Yhtä hammasta köyhempi Pavel Datsjuk: ”Norja syttyy kyllä taistelemaan”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Datsjuk selvisi vähillä kolhuilla Sveitsi-ottelusta.
Kuva © Timo Savela
Venäjän joukkueen kapteeni vastaili kysymyksiin jääharjoitusten jälkeen. Datsjuk koki kovia edellisessä ottelussa Sveitsiä vastaan, mutta ainoastaan purukalusto sai kasvoihin osuneesta osumasta vaurioita.

Venäjän maajoukkueen ympärillä käy luonnollisesti kova kuhina. Joukkueen kapteenin terveydentila ja valmius otteluun Norjaa vastaan oli suurin puheenaiheista.

− Mitään todella vakavaa ei tapahtunut ja se oli ainoastaan yksi tapahtuma muiden joukossa. Sain siinä iskun hampaisiin.

Sveitsin Robin Grossmann taklasi Datsjukia vaarallisesti takaapäin laidan vieressä. Joukkuetoverit antoivat tilanteen jälkeen muistutuksen Sveitsin pelaajille, miten kapteenia ei kohdella.

− Se oli taas jo eri pelitilanne. Selvisin tosin siitäkin hyvin ilman aivotärähdystä.

− On hyvä, että pikkaisen annetaan takaisin tuollaisten tilanteiden jälkeen. Meillä on hyvä yhteishenki ja kaikki puolustavat toisiaan. Se on todella tarpeellista tässä lajissa.

Sveitsin tyyli pelata kovaa on tullut tutuksi.

− Sveitsillä on hyvä joukkue, joka pelaa hienosti yhteen ja suosii kovia otteita. Jokainen pelaa tyylillään.

Norja on Datsjukin mukaan vakavasti otettava vastustaja, jolla on mukana myös taitavia pelaajia.

− Norja on vahva joukkue, jossa on mukana myös kokemusta NHL:stä. Se yrittää muiden maiden tavoin näyttää parasta taisteluaan maailmanmestaruuskilpailujen isäntämaata vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle