Yhdysvaltojen ja Tanskan välinen ottelu oli kuumaverinen: "Se oli odotettavissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cam Atkinson (takana kesk.) kuuluu Yhdysvaltojen tehohyökkääjiin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Yhdysvallat kohtasi lauantai-illan ottelussa isäntämaan Tanskan. Ottelu kuumeni mitä pidemmälle se eteni. Samaa mieltä ottelun jälkeen oli Yhdysvaltojen Cam Atkinson.

Varsinkin toisessa erässä Yhdysvaltojen ja Tanskan välisessä ottelussa nähtiin nokkapokkia. Lisääntynyt taklauspelaaminen nostatti tunteet pelaajissa pintaan, mikä näkyi jäällä pienenä suunsoittona. 

Yhdysvaltojen kolmannen maalin tehnyt Cam Atkinson myönsi, että ottelu kuumaverinen.

− Se oli odotettavissakin, että he aikovat taistella ja puskea takaisin, riippumatta siitä, mitä tulostaululla lukee. Ja meidän piti kunnioittaa sitä.

Asiaa avitti se, että Tanskan kannattajia oli tullut otteluun paljon. Läpi ottelun tunnelma pysyi korkealla ja ääntä löytyi katsomosta, vaikka Yhdysvallat voitti ottelun lukemin 4−0.

− Odotimme sitä. Pelasimme heitä vastaan harjoitusottelun ja silloinkin tunnelma oli hyvä. Tiesimme, että he yrittävät käyttää sitä etuna ja mielestäni teimme hyvää työtä, kun emme antaneet siihen mahdollisuutta, Atkinson totesi.

Atkinson kuitenkin nautti tunnelmasta.

− Rakastin sitä. Mielestäni vierasjoukkueena sitä pitää käyttää hyväkseen ja ottaa siitä energiaa. Nämä ovat pelejä, joita haluat pelata.

Parempi ottelu kuin ensimmäinen

Yhdysvallat pelasivat perjantai-iltana avausottelunsa Kanadaa vastaan. Tuolloin Yhdysvallat voitti voittomaalikilpailun jälkeen.

Atkinsonin mielestä Yhdysvallat pelasi paremmin lauantaina Tanskaa vastaan kuin Kanadaa vastaan.

− Se oli sellainen peli minkä halusimmekin. Hyvät syötöt, hyvät alueelle murtautumiset ja pystyimme luomaan paljon maalipaikkoja suorista hyökkäyksistä. Mielestäni pelasimme hyvin. 

− Pidimme pelin yksinkertaisena. Emme halunneet puskea peliä, jos väylät olivat tukossa, hän jatkoi.

Yhdysvallat oli varautunut siihen, että Tanska tulee otteluun vahvasti. Sen myös tanskalaiset tekivät. Heidän ennakkoluuloton pelaaminen aiheutti ajoittain harmaita hiuksia Yhdysvaltojen puolustajille, mutta lopulta amerikkalaiset pääsivät omaan pelaamiseensa paremmin kiinni.

− Tiesimme, että he tulevat vahvasti ensimmäisen 10-15 minuuttia. He ovat hyvä joukkue ja heillä on hyviä pelaajia. Mielestäni pysyimme pelitavassamme, ja kun saimme yhden (maalin) tehtyä, muutkin tulivat, Atkinson mietti.

Atkinson oli tyytyväinen omaan pelaamiseensa turnauksessa tähän mennessä. 

− Pelaan hyvien pelaajien kanssa − (Chris) Kreiderin ja (Dylan) Larkinin kanssa. Mielestäni pelasimme paljon paremman ottelun tänään kuin eilen, varsinkin hyökkäysalueella, luoden maalipaikkoja, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle