JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Voittomaalin tehnyt Haapala: ”Tavoitteena on lopettaa tämä kausi MM-kultajuhlien kaltaisiin kekkereihin”

LIIGA / Haastattelu
Haapala halajaa toisia kultajuhlia yhden kauden aikana.
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan voitto Pelicansista pohjautui kirvesrintojen tasapainoiseen esitykseen, mutta juuri ottelun sankari toi Tapparan peliin joukkueen kaipaamaa pelinopeutta ja uskallusta.

LeKi-kasvatti Henrik Haapala teki ottelun voittomaalin toisessa erässä. Haapala näki irtokiekon ja voitti luistelukisassa kirkkaasti 41-vuotiaan Jan Latvalan. Ja sitten vaan kädet kattoon ja nimi verkkolehteen.

- Hyvältä totta kai maistuu. Junnuissa on jo sanottu, että mene maalineteen, kun joku laukoo. Kunnon räkämaali, mutta niitähän tässä sarjassa on tehty, muistutti Haapala.

Haapala sai maalinsa rakentajiksi asteen romuluisempaa kalustoa, kun tuplasti laituria isommat Tomas Plihal ja Markus Kankaanperä saivat syöttöpisteet maaliin.

- Kankaanperä heitti sellaisen määrämittaisen päätyyn, Tomas tuli maalille ja laitoin karat sisään, kuvaili Haapala.

Haapala jätti Pelicans-puolustuksen telineisiin.
Haapala jätti Pelicans-puolustuksen telineisiin.
Kuva © Jarno Hietanen

"Tavoitteena on lopettaa tämä kausi MM-kultajuhlien kaltaisiin kekkereihin"

Haapala oli kentällä myös Tapparan kolmannen, Jukka Peltolan osuman aikana.

- Tässä joukkueessa ei ole mitään väliä, kuka maalit tekee. Toisessa maalissa pomppasin kentälle Voutilaisen [Jukka] tilalle ja oli kiekko maalissa saman tien. "Vodelle" kunnia siitä.

Tappara otti voitollaan luulot pois Pelicansilta. Lauantainen voitto ei tuonut lahtelaisten peliin tarvittavaa sysäystä Hakametsän valloittamiseksi.

- Nyt saimme hyvän pelin alle. Jatkamme tällä flow'lla, minkä saimme aikaan.

Juuri tuo flow saattaa tuoda jatkoa Haapalan menestyksekkäälle vuodelle. Hyökkääjä oli osa nuorten MM-kultaan venynyttä leijonajoukkuetta.

- En ole ihan hirveästi niitä tärkeitä maaleja tehnyt. No, on siellä yksi toinen vertailukelpoinen, viittasi laituri Venäjää vastaan tehtyyn osumaan.

- Tavoitteena on lopettaa tämä kausi MM-kultajuhlien kaltaisiin kekkereihin. Ne juhlat ei hevillä unohdu.

"Koolla ei ole mitään väliä"

Piskuinen laituri on intoutunut pudotuspeleissä taklaamaankin. 173-senttiselle hyökkääjälle ei ole tuottanut vaikeuksia listiä isompia puolustajia pitkin seiniä.

- Koolla ei ole mitään väliä. Ne on vain numeroita, naurahtaa Haapala.

Haapala pelasi runkosarjan aikana 36 liigaottelussa tehoin 1+3. Väliin mahtui myös visiitti A-nuorissa.

- Kun joutuu tappelemaan pelipaikasta, se kehittää myös. Meillä on hieno tilanne, kun on miehiä reservissä. Harjoittelemme kaikki todella kovaa.

- Luistelua ja vauhtia ovat valmentajat vaatineet. Pyrin sitä tuomaan.

Kehittyminen on tuonut tilille jo uran ensimmäiset pudotuspelitkin aikuisten tasolla.

- Nautin jokaisesta runkosarjapelistäkin, mutta tämä oli nyt minulle toinen pudotuspeli. On nämä erikoisia tapahtumia, hehkuttaa Haapala.

Haapala on saanut pelata suurimman osan kaudestaan voittomaalin syöttäneen Plihalin vierellä oikeassa laidassa. Kokeneen sentterin kanssa pelaaminen maistuu Haapalalle.

- Tomasin vierellä ei tarvitse paljon aloituksia miettiä. Varmaan 80% se raapii niistä. Ja vaikka vähän koohoilisinkin, se kyllä paikkaa. Ja jos joku lyö, niin ei tarvitse kolmea sekuntia venata niin se on jo siinä.

» Lähetä palautetta toimitukselle