Yhdysvaltojen Derek Ryan kohtaa tutun suomalaiskaksikon: "Olen nähnyt heitä kaupungilla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Derek Ryan (vas.) pelaa Carolina Hurricanesin joukkueessa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi kohtaa Yhdysvallat tiistaina, jossa myös selviää lohkovoiton kohtalo. Yhdysvaltojen joukkueessa pelaava Derek Ryan toimii NHL:n puolella Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon joukkuekaverina.

Yhdysvallat pelasi edellisen ottelun Norjaa vastaan sunnuntaina. Yhdysvallat jatkoivat vakuuttavaa menoansa, kun he mätkivät Norjan verkkoon peräti yhdeksän maalia.

Nelosketjun keskushyökkääjä Derek Ryan oli tyytyväinen voittoon.

− Meillä oli vapaapäivä eilen (lauantaina), joten mielestäni tulimme hieman löysästi alkuun. Saimme kuitenkin jalkoja alle ja muutaman maalin, joten siitä se lähti rullaamaan, hän kommentoi ottelua.

Jos Suomi on tehnyt miesten MM-kisoissa tähän mennesä paljon maaleja, on niitä tehnyt myös Yhdysvallat. Vastustajan verkko on heilunut yhteensä 37 kertaa amerikkalaispelaajien toimesta, kun omaan verkkoon on mennyt vain 10 maalia. 

Tasoerosta ja Yhdysvaltojen maalinteosta kertoo se, että Yhdysvallat voitti Etelä-Korean 13−1, ennen Norja ottelua. 

Sitä ennen Yhdysvallat jätti nollille niin Tanskan kuin Saksankin. Ainoastaan Kanada ja Latvia on kiusannut Yhdysvaltoja ja pakottanut heidät jatkoajalle. 

Ryanin mielestä ottelut eivät ole olleet kuitenkaan liian helppoja Yhdysvalloille.

− Mielestäni olemme antaneet vastustajien pysyä ottelussa mukana enemmän, mitä olisimme halunneet. Meillä on ollut vaikeita otteluja, kuten Kanada ja vastaan tulee sellainen Suomen muodossa. Tanska ja Saksa olivat myös sellaisia.

− Turnaus on ollut aika neutraali, mutta tästä lähtien edessä on todella vaikeita pelejä, jotka sopivat meille, Ryan jatkoi.

Ryan pelaa seurajoukkuetasolla NHL:ssä Carolina Hurricanesin joukkueessa. Menneellä kaudella hän pelasi 80 ottelua, tehoin 15+23=38. 

Hurricanesin joukkueessa pelaavat myös näissä kisoissa suuria tehoja tehtailleet Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho. Suomi kohtaa tiistaina juurikin Yhdysvallat.

− Tulee olemaan hauska pelata heitä vastaan. He ovat hyviä jätkiä, hyviä pelaajia ja kovia kamppailemaan, Ryan kehuu.

Ryan kertoo myös, että on nähnyt suomalaiskaksikkoa jään ulkopuolellakin.

− Olen nähnyt heitä hieman kaupungilla ja hotellilla, heidän kanssaan on hauska viettää aikaa. He ovat hienoja joukkuekavereita, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle