Yhdysvallat voitti pronssin menehtyneelle Jim Johannsonille − "Oli erityisen hienoa, että Patrick Kanen kaltaiset pelaajat tulivat tähän turnaukseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Murphy ja Yhdysvallat pelasivat menehtyneelle Jim Johannsonille.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Yhdysvaltojen varakapteenina tämän vuoden miesten MM-turnauksessa toiminut Connor Murphy puhui voitetun pronssiottelun jälkeen edesmenneen Jim Johannsonin merkityksestä tämän vuoden ryhmään. Murphy myös analysoi päättyneen turnauksen vaiheita.

Yhdysvallat nappasi MM-kisojen pronssimitalit pohjoisamerikkalaisten välienselvittelyssä. 4−1-numeroihin päättyneessä ottelussa mittelivät kaksi ilkeällä tavalla välieränsä hävinnyttä joukkuetta.

Yhdysvaltojen varakapteeni Connor Murphy analysoi tapahtumia seuraavasti:

− Peli oli hyvä, ja saimme luotua painetta Kanadan päätyyn. Saimme hyödynnettyä palautumisetumme, ja rasitus näyttikin vaikuttavan heidän avainpelaajiinsa. Lopun ylivoimamme turvin varmistelimme voittoamme.

Ottelu ei ollut Tanskassa nähdyistä otatuksista millään muotoa fyysisimmästä päästä, vaan joukkueet näyttivät lähteneen pihapelimentaliteetilla jahtaamaan himmeimpiä mitaleita.

− Tämä ottelu ei ollut niin intensiivinen kuin Ruotsi-peli, sillä eurooppalaisilla joukkueilla on kannattajia täällä. He saavat faneiltaan paljon energiaa peliin. Eilinen iltapeli vaikutti varmasti Kanadan intensiteettiin. Pohjoisamerikkalaisten kohtaamisissa on aina erityislatausta.

Yhdysvalloilla oli oma, koskettava syynsä haluta voittaa MM-turnauksen viimeinen kamppailu, vaikka palautumisaikaa Ruotsi-välierästä jäi erittäin vähän.

− Välierän häviäminen on aina pettymys. Olemme olleet samassa tilanteessa viime vuosien aikana muutamaan otteeseen. On hankala kerätä uutta energiaa tällaiseen peliin, mutta tämä oli erityinen vuosi. Halusimme pelata Jim Johannsonille, sillä hän on tehnyt paljon töitä tämän organisaation eteen.

Johannson, 53, kuoli nukkuessaan tämän vuoden tammikuussa. Hän toimi pitkään Yhdysvaltain jääkiekkoliiton johtotehtävissä ja hänet nimettiin vuoden 2018 olympialaisten GM:ksi. Jim Johannsonin veli John oli yksi mitaleita jakamassa olleista henkilöistä.

− Oli shokeeraavaa ja kamalaa kuulla uutiset hänen kuolemastaan. Moni asia yhdysvaltalaisessa jääkiekossa on hänen ansiotaan. Oli erityisen hienoa, että Patrick Kanen kaltaiset pelaajat tulivat tähän turnaukseen − se merkitsee paljon. Hän halusi pelata tälle maalle ja Johannsonille, Murphy tunnelmoi.

Joukkueet kohtasivat jo alkusarjan avausottelussa. Tuolloin tuoreet pronssimitalistit olivat parempia voittomaalikilpailun jälkeen.

− On makeaa voittaa Kanada kahdesti samassa turnauksessa. Voi toki esittää tekosyitä turnauksen tasoon ja muuhun viitaten, mutta Kanadallakin oli parhaita pelaajiaan mukana. Näissä turnauksissa kaikki pelit ovat kovia. Muun muassa Latvia-peli oli tahmea meille, ja olimme tappiolla Etelä-Koreaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle