Wilson pääsi todistamaan kärhämöintiä lähietäisyydeltä − lupasi lisää fyysisyyttä seuraavaan peliin

LIIGA / Haastattelu
Wilson nappasi ottelun päätteeksi käytöskympin.
Kuva © Saana Hakala

Tappara nappasi puolivälieräsarjassa KalPaa vastaan ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun joukkue voitti kotiottelun 3−2. Kamppailua värittivät toisen erän alun maali-iloittelu sekä aivan pelin lopussa puhjennut torikokous. Yhtenä pukarina hippasleikeissä oli KalPan puolustaja Ryan Wilson.

Hän oli tyytyväinen siihen, miten kuopiolaisjoukkue pelasi, vaikkei voitto irronnutkaan.

− Meillä oli hetkemme. Sellaisia viiden tai kymmenen minuutin jaksoja, erityisesti toisessa erässä. Toisen erän alussa näytti sitä, kuin jokainen veto olisi mennyt sisään. Siinä tuli muutama ikävä pomppi puolin ja toisin. Meillä on paljon nuoria jätkiä, ja jokainen pudotuspeli vie heitäkin eteenpäin, Wilson tuumasi.

Tapparan Sebastian Repo ja KalPan Jerry D'Amigo hanskasivat 5+20-minuuttisten arvoisesti, kun loppusummeri oli jo soinut. Myös Wilson sai osansa nujakoinnista − 10-minuuttisen epäurheilijamaisesta käytöksestä. 

−  Siinä vain muutama jätkä otti yhteen. Meidän äijämme yritti vain pitää joukkuekaverin puolia, joka ei tiennyt, paljonko kellossa oli aikaa. Varmasti jokainen meistä on valmis puolustamaan toista samalla tavalla.

Sarjan avauskamppailu ennakoi tasaista sarjaa. Myös Wilson oli tätä mieltä.

− Molemmat joukkueet ovat nopeita, ja tykkäävät pelata kiekolla. Meidän on vain pysyttävä pelisuunnitelmassamme. 

Maione tekee vierellä milloin mitäkin −kommunikointi auttaa erityylisiä puolustajia

31-vuotias kanadalainen on saanut pakkiparikseen maanmiehensä Mathew Maionen, joka valittiin muun muassa Liigan runkosarjan viihdyttävimmäksi pelaajaksi. Hän voitti myös puolustajien pistepörssin.

− Hän on huikea kaveri. En aina tiedä, mitä hän tekee, mutta arvaamattomuus on osa hänen pelityyliään. Hyvä yhteispelimme kumpuaa siitä, että kommunikoimme hyvin. Hän on todella vihdyttävä − osittain varmasti hiustensa ja partansa vuoksi. Meillä ei ole sen suhteen mitään kilpailua, vaikka olenkin aina kasvattanut partaa. Hiukseni varmaankin leikkautan jossain vaiheessa.

Vaikka puolustaja tunnetaan ennemminkin oman maalin suojelijana, on hänellä ainakin puolitotisia tavoitteita seuraavaan kamppailuun.

− Emme pelanneet tänään huonosti, mutta se vain on fakta, ettei pudotuspeleissä yleensä voita kaikkia pelejä. Seuraavassa ottelussa haluaisin tehdä läpiajomaalin. Minulla oli paikkani tässäkin pelissä, naurahti Wilson.

Viime vuoden finalistit tuntevat pelilliset kulttuurinsa hyvin, eikä suuria yllätyksiä ole varmasti luvassa. Wilsonilla olivat jo lääkkeet valmiina henkilökohtaisen tekemisen kehittämiseen.

− Tapparalla on paljon taitavia pelaajia, joten ehkä minun on oltava fyysisempi seuraavassa ottelussa. Tästä tulee pitkä sarja, kunhan onnistumme pimentämään heidän kärkipelaajansa, kanadalaispuolustaja lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle