Yhdysvaltojen O'Neill: "Täällä pelataan pudotuspeli-mentaliteetilla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Brian O'Neill on tehnyt tällä kaudella 28 tehopistettä Jokereissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Yhdysvaltojen jokerikolmikko ei onnistunut siivittämään joukkuetta voittoon, vaikka Brian O'Neill tekikin maalin. Slovenia teki todellisen yllätyksen ja nappasi kaksi pistettä jatkoajan jälkeen.

Miesten jääkiekon olympiaturnaus alkoi keskiviikkona kahdella jymypaukulla. Venäjän olympiaurheilijat hävisi Slovakialle ja Yhdysvallat Slovenialle.

Yhdysvallat oli omassa pelissään kuskin paikalla kaksi erää, mutta onnistui kadottamaan kahden maalin johtonsa päätöserässä. Lopulta Slovenia juhli voittoa jatkoajan jälkeen.

Brian O'Neill iski ottelun avauserässä maalin, mutta se oli laiha lohtu Yhdysvalloille.

– Pelasimme kaksi erää hyvin, ja jatkossa täytyy varmistaa, että pystymme pelaamaan niin koko ottelun. Kolmannesta erästä meidän täytyy oppia, O'Neill tuumasi.

O'Neill edustaa seurajoukkuetasolla KHL:ssä pelaavaa Helsingin Jokereita. Yhdysvaltojen joukkueessa on O'Neillin lisäksi kaksi peluria helsinkiläisseurasta: maalivahti Ryan Zapolski ja puolustaja Matt Gilroy.

Hyökkääjä O'Neill näkee, että kolmikon läsnäolo joukkueessa on tärkeää.

– Se helpottaa meitä erityisesti tällaisessa lyhyessä turnauksessa. Keskustelun luominen on helpompaa ja pukuhuoneessa on rennompaa. Ehdottomasti sillä on merkitystä.

Tasollisesti olympiaturnaus vastaa pitkälti KHL:ää, sillä monilla joukkueilla runko koostuu KHL-pelaajista. Peleissä on kuitenkin eroa, sillä olympialaisissa lähes jokaisessa pelissä pelataan elämästä ja kuolemasta.

– Runkosarjapeleihin on eroa. Täällä pelataan pudotuspeli-mentaliteetilla. Lähes jokaisella pelillä on iso merkitys, joten tässä on pudotuspelien tuntua. Tämä on ainutlaatuinen turnaus, joten vaikea verrata.

NHL-pelaajien poisjäänti olympialaisista on avannut monelle KHL-pelaajalle ovet turnaukseen. O'Neill kokee itsensä onnekkaaksi, kun saa olla mukana.

– Kaikki haluavat nähdä NHL-pelaajat tällä tasolla ja niin minäkin. Olemme saaneet ainutaatuisen mahdollisuuden ja tunnemme itsemme onnekkaiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle