Willsie löysi tasonsa

LIIGA / Haastattelu
TPS:n kanadalaistähti on löytänyt tutut otteet.
Kuva © Timo Savela
Palauttiko aivotärähdys Brian Willsien maalivainun?

TPS ei loka-marraskuussa saanut Brian Willsieltä aivan sitä, mitä halusi. 24 maalia viime talvena nostivat kanadalaisen niin korkealle jalustalle, että kahdeksan kuukautta Willsien Sveitsin- ja Kroatian-lainojen aikana olivat turkulaisille yhtä tunnemyrskyä.

Kun hän lopulta palasi SM-liigajäille, eivät kädet enää saaneetkaan nousta kattoa kohti aivan entiseen tapaan.

− En tiedä mistä maalinteko alussa takkusi. Pääsin paikoille ja ammuin kohtalaisesti. Jääkiekon sattumia, arvelisin, Willsie veikkaa.

Yhdessätoista ensimmäisessä ottelussaan Willsie teki vain yhden maalin. Yrityksen puutteesta lukemat eivät jääneet kiinni, laukoihan veteraani enemmän kuin enemmistö TPS:n hyökkääjistä.

"Tiedän, että aikanaan paikat muuttuvat maaleiksi"

Kauden toisen maalin aika olikin vasta marraskuun puolivälissä, yli kuukauden pelailun jälkeen. Willsie teki TPS:n 2-2-maalin Pelicansia vastaan, mutta joutui lopulta jättämään ottelun kesken saatuaan tärskyn Tommi Paakkolanvaaralta.

Aivotärähdys vei kanadalaisen pelikunnon neljäksi viikoksi.

− Muutos tehokkuudessa tapahtui heti oikeastaan aivotärähdyksestä toivuttuani. Sen jälkeen olen tehnyt pisteen per peli ja kiekot ovat alkaneet upota, Willsie sanoo.

− Huolestun eniten niistä otteluista, joissa en saa maalipaikkoja. Niin kauan kun niitä tulee, ei ole paljoa murehdittavaa. Tiedän, että aikanaan paikat muuttuvat maaleiksi.

Francis Parén lähdettyä KHL:ään Willsie on löytänyt paikan TPS:n ykkösketjusta Dan Sextonin ja Niclas Luceniuksen rinnalta.

Tämänkin vitjan aika on tulossa päätökseensä, kun KHL:n ensi viikon siirtoraja lähestyy ja Sexton on kärjistetysti lentolippua vaille valmis lähtöön.

Paluunsa jälkeen Willsie on ollut SM-liigan kolmanneksi tehokkain pelaaja, edellään vain Sexton ja Ilveksen Michael Keränen.

− Ketjumme kokoonpano on varsin hyökkäävä, joten yhdessä pelatessamme on syytä odottaa maaleja. Tiedostamme sen tosiasian, että meiltä vaaditaan ratkaisuvoimaa.

− Meidän on tehtävä vähintään yksi maali illassa, joskus kaksi tai kolmekin. Jos onnistumme siinä, olemme hyvissä asemissa voittoa ajatellen.

Alle puolet kaudesta pelannut Willsie on tällä erää TPS:n kolmanneksi paras maalintekijä.

TPS:stä on kovaa vauhtia tulossa historiallisesti kaksi SM-liigan pistepörssin johtajaa samalla kaudella kaupannut joukkue, joten kesken kauden mustavalkoisiin liittyneet Willsie ja Lucenius ovat pian viimeiset jäljellä olevat hyökkäysaseet.

» Lähetä palautetta toimitukselle