Vuoden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Ojamäki: "Oli sitä jo vähän odoteltukin"

LIIGA / Haastattelu
Niko Ojamäki koki pelaamisensa vapautuneen maalin myötä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tapparan Niko Ojamäki teki keskiviikon JYP-ottelussa vuoden ensimmäisen ja koko kauden kuudennen maalinsa.

Keskiiviikkona Hakametsässä pelattu Tapparan ja JYPin välinen ottelu oli alusta loppuun asti tasainen vääntö. Lopulta voittoa juhli Tappara, kun puolustaja Niko Mikkola onnistui maalinteossa jatkoajalla. 

- Hyvät fiilikset, aika iso peli oli molemmille varsinkin sarjataulukkoa ajatellen. Siellä on aika tiukkaa (taistelua) kolmos- ja nelossijasta, joten tämä oli tärkeä voitto meille, porilaislähtöinen Niko Ojamäki riemuitsi ottelun jälkeen.

Voitto tuli varmasti tamperelaisittain hyvään saumaan, sillä kokonaisuudessaan tammikuu oli Tapparalle hankala kuukausi. Yhdestätoista ottelustaan kirvesrinnat voittivat vain viisi. 

- Maalinteko on ollut vähän tiukassa, mutta onneksi ollaan saatu sitä raotettua ja on tullut helpotusta siihen. Nyt ovat kaikki tainneet saada osuman, joten eiköhän se tästä hyvin mene, Ojamäki totesi.

"Joukkueen tavoitteet ovat kaikista tärkeimmät"

Tapparan parhaimmistoa on jo hyvän tovin ajan edustanut Ojamäen, Otto Rauhalan ja Jere Karjalaisen muodostama hyökkäysketju. Keskiviikkona oli Ojamäen vuoro onnistua, kun mies viimeisteli komean maalin jyväskyläläisten verkkoon ottelun varsinaisella peliajalla.

-Hyvä fiilis, oli sitä (maalia) vähän jo odoteltukin. Paikkoja on ollut, mutta ei ole oikein pomppinut. Kyllä se (maali) tietenkin vapauttaa pelaamista ja uskaltaa ehkä tehdä enemmän asioita, kun tietää, että onnistumisiakin tulee, Ojamäki analysoi.

Toistaiseksi tehopistesaldon 6+9=15 keränneen Ojamäen tavoite on loppukaudella auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin.

- Muita henkilökohtaisia tavoitteita ei ole kuin oman pelin parantaminen ja sitä kautta joukkueen auttaminen. Loppukauteen kun mennään niin joukkueen tavoitteet ovat kaikista tärkeimmät.

Jopa joukkueensa vaarallisimmaksi hyökkäysketjuksi nousseen trion vahvuus on Ojamäen mielestä se, että ketjukaverit ovat keskenään hyvin samankaltaisia pelaajia.

- Kaikki tykkäävät pelata samantyylistä, nopeaa ja suoraviivaista lätkää. Olemme kaikki myös samantyylisiä, nopeita pelaajia. Ehkä siinä ovat ne syyt, miksi me saamme niin paljon paikkojakin, 22-vuotias hyökkääjä arvioi.

Tapparan työsarka jatkuu perjantaina aina tunteita herättävällä paikalliskamppailulla Ilvestä vastaan. Lauantaina joukkueen vieraaksi Hakametsään saapuu Jukurit.

- On taas rankka viikonloppu, kun on pari peliä. Yritetään kairata kaikki pisteet mitä mukaan tulee. Yritetään saada peli tällaiseksi samanlaiseksi (kuin JYPiä vastaan) ja unohdetaan ainakin viime viikonloppu.

Ensimmäistä kauttaan Tapparassa pelaava Ojamäki ei vielä ole havainnut paikallisotteluissa suurta eroa muihin otteluihin verrattuna, mutta myöntää latauksen olevan erilainen.

- Samoja pelejä nekin ovat, mutta lataus tulee tuolta kopista itsellekin. Nämä pelit eivät jätä ketään missään vaiheessa kylmäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle