Yhdysvaltojen joukkue kasvaa: "Olemme oikeilla raiteilla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Puolustaja Jake McCabe työmaallaan maalinedustalla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Yhdysvallat väänsi Suomen tapaan pitkään ilman maalia Unkaria vastaan, mutta kampesi itsensä lopulta 5-1-voittoon. Yhdysvaltalaisista Jake McCabe näkee joukkueensa kehityskaaren olevan oikeilla raiteilla Unkari-ottelun jälkeen.

Yhdysvallat jätti lopulta Unkarin varjoonsa, vaikka Unkari jälleen roikkui mukana tovin aikaa. Jenkkien ilotulitus alkoi kuitenkin toisen erän alussa Nick Folignon läpiajo-osumalla, johon Chris Wideman tarjoili loistavan passin.

Tämän jälkeen Yhdysvallat meni menojaan, eikä Unkarilla ollut saumaa pysyä jenkkikelkassa mukana. Vaikka Istvan Sofron tekikin ottelun lopulla unkarilaisille kavennusosuman, oli se ainoastaan kosmetiikkaa.

"Ottelun ensimmäinen erä oli meiltä kokonaisuuden parasta kiekkoa koko turnauksessa"

Jenkkien takalinjoilla luutiva Jake McCabe näkee maalittomassa avauserässä kuitenkin positiivisakin seikkoja.

− Ottelun ensimmäinen erä oli meiltä kokonaisuuden parasta kiekkoa koko turnauksessa, vaikka maalit jäivätkin uupumaan. Kasvamme joukkueena koko ajan ja meillä on hyvä nuori luisteleva joukkue, mies summaa.

MM-turnauksiin ei yleensä ole kokonaisena joukkueena juurikaan aikaa valmistautua, mikä tekee hankalan pelitavan istuttamisesta ja joukkueen yhteenhitsautumisesta. McCabe on huomannut tämän, mutta uskoo, että joukkueensa on oikeilla raiteilla kehittymisessä.

− Tällaisissa turnauksissa on yleensä vaikea päästä alkuun, kun pelaajat ja joukkue ovat aina uusia. Joka pelissä täytyy pystyä parempaan ja se joukkue, joka onnistuu kehittämään peliä tarpeeksi, yleensä voittaa. Meillä on tekeminen oikeilla raiteilla.

Tasoerot tulevat valitettavan usein esille MM-turnauksissa. On maita, jotka ovat selkeästi heikompia, mitä puolestaan turnauksen kärkimaat ovat. Näissäkin MM-kisoissa on nähty voittoja murskalukemilla, kuten eilinen Venäjä-Tanska-peli, joka päättyi kisaisäntien selkeään 10-1-voittoon.

Latautuminen näihin otteluihin on McCaben mukaan haaste.

− Onhan se aina tietysti aina haastavaa näitä maita vastaan pelata. Totta kai kaikki odottavat, että pelaamme loistavan ottelun heitä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle