Voittomaalin tehnyt Räsänen: "Vähän alkoi viime vuoden Tanska-peikko näyttää naamaa luolastaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aapeli Räsänen on pelannut turnauksen alussa häkki päässä. Huuleen on tullut pientä osumaa, minkä vuoksi hammassuojat eivät pysy vielä suussa.
Suomen kolmosketjua johtava Aapeli Räsänen myönsi, että Tanskan kavennusmaali toi muistot viime vuodesta mieleen. Pelko meni kuitenkin nopeasti ohi, ja Suomi nappasi itselleen turnauksen ensimmäisen voiton. Parannettavaa jäi vielä Slovakia-peliin.

Suomi pelasi erityisesti ottelun alussa huolimattomasti. Leijonapaidoille sattui paljon harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä.

Pelin ratkaisumaalin tehnyt Aapeli Räsänen sanoi, että heikko alku johtui myös erilaisesta vastustajasta: Tanska pelasi eri tavalla kuin Kanada, ja Suomella kesti sopeutua Tanskan pelitapaan.

− Meidän täytyy pystyä jatkossa tappamaan peli aikaisemmin ja tekemään enemmän maaleja noista paikoista.

Suomella oli ottelussa peräti 62 laukausta kohti maalia. Sillä määrällä Nuoret Leijonat ehti hakea turhankin kauniita kuvioita Tanska-maalille. Loppunumeroiksi taululle jäi 4−1.

− Oli tosi erilainen peli. Saimme aika hyvin painetta ja veimme peliä. Meidän täytyy pystyä jatkossa tappamaan peli aikaisemmin ja tekemään enemmän maaleja noista paikoista. Loimme hyvä määrä paikkoja, mutta pitää olla tylympi.

Ylivoimalla Suomella on ollut kovia koostumuksia. Tanska otti pelissä seitsemän jäähyä. Räsänen oli ainoa, joka ehti viimeistellä maalin ylivoimakuvion päätteeksi, kaksi sekuntia Lucas Andersenin jäähyn päättymisen jälkeen.

− Ylivoimalla on ihan hyvä pössis päällä ja paikkoja oli. Täytyy vain viimeistellä tarkemmin.

Viime vuonna Suomi hävisi niukasti Tanskalle. Tuon tappion kokenut Räsänen kertoi, että koko joukkue lähti tosimielellä vain voittamaan Tanskaa tällä kertaa.

Tanska kuitenkin tuli toisen erän alussa maalin päähän. Maali nosti hetkeksi viime vuoden kokemukset pintaan.

− Kavennusmaalin jälkeen ehkä vähän alkoi viime vuoden Tanska-peikko näyttää naamaa luolastaan. Siitä pelosta kyllä hypättiin nopeasti pois. Ei meillä missään vaiheessa ollut mitään hätää, peli oli meillä koko ajan ihan näpeissä.

Aapeli Räsänen antoi tunnustusta kotijoukoille, jotka kannustivat äänekkäästi vaihtopenkin takana. Räsäsen näyttelijäisä Aimo Räsänen lensi Buffaloon torstaina.

Ensimmäinen voitto oli Suomelle helpottava ja auttaa turnauksessa eteenpäin. 

Suomen sentteritilanteesta on noussut paljon keskustelua, mutta Räsänen ei lähtisi muuttamaan ketjukoostumuksia.

− Meillä on neljä tasapainoista kenttää. Jokainen kenttä pystyi vyöryttämään peliä hyökkäyspäähän ja sai paikkoja.

Lyhyen aikavälin tavoitteena MM-kulta

Räsänen pelaa ensimmäistä vuottaan yliopistosarjassa. Räsäsen peli- ja koulupaikka löytyy Boston Collegesta. Hän on viihtynyt hyvin uudessa kotikaupungissaan.

− Siellä on hyvä tasapaino koulutuksen ja lätkän välillä. Lätkässä Boston College on tosi kilpailullinen paikka, jossa on pitkät ja hyvät perinteet. Siellä kyllä potkitaan pelaajia eteenpäin. Se on hyvä paikka kehittyä pelaajana ja ihmisenä.

Yliopistossa on tietty keskiarvoraja, jonka yli täytyy päästä, jotta saa pelata joukkueessa. Räsäsen tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla kuin päästä koulussa rimaa hipoen eteenpäin. 

Myös kiekossa tavoitteet ovat kunnianhimoiset. Räsänen haluaa lyhyellä aikavälillä voittaa maailmanmestaruuden ja kultaa seurajoukkueensa kanssa. Pitkällä aikavälillä tavoitteena ovat NHL, Stanley Cupin voitto ja olympiakulta.

− Täytyy tähdätä korkealle, jos haluaa menestyä. Toivottavasti kaikki tavoitteet toteutuvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle