peräti seitsemän. Norja yritti ajoittain kuumentaa suomalaisia, mutta menestys oli vaihtelevaa. Lehkonen oli sitä mieltä, että norjalaisten yritykset eivät juuri tuottaneet hedelmää.

− Norjalaiset yrittivät varmaan sytyttää joukkuettaan uuteen lentoon. En sanoisi, että he onnistuivat siinä. Pidimme hyvin pään kylmänä ja paletin kasassa ja provokaatiot eivät vaikuttaneet peliimme ollenkaan. Saimme suljettua sen mielestämme.

Seuraavana Pikkuleijonia vastaan asettuu lauantaina Ruotsi. Joukkueen sisällä ottelua odotetaan jo innolla.

− Kyllä minä ainakin sytyn kovasti huomiseen peliin. Tärkeintä on saada hitsattua joukkue yhtenäiseksi huomiseen peliin. Ruotsilla on isoja nimipelaajia, kuten esimerkiksi Filip Forsberg. Jos aiomme voittaa heidät, niin meidän täytyy onnistua todella hyvin.

Suomella jäi myös parannettavaa Norja-pelistä lauantain Ruotsi-otteluun. Pelin edetessä Pikkuleijonat syyllistyi muun muassa turhaan vastuunsiirtelyyn ja niin sanottujen "hienojen maalien" hakuun. Myös Lehkonen myönsi tämän ja totesi, ettei moinen käy ruotsalaisia vastaan.

− Kyllä sen huomasi joissain tilanteissa, että haettiin hienompaa maalia. Huomenna, kun Ruotsi tulee vastaan, niin pitää olla terävämpiä ja mennä maalin eteen, sekä laukoa paremmin ja nopeammin.

− Meidän täytyy puolustaa todella hyvin, jos aiomme pärjätä. Uskon, että puolustuksemme kestää. Saimme Rasmus Ristolaisenkin mukaan ja hän on iso palanen. Mielestäni meillä on hyvä joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle