Helsingin-visiitti elvytti Patrik Laineen maalivainun: "Henkilökohtaisella tasolla minulla oli kaksi hyvää peliä"

NHL / Haastattelu
Panthers-pelaajat olivat ajoittain vaikeuksissa itsevarmuutensa yhyttäneen Laineen kanssa.
Kuva © Antti Varonen
Patrik Laineen peli kulki Helsingissä paremmin kuin aikoihin. Onnistumisten herättämä itsevarmuus loisti läpi hänen puheistaan, vaikka itse perjantain ottelu päättyikin Winnipeg Jetsin tappioon.

Toisessa pelissä peräjälkeen maalinteossa onnistunut Patrik Laine oli tyytyväinen peliesitykseensä, vaikka tällä kertaa Winnipeg Jets hävisikin sarjapisteet Florida Panthersille.

Torstaiset onnistumiset kantoivat hedelmää vielä perjantain ottelussakin.

− Itseluottamus oli heti hyvällä tasolla. Kiekollinen peli ja jalka kulki. Hyviä haastoja ja paljon kuteja. Täytyy olla tyytyväinen.

Helsingissä pelattujen pelien myötä Laine yli kaksinkertaisti maalimääränsä, joka koostui ennen tätä viikkoa kolmesta osumasta. Tehokkuuden löytyminen ja peliotteiden yleinen piristyminen oli huomattavaa verrattuna kauden aiempiin otteluihin.

Laine epäili pelinsä virkoamisen syyn piilevän Suomen maaperässä.

−Puhdas hanavesi sen tekee. Se on todella virkistävää ja luulen sen olleen avainasemassa, tappiosta huolimatta hurtin huumorintajunsa säilyttänyt Laine väläyttää.

Pohjois-Amerikan jätti viime viikolla tuskastuneen oloinen nuorukainen, mutta pian sinne palaa itsensä löytänyt maalitykki.

− Henkilökohtaisella tasolla minulla oli kaksi hyvää peliä. Erityisesti tämä jälkimmäinen, ja loin paljon positiivisia asioita hyökkäyspäässä. Tappiosta huolimatta koen, että kotiin on nyt helppo palata.

Vaikka Laine kertookin nauttineensa joka hetkestä Suomen Global Series -tapahtumassa, hän myöntää paluun Winnipegiin tuntuvan hyvältä.

− On hauska palata kotiin, vaikka olisimmekin itsevarmempia, jos olisimme voittaneet tämän pelin, mutta tähänkin täytyy olla tyytyväinen. Jets lähtee huomenna kotiin.

Paluulentoa edeltävät suunnitelmat ovat kuitenkin vielä hieman auki.

− Ennen lähtöä pelataan "Sashan" kanssa vaikka ristinollaa tai keksitään muuta kivaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle